Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Judith 10:59, 02 cze 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Powiem Ci, że patrząc na te ostatnie fotki można dojść do wniosku, że ogród to tak naprawdę robią drzewa i fajnie wytyczone ścieżki trawnikowe, a rabaty to tylko dodatek ładnie to wygląda mój błąd przy zakładaniu ogrodu był taki, że kierowałam się kształtem rabat zamiast ścieżek.

Mam podobne odczucia
April 10:59, 02 cze 2023

Trawa daje świetny efekt na już. Łatwiej to wszystko myślą ogarnąć
No i widać że białasy uszczęśliwiłaś. Gonitwom nie ma końca

Ja od początku, widząc wasze zmagania z miskami i tym nalotem, postanowiłam że moje będą suche. Powkładałam do nich kamienie, takie jakie miałam na razie pod ręką. Ale też się zastanawiałam na łupkiem Zrób u siebie, zobaczę jak się prezentuje
TAR 11:50, 02 cze 2023

Dzieki za pochwaly, kierowalam sie tym by miec malo trawy i duzo rabat. Zalozenie głowne takie by trawnik byl jedynie wijącą sciezka wokól domu i rabat z kawalkami wiekszych placykow na ustawienie ławek, stolu, hustawki. leżaka itp. no i żeby psiaki mialy gdzie ganiac. Ale jak na moje jeszcze tej trawy jest za duzo
Jak bedziecie do mnie jechac to zrozumiecie dlaczego zdecydowalam sie na takie wijące Mimo, ze zimą niebezpiecznie wiosna i latem zachwycam sie drogą dojazdową codziennie i nawet ściągam noge z gazu by sie ponapawac i popodziwiac
April 12:35, 02 cze 2023

Jednym słowem, naśladujesz okolicę
wyszły dwa słowa...
TAR 13:52, 02 cze 2023

No tak filozoficznie podchodzac, zawsze licze, że za zakrętem czeka na mnie cos lepszego. Ale tez idea dopasowania ogrodu do otoczenia jest mi bardzo bliska. Są rosliny, ktore idiotycznie by u mnie wygladały jak np. tuje
Magleska 16:34, 02 cze 2023

Ania naprawdę super już ogród wygląda -trawnik dodał od razu efektu ,białaski szczęśliwe

aż zaczęłam żałować ,że mam proste linie rabat -ale u mnie to już by były za duże przeróbki -wszystko na prostych od początku
Gruszka_na_w... 16:59, 02 cze 2023

Bardzo się "udomowiło" po tym położeniu trawnika.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 18:06, 02 cze 2023

Twój ogród wygląda zupełnie jak mój kilka lat temu Te same klimaty Fajnie!
TAR 18:47, 02 cze 2023

Magleska napisał(a)
Ania naprawdę super już ogród wygląda -trawnik dodał od razu efektu ,białaski szczęśliwe

aż zaczęłam żałować ,że mam proste linie rabat -ale u mnie to już by były za duże przeróbki -wszystko na prostych od początku

W pierwszym ogrodzie mialam proste linie a w ostatnim roku przed wyprowadzka zaoblałam wszystko. Moje maniactwo co do symetrii osiagnelo punkt krytyczny postanowilam z tym powalczyc prosty w polach byl za plaski niefotogeniczny, nieprzyjazny. Twoj ma gorki i piekna okolice i to zupelnie inaczej wyglada. A masz wycacany.

Bialaski po prostu szaleja na trawie. Podoba im sie. A Karolek to bardzo nie lubi chodzic po igliwiu, bo kluje go w pytki. Taki maly hrabia. Teraz pelen szczescia. Wicio to maly szalaput wlezie w kazdy kąt. Bloto nie bloto polezie z ciekawosci.
TAR 18:48, 02 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo się "udomowiło" po tym położeniu trawnika.

Hania ciezko idzie. Sil duzo trzeba. Ale duzo juz zrobione
Przistniejacym zadrzewieniu az tak nie raża puste rabaty