Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 12:21, 28 sty 2025

czerwcowo

Miskantowo 12:24, 28 sty 2025

Piękny jest ten Twój ogród.

TAR 12:26, 28 sty 2025

i podeszczowo

kawalatek bajora, nie obejmuje calego w obiektywie

TAR 12:37, 28 sty 2025

Miskantowo napisał(a)
Piękny jest ten Twój ogród.

Dzieki staram sie jak moge, teraz wydaje sie tak pusto na rabatach a jak wszystko wyjdzie z ziemi to nie ma gdzie szpilki wlozyc. O taki efekt mi chodzilo. Nie jest perfekcyjny, dosc chaotyczny ale ja go lubie.
Basieksp 14:28, 28 sty 2025

Fajne macie to bajorko ogród wiadomo, piękny ale powiem, że na pierwszym zdjęciu się zatrzymałam i zdziwiłam, "no nie, już sasanka a u mnie nic ", tak to jest jak się najpierw ogląda, a potem czyta
kasiek 15:06, 28 sty 2025

O rany to faktycznie woda za płotem , ale musi być efektownie
A iglaki i zimozielone to jakie dobrze u Ciebie rosną?
I pokarzesz mi fotki rabaty bagiennej w sezonie?
Wafel 20:14, 28 sty 2025

Co ty masz za klimat w tym ogrodzie, no niesamowite Te zapożyczone krajobrazy i rośliny, które wybierasz tworzą tajemniczy ogród ❤️
Magara 22:52, 28 sty 2025

Taaaakich widoków nam trzeba Dawaj więcej
LIDKA 07:05, 29 sty 2025

Tarcia poprawiłaś mi nastrój.
Piękne fotografie jeszcze piękniejszego ogrodu.
Po prostu się napatrzeć nie można.
Stworzyład dzieło sztuki.
❤️❤️❤️
Wiosny mi sie chce bardzo.
TAR 10:36, 29 sty 2025

Basieksp napisał(a)
Fajne macie to bajorko ogród wiadomo, piękny ale powiem, że na pierwszym zdjęciu się zatrzymałam i zdziwiłam, "no nie, już sasanka a u mnie nic ", tak to jest jak się najpierw ogląda, a potem czyta

hehe, sasanka jeden z moich ulubienszych wiosennych kwiatkow

kasiek napisał(a)
O rany to faktycznie woda za płotem , ale musi być efektownie
A iglaki i zimozielone to jakie dobrze u Ciebie rosną?
I pokarzesz mi fotki rabaty bagiennej w sezonie?

Pokaże jak jakies poszukam, tylko wieczorami nie chce mi sie do lapka siadac. Wiekszosc zdjec mam na domowym.
Iglaki w zasadzie rosna u mnie wszystkie, tylko znajduje im wlasciwa miejscowke. Jak wspomnialam grunt mam różnorodny od ciezkiej mokrej, zieloną gline smierdzacą, żółta gline ciepla, świetny czarnoziem, ciepłą zółta ziemie w zasadzie jasnobrązowa, dobrze trzymajacą wilgoc, piach i sucha jałowa gleba, ze kazdą rosline gdzies da sie upchnac.
Rosna sosny, swierki, cisy, choiny, metasekwoje, cyprysy, cypryśniki, tuje kulki, bioty, metasekwoje, jodły, miłorzęby. Sztuka jest dobrac im wlasciwe miejsce i glebe.

Bajoro za plotem to perelka, tylko dlatego zdecydowalismy sie po raz kolejny zmienic miejsce do zycia. Robi niesamowity mikroklimat.

Wafel napisał(a)
Co ty masz za klimat w tym ogrodzie, no niesamowite Te zapożyczone krajobrazy i rośliny, które wybierasz tworzą tajemniczy ogród ❤️

Dzieki Wszystko ogrodowe dopasowuje do tego co wokol za plotem, zasada byla jedna, dom ma byc schowany i utopiony w zieleni. W projekcie mam czarną elewacje ale ostatecznie sie na nia nie zdecydowalismy ze wzgledu na koszty i specyfike. Jasny dom bardziej widac ale ta cala zielen wokol troche to maskuje.

Magara napisał(a)
Taaaakich widoków nam trzeba Dawaj więcej
Zbanują mnie za spamowanie

LIDKA napisał(a)
Tarcia poprawiłaś mi nastrój.
Piękne fotografie jeszcze piękniejszego ogrodu.
Po prostu się napatrzeć nie można.
Stworzyład dzieło sztuki.
❤️❤️❤️
Wiosny mi sie chce bardzo.

Cieszy mnie Twoj lepszy nastroj. Tez juz chce wiosny, tym bardziej, ze żurawie nasilaja te checi. Och daja czadu rano i po poludniu. Az chce sie życ.
Komplementy odbieram z niesmialoscia,dziekuje. Powoduja jednak, ze chce dzialac dalej i dalej upiekszac to miejsce.