Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Judith 17:24, 13 paź 2025

No to coś czuję, że w przyszłym sezonie będzie projekt pt: TARcia umaja ogniskowy kącik . Bo wiadomo, że wiatka to dopiero początek
Fajowo!
Polon 17:30, 13 paź 2025

Ognisko to jest to co nie?

My sobie robimy kilka razy w roku, czasem nawet sami dla siebie - uwielbiam.

Ławki mamy z palet, tymczasowe, na szybko zrobione, bo większa ekipa się zapowiadała z wizytą i tak już tymczasowo chyba z pięć lat są

Kociołka niestety nie mam, nawet kiedyś już miałam w ręku, ale jakoś refleksja przyszła, że lepiej na spokojnie sprawdzić co rynek oferuje
TAR 12:48, 15 paź 2025

Wafel napisał(a)
Super!
noo bardzo super, w sobote znowu odpalamu kiełbaski i ziemniaczki

Judith napisał(a)
No to coś czuję, że w przyszłym sezonie będzie projekt pt: TARcia umaja ogniskowy kącik . Bo wiadomo, że wiatka to dopiero początek
Fajowo!

Nie bede zaprzeczac, bo sama nie wiem co mi znowu do głowy wpadnie. Na pewno bede przerabiac dwie rabaty i robic oczko na jednej.
A w weekend bedzie sadzenie, bo dzis dostalam powiadomienie, ze juz czesc roz do mnie jedzie. Planuje je wsadzic do doniczek i zadołowac na zime, posadze wiosna na przerabianych rabatach, tam im bedzie dobrze, duzo słonca i dobra ziemia. No i mam zaleglych 10 doniczek 3 wieksze i 7 malusich sadzoneczek. Cebulki wciaz wypieram ze swiadowmosci

Polon napisał(a)
Ognisko to jest to co nie?

My sobie robimy kilka razy w roku, czasem nawet sami dla siebie - uwielbiam.

Ławki mamy z palet, tymczasowe, na szybko zrobione, bo większa ekipa się zapowiadała z wizytą i tak już tymczasowo chyba z pięć lat są

Kociołka niestety nie mam, nawet kiedyś już miałam w ręku, ale jakoś refleksja przyszła, że lepiej na spokojnie sprawdzić co rynek oferuje

Bardzo fajna sprawa z tym ogniskiem, czuje ze czesciej bedziemy odpalac jesienia i wiosna.
Kociolek mamy zeliwny rowniez wewnatrz. Widzialam takie zeliwnopodobne ale emalia w srodku i cale emaliowane. Nie wiem czy w takim sie nie przypala. Takim malym kociolkiem jak nasz najadło sie 6 osob i nastepnego nia odgrzewka. Wiec calkiem sporo wchodzi.
Wygodnie nam sie siedzialo na tych posiadanych siedziskach, mozliwe ze nie bede niz wiecej kupowac. Zobaczymy jeszcze.
Polon 13:44, 15 paź 2025

A pamiętasz może jaką pojemność ma Twój kociołek?
Emalia do ogniska jakoś mi nie pasuje, żeliwny chcę.
TAR 14:09, 15 paź 2025

Nie pamietam ale sprawdze w domu. Mysle, ze gdzies pomiedzy 5 a 7 litrow
Masz takie i takie. Dla mnie do akceptacji tylko wersja zeliwna.

mirkaka 16:15, 15 paź 2025

Daszek nad paleniskiem to dobry pomysł, będziecie niezależni od pogody. Zdjęcie wszyscy podziwiamy, może jakiś kurs fotografowania nam zrobisz
Jaką ziemią będziesz wypełniać skrzynie ? Wysokie są, sporo tej ziemi tam wejdzie
TAR 18:11, 15 paź 2025

Juz mam ziemiw nasypana. Dostalam od znajomej ogrodniczki namiar i pan mi przywiozl calkiem ladny czarnoziem. Mam jeszcze gorke gliny zulawskiej od mamy i dodam kompost z mojego ogrodu. Ale najpierw sprawdze odczyny ph gleby. Byc moze bedzie musiala byc wapnowana. No i potem dodam obornik kozi do przerobienia przez zime.
Ziemi przyjechalo 4.5 tony. Na styk.

Zdjecia robie na oko. Nie mam zadnej techniki. A slaby ze mnie nauczyciel

mrokasia 18:22, 15 paź 2025

Fajowe te skrzynie . Ja miałam likwidować foliaczek ale eM poprosił by jeszcze zostawić . Obiecał, że włączy się w podlewanie i zbieranie plonów. Pożyjemy, zobaczymy.
Foty jak zwykłe wymiatają.
TAR 19:10, 15 paź 2025

Dzieki Kasiu.

Ja odpuscilam szklarenke. Pomidory okazaly sie porazka. A to co jadamy to moze w gruncie bez okrycia sobie rosnac.

Zapytalam lubego o kociolek, ma 6 litrow.