Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 10:52, 20 sty 2025

U mnie dziecioły rozwaliły karmnik z orzechami dla wiewiorek, byle sie do nich dorwac (do orzechow nie wiewiorek )

Sikorki lubia tez te szare porosty, ktore sa na pniach brzoz i sosen.
TAR 14:00, 22 sty 2025

Zamowilam dzis odwleczone z ubieglego roku choiny kanadyjskie na żywoplot od strony sasiadki. Cenowo troche mniej jak cisy i tyle ich nie potrzebuje, bo jak sie rozrosna to bedzie super nieformowany luzny zywoplot. Idealnie pasujacy do lasu.

Caly czas biłam sie z myslami o różach. Bicie skonczylo sie decyzja o zakupie 3 szt. Acropolis. Zobaczymy czy uda mi sie ich nie zamordowac od razu
April 14:26, 22 sty 2025

Aniu, poszalałaś w ogrodzie. Ja nie mam tyle siły. A przez zimę mocno się zastałam. Po dwóch godzinach schylania się, umieram, w głowie mi się kręci...
No i u ciebie rabaty tylko częściowo pod sosnami. A u mnie większość. Gruba warstwa do grabienia bo inaczej dusi rośliny.
Bojowego masz tego dzięcioła
Żałuję że Montany nie zamówiłam. Może jeszcze dopiszę do zamówienia. Choć nie wiem gdzie posadzić... Ale bardzo mi się podoba.
April 14:27, 22 sty 2025

A róże też zamówiłam trzy...
TAR 14:45, 22 sty 2025

April napisał(a)
Aniu, poszalałaś w ogrodzie. Ja nie mam tyle siły. A przez zimę mocno się zastałam. Po dwóch godzinach schylania się, umieram, w głowie mi się kręci...
No i u ciebie rabaty tylko częściowo pod sosnami. A u mnie większość. Gruba warstwa do grabienia bo inaczej dusi rośliny.
Bojowego masz tego dzięcioła
Żałuję że Montany nie zamówiłam. Może jeszcze dopiszę do zamówienia. Choć nie wiem gdzie posadzić... Ale bardzo mi się podoba.

U mnie lisci debowych za to masa, a na rabatach liscie brzozowe i troche igiel - uff tyle dobrego. Tam gdzie spadaja to akurat sa potrzebne.
Przyznaje bez bicia, ze tez bylo mi ciezko sie rozruszac. Ale chcialam porobic cokolwiek, no i T. mi pomógl z cieciem i wywozeniem scinkow na kompost. Wbrew pozorom to bardzo duza pomoc.

Dziecioły ogolnie sa bojowe, potrafia zwalic budki legowe jak sie upra. Ten sie uparl na orzechy

Montane posadz z różami.
TAR 14:48, 22 sty 2025

April napisał(a)
A róże też zamówiłam trzy...
tez masz to cos ze glupio po 1 szt. kupowac?
Ja chcialam inne ale ich chwilowo nie ma, jakd beda to dokupie i moze uda mi sie połaczyc z tymi Acropolisami.
Ogolnie to jestem ciekawa jak sobie z nimi poradze. To kolejna roslina, z ktora nie bylo mi po drodze a kto wie. Moze wyjdzie jak z rodkami i klonikami palmowymi. Przy pierwszych podejsciach sie zniechecilam na dlugie lata. A teraz w ogrodzie palmiaki króluja
TAR 14:51, 22 sty 2025

A z tysiaca zamowionych przebisniegow na razie wyszedl jeden te mnie nie lubia ewidentnie
Za to rozchodniki juz oczy ciesza rozetkami, mocno nabrzmialy pąki klonow, buków i metasekwoi.

Magara 23:09, 22 sty 2025

TAR napisał(a)

Caly czas biłam sie z myslami o różach. Bicie skonczylo sie decyzja o zakupie 3 szt. Acropolis. Zobaczymy czy uda mi sie ich nie zamordowac od razu

Ja mam jedną, drugi sezon zaliczyła, kwitła chociaż nie miała zbyt wiele słońca, postrzegam ją jako niekłopotliwą
Skoro ja nie ubiłam na pniu, to u Ciebie powinny już w przyszłym sezonie szaleć na maxa
TAR 08:44, 23 sty 2025

Masz różę Acropolis? Pokaz. Ja chcialam inne ale sa niedostępne wiec na probe te wziełam.
April 12:40, 23 sty 2025

TAR napisał(a)
tez masz to cos ze glupio po 1 szt. kupowac?
Ja chcialam inne ale ich chwilowo nie ma, jakd beda to dokupie i moze uda mi sie połaczyc z tymi Acropolisami.
Ogolnie to jestem ciekawa jak sobie z nimi poradze. To kolejna roslina, z ktora nie bylo mi po drodze a kto wie. Moze wyjdzie jak z rodkami i klonikami palmowymi. Przy pierwszych podejsciach sie zniechecilam na dlugie lata. A teraz w ogrodzie palmiaki króluja

3 róże kupiłam celowo. 2 Novalisy i jedną Nauticę żeby posadzić w trójkącie, Novalis z tyłu...
Ale fakt, większość róż mam po 1szt. Chociaż Leonardo da Vinci mam 4 i bardzo się z tego cieszę bo pancerne nawet w lesie