noo bardzo super, w sobote znowu odpalamu kiełbaski i ziemniaczki
Nie bede zaprzeczac, bo sama nie wiem co mi znowu do głowy wpadnie. Na pewno bede przerabiac dwie rabaty i robic oczko na jednej.
A w weekend bedzie sadzenie, bo dzis dostalam powiadomienie, ze juz czesc roz do mnie jedzie. Planuje je wsadzic do doniczek i zadołowac na zime, posadze wiosna na przerabianych rabatach, tam im bedzie dobrze, duzo słonca i dobra ziemia. No i mam zaleglych 10 doniczek 3 wieksze i 7 malusich sadzoneczek. Cebulki wciaz wypieram ze swiadowmosci
Bardzo fajna sprawa z tym ogniskiem, czuje ze czesciej bedziemy odpalac jesienia i wiosna.
Kociolek mamy zeliwny rowniez wewnatrz. Widzialam takie zeliwnopodobne ale emalia w srodku i cale emaliowane. Nie wiem czy w takim sie nie przypala. Takim malym kociolkiem jak nasz najadło sie 6 osob i nastepnego nia odgrzewka. Wiec calkiem sporo wchodzi.
Wygodnie nam sie siedzialo na tych posiadanych siedziskach, mozliwe ze nie bede niz wiecej kupowac. Zobaczymy jeszcze.
Daszek nad paleniskiem to dobry pomysł, będziecie niezależni od pogody. Zdjęcie wszyscy podziwiamy, może jakiś kurs fotografowania nam zrobisz
Jaką ziemią będziesz wypełniać skrzynie ? Wysokie są, sporo tej ziemi tam wejdzie
Juz mam ziemiw nasypana. Dostalam od znajomej ogrodniczki namiar i pan mi przywiozl calkiem ladny czarnoziem. Mam jeszcze gorke gliny zulawskiej od mamy i dodam kompost z mojego ogrodu. Ale najpierw sprawdze odczyny ph gleby. Byc moze bedzie musiala byc wapnowana. No i potem dodam obornik kozi do przerobienia przez zime.
Ziemi przyjechalo 4.5 tony. Na styk.
Zdjecia robie na oko. Nie mam zadnej techniki. A slaby ze mnie nauczyciel
Fajowe te skrzynie . Ja miałam likwidować foliaczek ale eM poprosił by jeszcze zostawić . Obiecał, że włączy się w podlewanie i zbieranie plonów. Pożyjemy, zobaczymy.
Foty jak zwykłe wymiatają.