Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

UrsaMaior 19:02, 12 cze 2023

No fajnie, fajnie Ciekawa jestem jak Ci będą powojniki rosły, bo u mnie niestety lipa.
Gosialuk 19:44, 12 cze 2023

Trawka wygląda jak gruby puszysty dywanik meandrujący między rabatami. Mnóstwo pracy wykonanej w bardzo krótkim czasie. Podobał mi się twój poprzedni ogród i z wielką ciekawością śledzę powstawanie tego. Trzymam kciuki za dalsze prace i decyzje planistyczne.
Magleska 20:27, 12 cze 2023

Tarcia super jest powolutku sobie obsadzisz i będzie szał ciał

jakbyś coś chciała z roślin to pisz

ja bym teraz tylko korą zasypała nawet matę ,a później po prostu ją powoli wycinała w miarę rozrastania ,czy dosadzania

tylko tej kory to też tak jak i ja sporo potrzebujesz .....sama potrzebuję pewnie ze 2 auta ,żeby było na grubo a to spory wydatek niestety
TAR 20:30, 12 cze 2023

An_na napisał(a)
Fotki pewnie nie oddają całej urody tego cudownego miejsca.
Jest magicznie, bajkowo, a na żywo pewnie zapiera dech w piersiach.

kiedys sie zmusze i zrobie porzadne fotki, dzis trzaskalam jak leci przy porannej szybkiej specerowni z psiami. Zreszta niedlugo zobaczysz osobiscie
TAR 20:34, 12 cze 2023

UrsaMaior napisał(a)
No fajnie, fajnie Ciekawa jestem jak Ci będą powojniki rosły, bo u mnie niestety lipa.

no wiec tak. tam gdzie brzozy dostały lekką gorke ziemi powojniki ze zdechlakow ruszyly i nawet kwitna, dalam tam takie co zawsze i wszedzie rosna (utopia, princes diana, wilsoni, jesienny early snow) rosna. Przy drugiej brzozie rosna 3 wilsony i 2 ok ale jeden lipa, mus go przesadzic. Summer lowe tez widze, ze nie ma lekko, zobaczymy czy ruszy. Dostal duzy dolek z dobra ziemia. Jak bedzie dziadowal przesadze w lepsze miejsce.
Agatorek 20:34, 12 cze 2023

Tarcia, już jest na czym oko zawiesić, widać kształt rabat, fajne ścieżki, ładny trawnik i sporo roślin . Ty marudziła, ze tak wolno to idzie, a my widzimy ogród powstający w ekspresowym tempie
TAR 20:38, 12 cze 2023

Gosialuk napisał(a)
Trawka wygląda jak gruby puszysty dywanik meandrujący między rabatami. Mnóstwo pracy wykonanej w bardzo krótkim czasie. Podobał mi się twój poprzedni ogród i z wielką ciekawością śledzę powstawanie tego. Trzymam kciuki za dalsze prace i decyzje planistyczne.

dzieki. dzis kolejna dziwna decyzja ale jestem ciekawa jak wyjdzie. do dereni kousa i skretolistnych o barwach zółtych dodalam dolem przywrotniki, żółte kukliki, dzwonka od Aprilka (nie wiem jaki ma kolor ) i powojnika plożącego Arabella. Góra rosnie na wysokim kijku buk Rohan Weeping, pomidzy dereniami hortensje Starburst a kawalek dalej azalie, klony i fotergile. Przedziwny to zestaw ale jakos mnie dzisiaj tak podkusilo
TAR 20:42, 12 cze 2023

Magleska napisał(a)
Tarcia super jest powolutku sobie obsadzisz i będzie szał ciał

jakbyś coś chciała z roślin to pisz

ja bym teraz tylko korą zasypała nawet matę ,a później po prostu ją powoli wycinała w miarę rozrastania ,czy dosadzania

tylko tej kory to też tak jak i ja sporo potrzebujesz .....sama potrzebuję pewnie ze 2 auta ,żeby było na grubo a to spory wydatek niestety

Madziu jakbys miala za duzo przywrotnikow to chetnie przygarne, twoje juz rosna. Runianki oczywiscie w ilosciach hurtowych, tamte patyczki juz zakorzenione wszystkie. i jak cos bedziesz miala na zbyciu a do wyrzucenia to wiesz gdzie wysylac

Korą nie bede teraz zasypywac, raz ze na kore mi brakuje, wole roslinki kupic. A dwa, ze duzo wiecej czasu schodzi na robienie dziur w macie, jeszcze do tego kora - boje sie, ze sasiedzkie uszy nie znioslyby mojego slownictwa. Wole sadzenie docelowo na gruncie i sypniecie potem kora. Z wygodnictwa
TAR 20:44, 12 cze 2023

Agatorek napisał(a)
Tarcia, już jest na czym oko zawiesić, widać kształt rabat, fajne ścieżki, ładny trawnik i sporo roślin . Ty marudziła, ze tak wolno to idzie, a my widzimy ogród powstający w ekspresowym tempie

no to mnie podnioslas na duchu chociaz dla mnie to wciaz za wolno. kilka dni wolnego by mi sie przydalo, bez telefonow z pracy
Kasya 20:58, 12 cze 2023

A podpisz proszę te zbliżenia
TAR napisał(a)

i zbliżenia