Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 11:54, 13 cze 2023

Basieksp napisał(a)

Bardzo ładne zdjęcie Pozdrawiam

dziekuje, to jeżówka z poprzedniego ogrodu
malgorzataka... 12:03, 13 cze 2023

mrokasia napisał(a)
Małgorzato, długo będziesz to ciągnąć? Po co się tak nakręcasz??? Zajmij się swoim ogrodem, żyj i daj żyć innym w spokoju.

..a czy ja kiedykolwiek Pani Kasi -Mrokasi zakłócałam jej spokój ducha?
Basieksp 12:39, 13 cze 2023

TAR napisał(a)

dziekuje, to jeżówka z poprzedniego ogrodu

Lubiłam zaglądać do Twojego poprzedniego ogrodu, no tu też często po cichutku zerkam i podglądam, fajnie tak patrzeć jak powstaje nowy ogród Pozdrawiam
Basieksp 12:42, 13 cze 2023

Byłaś teraz, kiedyś w Arboretum Wirty, ciekawa jestem co teraz tam kwitnie? Azalie i rodki pewnie przekwitły, róż chyba tam nie było za dużo? Pewnie jakieś ozdobne krzewy
Magleska 12:56, 13 cze 2023

TAR napisał(a)

Madziu jakbys miala za duzo przywrotnikow to chetnie przygarne, twoje juz rosna. Runianki oczywiscie w ilosciach hurtowych, tamte patyczki juz zakorzenione wszystkie. i jak cos bedziesz miala na zbyciu a do wyrzucenia to wiesz gdzie wysylac

Korą nie bede teraz zasypywac, raz ze na kore mi brakuje, wole roslinki kupic. A dwa, ze duzo wiecej czasu schodzi na robienie dziur w macie, jeszcze do tego kora - boje sie, ze sasiedzkie uszy nie znioslyby mojego slownictwa. Wole sadzenie docelowo na gruncie i sypniecie potem kora. Z wygodnictwa

Tarcia szkoda ,że z tą runianką szybciej nie napisałaś buuu -ścięłam całą w celu odmłodzenia z boku domu -tyle poszło na kompost -tylko ,że to same łodygi były ....no ale trudno -stało się -nie będziemy płakać nad rozlanym mlekiem

ale przywrotnika mam dużo -więc proszę daj mi adres na priv ,albo jeszcze lepiej na email i jak będę mieć chwilę to Ci wyślę

tylko ,że to są wielkie kępy i żeby były bez ziemi ,to będę musiała podzielić od razu ,ok ?
Buziaki

ps a z tym wycinaniem w macie to faktycznie masz racje
TAR 13:03, 13 cze 2023

Basieksp napisał(a)
Byłaś teraz, kiedyś w Arboretum Wirty, ciekawa jestem co teraz tam kwitnie? Azalie i rodki pewnie przekwitły, róż chyba tam nie było za dużo? Pewnie jakieś ozdobne krzewy

Teraz szaleja barwinki, kokorycze, śmialki darniowe, paprocie - w czesci lesnej, kaliny, perukowce, jablonie w czesci parkowej, mozna podziwiac klony. Przy głownym budynku za azaliami jest kąt klonow Shirasavum - potwory nie klony z dobre 5 metrow maja, tam zawsze sobie przysiadam na ławeczce i podziwiam wiewiorki

Mozna sobie zrobic przerwe i udac nad jeziorko dla ochlody i wrocic. Na pewno jest co podziwiac A o tej porze ptaki szaleja
TAR 13:04, 13 cze 2023

Basieksp napisał(a)

Lubiłam zaglądać do Twojego poprzedniego ogrodu, no tu też często po cichutku zerkam i podglądam, fajnie tak patrzeć jak powstaje nowy ogród Pozdrawiam

Basiu bywaj czesto, nie tylo zerkaj po cichutku ale i pisz
TAR 13:08, 13 cze 2023

Magleska napisał(a)

Tarcia szkoda ,że z tą runianką szybciej nie napisałaś buuu -ścięłam całą w celu odmłodzenia z boku domu -tyle poszło na kompost -tylko ,że to same łodygi były ....no ale trudno -stało się -nie będziemy płakać nad rozlanym mlekiem

ale przywrotnika mam dużo -więc proszę daj mi adres na priv ,albo jeszcze lepiej na email i jak będę mieć chwilę to Ci wyślę

tylko ,że to są wielkie kępy i żeby były bez ziemi ,to będę musiała podzielić od razu ,ok ?
Buziaki

ps a z tym wycinaniem w macie to faktycznie masz racje

Madziula spoko, jeszcze nie raz bedziesz cieła Przywrotniki mozesz dzielic, bardzo fajnie sie je wsadzalo takie gotowce sadzonkowe. Jak bedziesz miec gotowy kartonik to zrobimy jak poprzednio.
Oj ja bardzo nie lubie sadzic w macie, potem zbierac te nadmiary ziemi z dolkow. Ale nie mam tyle towaru zeby raz a dobrze wszystko posadzic. Inaczej bym ziemie rozgrabila ładnie na rabacie i z bańki. A tak zbieram i taczka przewoze na gorke. Żmudna praca. I juz tam kij z tymi chwastami i tak sa pod mata ale te bialasy, maluchy szaleja na kazdym skrawku trawy i ziemi. Wygladaja jak brudne mopy.
Basieksp 13:09, 13 cze 2023

To może się wybiorę, jak czas się znajdzie
Anda 13:37, 13 cze 2023

Boskie zmiany Narobiliście się, ale teraz to już naprawdę wygląda jak ogród. Twój poprzedni też bardzo lubiłam. Ten już widać, że będzie piękny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies