Trawka wygląda jak gruby puszysty dywanik meandrujący między rabatami. Mnóstwo pracy wykonanej w bardzo krótkim czasie. Podobał mi się twój poprzedni ogród i z wielką ciekawością śledzę powstawanie tego. Trzymam kciuki za dalsze prace i decyzje planistyczne.
no wiec tak. tam gdzie brzozy dostały lekką gorke ziemi powojniki ze zdechlakow ruszyly i nawet kwitna, dalam tam takie co zawsze i wszedzie rosna (utopia, princes diana, wilsoni, jesienny early snow) rosna. Przy drugiej brzozie rosna 3 wilsony i 2 ok ale jeden lipa, mus go przesadzic. Summer lowe tez widze, ze nie ma lekko, zobaczymy czy ruszy. Dostal duzy dolek z dobra ziemia. Jak bedzie dziadowal przesadze w lepsze miejsce.
Tarcia, już jest na czym oko zawiesić, widać kształt rabat, fajne ścieżki, ładny trawnik i sporo roślin . Ty marudziła, ze tak wolno to idzie, a my widzimy ogród powstający w ekspresowym tempie
dzieki. dzis kolejna dziwna decyzja ale jestem ciekawa jak wyjdzie. do dereni kousa i skretolistnych o barwach zółtych dodalam dolem przywrotniki, żółte kukliki, dzwonka od Aprilka (nie wiem jaki ma kolor ) i powojnika plożącego Arabella. Góra rosnie na wysokim kijku buk Rohan Weeping, pomidzy dereniami hortensje Starburst a kawalek dalej azalie, klony i fotergile. Przedziwny to zestaw ale jakos mnie dzisiaj tak podkusilo
Madziu jakbys miala za duzo przywrotnikow to chetnie przygarne, twoje juz rosna. Runianki oczywiscie w ilosciach hurtowych, tamte patyczki juz zakorzenione wszystkie. i jak cos bedziesz miala na zbyciu a do wyrzucenia to wiesz gdzie wysylac
Korą nie bede teraz zasypywac, raz ze na kore mi brakuje, wole roslinki kupic. A dwa, ze duzo wiecej czasu schodzi na robienie dziur w macie, jeszcze do tego kora - boje sie, ze sasiedzkie uszy nie znioslyby mojego slownictwa. Wole sadzenie docelowo na gruncie i sypniecie potem kora. Z wygodnictwa