Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 18:44, 03 lut 2025

Oba chyba podobnie. Dobrze ciagnie wode olsza. Mam dwie Imperialis i sa bardzo zadowolone ze stanowiska. A zimozielone tez sa. Na lekkim spadku sa skimmie i runianka.
Magara 22:51, 03 lut 2025

Ania, cudne foty Dawaj jeszcze
U nas padał dziś śnieg, trochę już mi się ta zima przejadła
Plusem są żurawie - sąsiadka mówiła dziś, że już od trzech tygodni są
TAR 08:43, 04 lut 2025

U nas wciaz tylko lekki mroz, bajorko ściete. Ale poranne trele ptakow zapowiadaja wiosne. Juz sa awantury gatunkowe przy karmnikach. Tak zauwazylam, ze zimą wszystkie ptaki zgodnie dziubią ale wiosna gatunki sie rozdzielaja i przeganiaja wzajemnie. Na szczescie karmnikow mam 4 wiec kazdy znajdzie cos dla siebie. Kowaliki słychać przez zamkniete okno.
April 08:50, 04 lut 2025

TAR napisał(a)
A co sie zadziało z Shirasavum? Ja swoje klonki obejrzalam i poza kilkoma koncowkami suchymi na pojedynczych gałazkach, nie widze czarnych plam, galezie gotowe do wypuszczenia lisci. Korci mnie wysadzenie Tsukasa Silhuette spod podcienia. Kurcze duzy juz urósł. Poznym latem wykopywalam inne klony i daly rade.

Mój klonik ma czarne kolejne gałęzie. Nie wiem, grzyb czy verticilioza... nie sprawdzałam.

Przesadzaj, palmowe dobrze to znoszą W innym miejscu rozwinie skrzydła

Ależ cudne obrazki zapodałaś. Jak ja za tym tęsknię
TAR 09:01, 04 lut 2025

O kurcze, ciełaś go? Czarnienie gałezi to zawsze zły znak. Tez sie tego boje po zimie. Nie przemarznietych i suchych koncowek a czarnych gałezi. U mnie Aurea kapadocki ma jedna gałaź szczerniała ale to moze byc wina jesiennego przesadzenia. Choc juz przy przesadzaniu liscie zamieraly. Opsiukałam go na grzyba, korzenie tez na wszelki wypadek. Zobaczymy jak wiosna sie rozwinie.

Chce mi sie juz bardzo wiosny, ciepełka, długich wieczorów z rozgwieżdzonym niebem, szumiących brzoz i kumkajacych żab.

Wiosna juz blisko, puchacze tez zaczeły "puchaczyc"

Poszukam jeszcze jakis fotek, to zawsze tak troche rozrusza. A ja patrze co moge zmienic lub dosadzic i co gdzie rosnie, bo teraz wszystko schowane.

Wyszła mi 1 kamasja z cebulek od Tess, chyba byla najwyzej posadzona. I w 2 miejscach wyszły przebisniegi. Wiekszosc cebulek została zeżarta I tak ciesze sie, ze choc kilka bedzie.
TAR 09:08, 04 lut 2025

Znalazlam z wiosny jeszcze takie, rabata podcieniowa i przytarasowa

TAR 09:10, 04 lut 2025

TAR 09:16, 04 lut 2025

Makao 10:56, 04 lut 2025

Zdjęcia cudne pokazujesz. Do wiosny tylko 7 piątków
Zleci moment i znowu będziecie narzekać na upały
Ja tam będę się cieszyć bo kocham gorąc. Dopiero wtedy czuję że żyję
April 11:17, 04 lut 2025

TAR napisał(a)
O kurcze, ciełaś go? Czarnienie gałezi to zawsze zły znak. Tez sie tego boje po zimie. Nie przemarznietych i suchych koncowek a czarnych gałezi. U mnie Aurea kapadocki ma jedna gałaź szczerniała ale to moze byc wina jesiennego przesadzenia. Choc juz przy przesadzaniu liscie zamieraly. Opsiukałam go na grzyba, korzenie tez na wszelki wypadek. Zobaczymy jak wiosna sie rozwinie.

Wrzuciłam u siebie zdjęcie chorego klona. Zajrzyj, ale ja nie widzę dla niego przyszłości. Zwłaszcza że pół już w zeszłym roku mu amputowałam.

Tak do mnie mów Takimi zdjęciami