Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 12:20, 08 maj 2025

Środki na mszyce mam ale nie lubie tego stosowac.
U mnie z kalin atakowana jest tylko Onondaga. Koralowych nie mam. A Eskimo jest na pienku. Tam akurat nawet mrowki nie łaża. Kaliny japonskie nie sa atakowane przez mszyce.

Dzis rano moj roslinnożerny mlodszy baranek zeżarl na spacerniaku polowe ostrożki. I chyba mu smakowala, bo nawet na opiernicz nie zareagowal. Rok temu wciagał hosty i rozchodniki, w tym trawki i ostrozki. Dziawoląg. Na zakaske wcina mrowki. I co zrobie? Nic nie zrobie
TAR 12:25, 08 maj 2025

mirkaka napisał(a)
Ależ dałaś ogromną porcję zdjęć, masz oko do ich robienia, zawsze ładne ujęcia są u Ciebie, las a w nim drugi lasek, pięknie Masz mnóstwo klonów, bardzo ładnie jak słońce przedziera się przez te ażury

To na zapas bo w tygodniu nie mam siły a jest tak nieprzyjemnie zimno, ze nawet sie nie chce. Odpukac kloniki daja rade. Derenie tez. Juz nie mam miejsca, zeby kolejne jakies kupowac i sadzic.
Znaczy sie miejsce mam ale nie mam odpowiednich miejscowek. Dwa musze ze soba zamienic, jeden jest za bardzo delikatny w miejscu gdzie posadzilam, szkoda by sie zmarnowal. A drugi ma za malo slonka. Po zamiance powinny oba miec lepiej.

Lubie wlasnie taka ażurowosc roslinna, mocno tez tne wszystko, nawet palmowe. Maja czym oddychac. A wilgoc znad bajorka jednak ulatwia im przeżywalność i wprowadza wlasciwy mikroklimat
Makao 13:18, 08 maj 2025

No to baranek nie roślinożerca a wszystkożerca.
mrokasia 13:21, 08 maj 2025

Moje nie-baranki wyżerają mi trawy. Lubią hakonki, Raureify - jednego zeżarły całkiem. Skubią też dzwonki.
mirkaka 17:00, 08 maj 2025

TAR napisał(a)

To na zapas bo w tygodniu nie mam siły a jest tak nieprzyjemnie zimno, ze nawet sie nie chce. Odpukac kloniki daja rade. Derenie tez. Juz nie mam miejsca, zeby kolejne jakies kupowac i sadzic.
Znaczy sie miejsce mam ale nie mam odpowiednich miejscowek. Dwa musze ze soba zamienic, jeden jest za bardzo delikatny w miejscu gdzie posadzilam, szkoda by sie zmarnowal. A drugi ma za malo slonka. Po zamiance powinny oba miec lepiej.

Lubie wlasnie taka ażurowosc roslinna, mocno tez tne wszystko, nawet palmowe. Maja czym oddychac. A wilgoc znad bajorka jednak ulatwia im przeżywalność i wprowadza wlasciwy mikroklimat

w jaki sposób tniesz klony, wycinasz gałązki w całości żeby były bardziej ażurowe?
TAR 18:20, 08 maj 2025

Raczej usuwam niepotrzebne przyrosty, chore galazki jak sie zdarzaja, uszkodzone pozimowe a niektore formatuje wg wlasnego widzimisie
Makao 18:42, 08 maj 2025

Ania Ty tniesz swoje serraty?