Cześć, potrzebuje porady. Chcę zasądzić klona do donicy. Czy możecie doradzić jaka ziemię przygotować, na co zwrócić uwagę? Donica będzie na zadaszonym tarasie. Kojarzę ze pisałyście cos o sadzeniu klonów, ale nie znalazłam tego... W szkółce niedaleko jest Emerald Lace na pniu i jakiś Jordan - pisze JR. jeszcze nie wiem którego wybiorę
2 szt. to nie sa male odmiany i mylne wrazenie, ze sa do siebie blisko. Jeden bedzie wysadzony. Czerwony to Shaina szczepiony, duzy nie bedzie, drugi to Shirazz i zobaczymy jak w tym sezonie bedzie przyrastal (jest do ewentualnego przesadzenia) a trzeci to Osakazuki chce go poprowadzic max do 4 metrow. Będzie ciety. Juz go nie chce przesadzac, bo miejscowa mu podpasila.
Nie doradze, ja nie sadze roslin w donicach, nie mam do tego cierpliwosci. Chyba ze bylaby to murowana donica bez dna, to wtedy podobnie jak do gruntu. A do donicy nie wiem. Gleba szybko przesycha, trzeba duzo podlewac i chyba nawozic bo takie przelewanie wody wyplucze wszystko co dobre. Naprawde nie wiem, nie pomoge. Emerald lace to bardzo delikatny klon, planujesz donice na zime pod dach? Jordan rosnie wielki.
Niewiarygodnie pięknie!!!!
Ogród gęsto obsadzony, a delikatny i zwiewny. Pokazujesz kolorowy, urozmaicony ogród, ale tak stonowany, że kojący, a nie krzykliwy. Bardzo lubię kwitnące ogrody, u Ciebie pierwsze skrzypce grają zieloności w różnych wersjach i kształtach, no bajka.