Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Wafel 10:36, 10 paź 2025

Porwałam się na róże, ale teraz mam obawy, czy u mnie dadzą radę, no ale są już, czekają na sadzenie a na dwie kolejne czekam. Trzy będą w donicach i trzy na rabacie, oczywiście same nieduże odmiany, jak to u mnie wszystko w rozmiarze S lub XS, rzadko M. Szkoda, że się zestaw w szafie tak nie składa
Naprawdę fajna ta Acrooolis, a jak wyglądają twoje Cutie Pie obecnie?
TAR 11:38, 10 paź 2025

Calkiem dobrze, nieco sie rozrosly ale to jednak malenstwa. Tez pare kwitnie. Bardzo fajne mikro roze, bo to nawet nie mini

Acropolis kwitnie non stop od czerwca.
sylwia_slomc... 12:36, 10 paź 2025

TAR napisał(a)
dopstrykalam jeszcze kilka, jest tak ladnie i cieplo, te czerwienie za chwile znikna, u nas zapowiadaja wiatry. szkoda mi bylo tego nie uwiecznic

Piękne kolory
Polon 12:53, 10 paź 2025

Kolory jesienne wyjątkowe, dużo u Ciebie roślin, które jesienią robią show.

Palenisko bardzo eleganckie. Podzielę się jeszcze moimi doświadczeniami, że mamy przy ognisku miejsce do siedzenia ze stołem i nikt nie chce siedzieć tyłem do ognia
Miskantowo 19:29, 10 paź 2025

Jesień w Twoim ogrodzie jest zachwycająca.
Cudne czerwienie!
TAR 09:20, 11 paź 2025

Sylwia, prawda kolory teraz ogniste

Malgo, tak wlasnie mysle, ze byc moze same siedziska przy ognisku stykna, bo kazdy woli grzac sie przy ogniu. Wiatka to piesn przyszlosci. Zobaczymy ile ognisk zrobimy i czy w ogole wiatka bedzie potrzebna.

Wiola, tak sadzilam zeby jesienia tez bylo duzo koloru. Klony palmowe i pozostale, ambrowce, derenie i inne spelniaja te zalozenia.
Kordina 22:01, 11 paź 2025

Ale masz piękne odmiany kloników, no i Twoją umiejętność robienia zdjęć - podziwiam nadal
Wafel 23:12, 11 paź 2025

TAR zerknij na mojego klona gałązka martwa...
Margo2 00:01, 12 paź 2025

TAR napisał(a)

Prowadzic komus budowe ciezko jak sie jest na etacie a z pracy na chwile obecna nie moge zrezygnowac. Wiesz jak to leciało zbyt zmeczona by pracowac, za biedna by rzucic prace i za stara na sponsora
W sen zimowy zapadne pewnie po zmianie czasu albo w grudniu, najbardziej znienawidzonym przeze mnie miesiacu w roku, stycznia tez nie lubie, bo sie dłuży. A w lutym juz beda wracac pierwsze żurawie, wiec i optymizm powroci. Bedzie juz tez mozna zaczac dzialas w ogrodzie pomalutku.

Ee, na sponsora nigdy nie jest za późno
Szczególnie jak jak wzrok szwankuje.

Ja bardzo lubię grudzień i wszystkie świąteczne przygotowania.
Dla mnie najgorszym miesiącem jest luty. Ostatni miesiąc bezczynności. No chyba, że znowu nas zaskoczy ciepełkiem.
Naprawde chcesz wysadzić wszystkie rośliny?
W sumie też powinnam, ale jakoś się tego boję, że nie podołam. Że wysadzę, ale potem nie będe miała tyle siły, żeby je szybko wsadzić z powrotem.
Trzymam kciuki, bo pomysł z oczkiem super.
Uwielbiam, wszelką wode w ogrodzie. Cały czas myślę, gdzie by kolejne oczko zrobić.
A o kaskadzie wręcz marzę
TAR 13:34, 12 paź 2025

Gosiu. Jestem zmeczona swietami przez to cale swirowanie, nadmiar bodzcow i komercjalizm. Przeciez w Action juz reklamuja nachalnie ozdoby swiateczne i ten caly chinski chlam. Cos strasznego. Nawet nie ma polowy pazdziernika a oni juz męczą. Mozna powiedziec zeby nie ogladac ale na litosc ogladam tv, filmy, seriale, slucham radia i reklama leci wszedzie, nie da sie od tego uciec.

Z rabaty bedzie latwiej wszystko wysadzic i skomponowac od poczatku niz z nasadzeniami to robic.