Lubiłam zaglądać do Twojego poprzedniego ogrodu, no tu też często po cichutku zerkam i podglądam, fajnie tak patrzeć jak powstaje nowy ogród Pozdrawiam
Byłaś teraz, kiedyś w Arboretum Wirty, ciekawa jestem co teraz tam kwitnie? Azalie i rodki pewnie przekwitły, róż chyba tam nie było za dużo? Pewnie jakieś ozdobne krzewy
Tarcia szkoda ,że z tą runianką szybciej nie napisałaś buuu -ścięłam całą w celu odmłodzenia z boku domu -tyle poszło na kompost -tylko ,że to same łodygi były ....no ale trudno -stało się -nie będziemy płakać nad rozlanym mlekiem
ale przywrotnika mam dużo -więc proszę daj mi adres na priv ,albo jeszcze lepiej na email i jak będę mieć chwilę to Ci wyślę
tylko ,że to są wielkie kępy i żeby były bez ziemi ,to będę musiała podzielić od razu ,ok ?
Buziaki
ps a z tym wycinaniem w macie to faktycznie masz racje
Teraz szaleja barwinki, kokorycze, śmialki darniowe, paprocie - w czesci lesnej, kaliny, perukowce, jablonie w czesci parkowej, mozna podziwiac klony. Przy głownym budynku za azaliami jest kąt klonow Shirasavum - potwory nie klony z dobre 5 metrow maja, tam zawsze sobie przysiadam na ławeczce i podziwiam wiewiorki
Mozna sobie zrobic przerwe i udac nad jeziorko dla ochlody i wrocic. Na pewno jest co podziwiac A o tej porze ptaki szaleja
Madziula spoko, jeszcze nie raz bedziesz cieła Przywrotniki mozesz dzielic, bardzo fajnie sie je wsadzalo takie gotowce sadzonkowe. Jak bedziesz miec gotowy kartonik to zrobimy jak poprzednio.
Oj ja bardzo nie lubie sadzic w macie, potem zbierac te nadmiary ziemi z dolkow. Ale nie mam tyle towaru zeby raz a dobrze wszystko posadzic. Inaczej bym ziemie rozgrabila ładnie na rabacie i z bańki. A tak zbieram i taczka przewoze na gorke. Żmudna praca. I juz tam kij z tymi chwastami i tak sa pod mata ale te bialasy, maluchy szaleja na kazdym skrawku trawy i ziemi. Wygladaja jak brudne mopy.