Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 18:52, 10 maj 2025

Narsilia napisał(a)
Jedno słowo bajkowo jest u ciebie
Dzieki
Wafel 18:55, 10 maj 2025

Patrzę i wzdycham, o nic nie zapytam, bo mi mowę odjęło...
A księżniczka śliczniutka
Wafel 18:57, 10 maj 2025

Nie no jednak zapytam o te 3 klony posadzone przy tarasie z kostki. To też małe odmiany? Widzę, że są blisko siebie posadzone.
GingerO 19:30, 10 maj 2025

Cześć, potrzebuje porady. Chcę zasądzić klona do donicy. Czy możecie doradzić jaka ziemię przygotować, na co zwrócić uwagę? Donica będzie na zadaszonym tarasie. Kojarzę ze pisałyście cos o sadzeniu klonów, ale nie znalazłam tego... W szkółce niedaleko jest Emerald Lace na pniu i jakiś Jordan - pisze JR. jeszcze nie wiem którego wybiorę
TAR 19:40, 10 maj 2025

Wafel napisał(a)
Nie no jednak zapytam o te 3 klony posadzone przy tarasie z kostki. To też małe odmiany? Widzę, że są blisko siebie posadzone.

2 szt. to nie sa male odmiany i mylne wrazenie, ze sa do siebie blisko. Jeden bedzie wysadzony. Czerwony to Shaina szczepiony, duzy nie bedzie, drugi to Shirazz i zobaczymy jak w tym sezonie bedzie przyrastal (jest do ewentualnego przesadzenia) a trzeci to Osakazuki chce go poprowadzic max do 4 metrow. Będzie ciety. Juz go nie chce przesadzac, bo miejscowa mu podpasila.
TAR 19:44, 10 maj 2025

GingerO napisał(a)
Cześć, potrzebuje porady. Chcę zasądzić klona do donicy. Czy możecie doradzić jaka ziemię przygotować, na co zwrócić uwagę? Donica będzie na zadaszonym tarasie. Kojarzę ze pisałyście cos o sadzeniu klonów, ale nie znalazłam tego... W szkółce niedaleko jest Emerald Lace na pniu i jakiś Jordan - pisze JR. jeszcze nie wiem którego wybiorę

Nie doradze, ja nie sadze roslin w donicach, nie mam do tego cierpliwosci. Chyba ze bylaby to murowana donica bez dna, to wtedy podobnie jak do gruntu. A do donicy nie wiem. Gleba szybko przesycha, trzeba duzo podlewac i chyba nawozic bo takie przelewanie wody wyplucze wszystko co dobre. Naprawde nie wiem, nie pomoge. Emerald lace to bardzo delikatny klon, planujesz donice na zime pod dach? Jordan rosnie wielki.
Polon 20:16, 10 maj 2025

Niewiarygodnie pięknie!!!!
Ogród gęsto obsadzony, a delikatny i zwiewny. Pokazujesz kolorowy, urozmaicony ogród, ale tak stonowany, że kojący, a nie krzykliwy. Bardzo lubię kwitnące ogrody, u Ciebie pierwsze skrzypce grają zieloności w różnych wersjach i kształtach, no bajka.
Wafel 20:27, 10 maj 2025

Ładniutki ten Shaina szczepiony W ogóle piękne odmiany wybrałaś.
Judith 21:12, 10 maj 2025

Przecudnie! Wciąż nie mogę się otrząsnąć z wrażenia, że Twój ogród ma dopiero 2 lata!!!
mrokasia 22:10, 10 maj 2025

Prześliczne widoczki!!! Ogród rośnie w oczach!
Kloników Ci zazdroszczę.