Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Makao 21:05, 12 cze 2023

Przy tym cudnym trawniku to rabaty na razie biednie wyglądają.
Ale zapowiada się bardzo dobrze
TAR 21:12, 12 cze 2023

Kasya napisał(a)

A podpisz proszę te zbliżenia
mowisz i masz. gdyby fotki mozna bylo wgrywac hurtem a nie pojedynczo byloby łatwiej, za duzo mi czasu schodzi podpisywanie wszystkiego.
TAR 21:13, 12 cze 2023

Makao napisał(a)
Przy tym cudnym trawniku to rabaty na razie biednie wyglądają.
Ale zapowiada się bardzo dobrze

co zrobic bida pani, bida. kiedys nabiora masy i jeszcze nie wszystko wsadzone
TAR 21:49, 12 cze 2023

dziewczyny, mam takie modrzewie Diana i Hortsman. Czy ja powinnam je przycinac jak te zwykle pendulki czy dac im swobodnie rosnac bez ingerencji.

takie popierdółki male ale tanie byly i fajnie sie przyjeły
Patrycja_KG_Lu 21:58, 12 cze 2023

Masz jakiś rysunek z góry z zaznaczeniem gdzie jakie rośliny dałaś czy działasz „z głowy” lub metody „doniczkowej” na żywo?
malgorzataka... 22:06, 12 cze 2023

Znowu coś muszę--ale jak by tu zacząć?

--póki co Mirka ma swój wątek i wszekie żale kierowane pod jej adresem należało by tam
zamieścić.

--piszesz o szacunku -Ty? -serio?--widziałam go na pewnym wątku,och jak to z wielkim szacunkiem i kulturą potraktowaliście Vitę (Ty szczególnie)--nic nie zrozumieliście z jej wypowiedzi--a Vita klasa sama w sobie do której nigdy nie dorośniecie.

--widzę że bywasz tu i tam,i co nadal nic nie zrozumiałś?
Judith 22:29, 12 cze 2023

Boszszsz…

TAR, pięknie jest i mam wrażenie, ze działasz niezwykle szybko. Trawnik (wspaniały!) to raz, ale i rabaty zaczynaja sue zapełniać . Zwolnij trochę, bo skracasz sobie czas przyjemności .
Mary 23:09, 12 cze 2023

Gdy patrzę na Twoje zdjęcia, Tar, to nie mogę się nadziwić Twojej umiejętności łączenia roślin.
Na zdjęciach to wygląda tak, jakbyś tak losowo coś posadziła tu i tam. Jednak ja pamiętam Twój poprzedni wątek i wiem że wiesz co robisz.
Magara 00:22, 13 cze 2023

TARcia, coraz piękniej
Czytam, że chcesz korą ściółkować. O kompoście z Szadółek nie myślałaś?
Ja cały czas kombinuję jak większą ilość sobie przywieźć, ale ja daleko a Ty bliżej. Transport tańszy.

sylwia_slomc... 00:36, 13 cze 2023

Tarciu, działasz w swoim przekonaniu chaotycznie, ale za to efekty potem będą wszędzie od razu
Zresztą bardziej chaotycznie niż my robiliśmy to chyba się nie da
Nic nie było skończone, wszystko zaczęte

ale mam kilka pytań...jak to ja
Pierwsze to po czym mają się wspinać te klematisy pod brzózką? Bo jeśli z założenia po jej pniu to raczej nie będą. Clematisy potrzebują gałązek, szmureczków, drucików, czegokolwiek wokół czego mogą owinąć swoje listki, wokół pnia nie owiną, to nie wisteria, ani hortensja pnąca z korzonkami czepnymi. Ale pewnie o tym wiesz
Druga sprawa to podejrzewam wprawdzie, ze to wina zdjęć i przekłamują odległości pomiędzy roślinami, ale..
Z tego co widzę na razie w większości sadzisz drzewa i krzewy, a na fotkach wygląda, ze bardzo blisko siebie. Ja jak sadziłam robiłam duże odstępy, roślin nie było widać tylko miejsce między nimi, a dziś już tego miejsca brak, zarosły wszystko. Moim zamierzeniem było by było naturalnie i jedno z drugim miało się przenikać, a docelowo drzewa wyprowadzać chcę ponad krzewy z koronami. Ale sadzisz sporo roślin o ładnym pokroju i fakturze, które pięknie będą wyglądały jako solitery, a nie w masie. może warto by miały i w przyszłości miejsce wokół na to by błyszczeć? Nie wiem, mądrzę się trochę, a wiem że to nie Twój pierwszy ogród i poprzedni bardzo mi się podobał. Ale też wiem, że w " amoku sadzenia" łatwo się zapomnieć Więc napominam i przypominam A jak już posadzisz miałaś wołać co wysłać z tego co proponowałam, najlepiej napisz na pv i adres daj od razu, bo jak znajdę czas na kopanie to nie poczekają z wysyłką