Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

April 08:12, 20 kwi 2026

Ja się do tej szachownicy kostkowej też przymierzam i przymierzam. Zastanawiam się nad sensem takich maleństw u mnie. Ale tak mi się podobają że może w końcu nabędę Dobra rada z tym sadzeniem ich w jednej kepce, może będzie je lepiej widać.
TAR 10:00, 20 kwi 2026

Bee napisał(a)
O to ja chętnie
To w weekend wykopuje i wysylam, do paczkomatu, daj namiary ktorego
TAR 10:06, 20 kwi 2026

April napisał(a)
Ja się do tej szachownicy kostkowej też przymierzam i przymierzam. Zastanawiam się nad sensem takich maleństw u mnie. Ale tak mi się podobają że może w końcu nabędę Dobra rada z tym sadzeniem ich w jednej kepce, może będzie je lepiej widać.

Jola probuj, ja w tej chwili cebulkowe tez tak sadze po kilka w dolek. Pamietam lata temu jak tak sadzilam, bylo super. Nie wiem czemu nagle zaczelam inaczej cebulki sadzic. I mam z nich psińco, pojedyncze popierdolki.
Narcyze zawsze lubily taki sposob sadzenia, kępiszcze dorodne tylko powiekszaly objetosc i ja od niej odsadzalam kolejne kępki. Wracam wiec do starego sposobu, sprawdzonego.
April 10:31, 20 kwi 2026

Ania, akurat narcyzy u mnie nie chciały rosnąć. Teraz dostałam od koleżanki doniczkę takich przekwitniętych, bo jej szkoda było wyrzucić. Przetestuję, czy warunki się u mnie na tyle zmieniły że dadzą radę.

Sadzenie pojedynczych ma sens, jeśli wiesz że szybko przyrastają. Ja mam taką nadzieję w związku z irysami reticulata. Posadziłam co 20cm w nadziei na rozrost
Bee 10:34, 20 kwi 2026

Dziękuję Tarcia, już wysyłam na prw
TAR 10:42, 20 kwi 2026

April napisał(a)
Ania, akurat narcyzy u mnie nie chciały rosnąć. Teraz dostałam od koleżanki doniczkę takich przekwitniętych, bo jej szkoda było wyrzucić. Przetestuję, czy warunki się u mnie na tyle zmieniły że dadzą radę.

Sadzenie pojedynczych ma sens, jeśli wiesz że szybko przyrastają. Ja mam taką nadzieję w związku z irysami reticulata. Posadziłam co 20cm w nadziei na rozrost

Życze powodzenia, bo ładniutke te twoje iryski tez sobie planuje zakupic jesienia, teraz sa jeszcze niedostępne. Ogolnie rosna mi ladnie kosacce i irysy te zwykle to moze i recticulusy sie przyjma.
April 10:54, 20 kwi 2026

Przyjmą się irysy reticulata, tylko sadź tam gdzie nie stoi woda. Będzie pięknie
Ewa777 11:03, 20 kwi 2026

Czekałam na zdjęcia z Twojego ogrodu i wreszcie się doczekałam. Ślicznie wyglądają te łączki fiołków. Ładnie się rozrosły.
Spojrzałam na sasanki i bardzo się zdziwiłam, bo u mnie dopiero wychodzą z ziemi. Za to magnolia Leonard Messel u mnie w rozkwicie, a u Ciebie w pąkach. Jak to zrozumieć?
TAR 11:22, 20 kwi 2026

Nie wiem Moze dlatego, ze teraz ma mniej slonca i byla przesadzana. Ale w mojej okolicy nikomu jeszcz enie kwitna magnolie, mamy chlodniej. U Ciebie z racji otoczenia jednak cieplej i zaciszniej, jak u Asi Wafelkowej.

Bardzo blisko miejsca sasanek rok temu byla magnolka. Jednak juz zbyt duza urosla, musialam dokonac eksmisji.
TAR 11:31, 20 kwi 2026

Cofnelam sie do fotek z zeszlego roku, Leonard w pelnym rozkwicie byl 15 kwietnia.
26 kwietnia bylo zielono i kolorowo, kwitly pierwsze epimedia i serduszki, ktore obecnie dopiero z ziemi wychodza. Taki stan jak mam obecnie w ogrodzie byl w polowie marca. Jestem ogrodowo miesiac do tylu w stosunku do ubieglego roku. Ale i wisna byla wtedy cieplejsza, szczegolnie okres swiat wielkanocnych. Teraz nie dosc, ze zimno to do tego sucho.