część dzika, wiele niepotrzebnych samosiejek wykarczowalam, glownie dębków i topolek. poszlo tez kilka brzozek i grabkow. docelowo zrobie tu fajna dzika miejscowke posiadówke. teraz posadzilam jedynie klony i buki takie rozwichrzone i przed nimi dalam klony o jasniejszym zabarwieniu, chociaz na fotkach nie widac. To jedyne miejsce gdzie jest wiecej cienia niz lampy i nie przypala mi tych bialawy a buk tricolor ma dosc slonca by sie wybrawic. Akurat posadzilam go w przesmyku słonecznym.
Ależ fajnie te ścieżki trawiaste meandrują pośród rabat a jak rabaty zarosną roślinkami to będą wypływać na trawnik fajnie Tarciu działacie z tą nową działeczką, zapisuję wątek i będę podziwiać efekty pozdrawiam
mam nadzieje, ze tak bedzie i rosliny wyleja sie na trawnik. ale cierpliwoci potrzeba. na razie obsadzam czym mam a potem juz bede kupowac rosliny na konkretne rabaty. zeby tak nie skakac z jednej na druga i by nie bylo efektu "nieskonczonosci prac"
na razie tak. Potem jak bede juz konkretne rabaty robic calosciowo to sciagam sypie kore i z bani. Glownie teraz zostaje przez bialasy, bo wiecznie ufeflane. Ta rabata przy tarasie bedzie jeszcze obsadzona runianka, epimedium i czyms jeszcze.