Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Judith 11:25, 19 kwi 2026

No i nie wiem czy zazdrościć Ci deszczu, czy cieszyć się piękną pogodą u nas . Zrobię jedno i drugie .
mrokasia 12:07, 19 kwi 2026

Tak, to ten co mi się tak wysiał. I tak sobie myślę, że wysiał się nie bez powodu . Ale w sumie i tak ten sezon miał być dla niego ostatecznym sprawdzaniem bo mu liście przysychały i straszył na rabacie. Zobaczymy.

Bampton u mnie dopiero wystawia maleńkie, ciemne listeczki więc u Ciebie jeszcze śpi.
Eupraksja 13:35, 19 kwi 2026

TAR napisał(a)

Ja zawsze jestem zwolenniczka klona gatunkowego czyli czysty palmowy, dosc latwo prowadzilo mi sie zawsze Orange Dream, Katsure i Osakazuki.
Atropurpureum padaly mi zawsze wszystkie.
Pancernym tez okazal sie Tsukasa, Koto No Ito i Jerre Schwartz choc czytalam o tym ostatnim, ze sa kaprysne. Ja swoj nie dosc, ze wykopalam z poprzedniego ogrodu, przezimowalam 2 sezony w przechowalniku, to na koniec posadzilam w suchym pod sosnami. Szaleje. Chyba nie jestem obiektywna co do klonow.

Dziękuję To od tych zacznę, wyszukałam sobie na szybko jak wyglądają i zwłaszcza Katsura i Orange Dream ogromnie mi się podobają
Eupraksja 13:49, 19 kwi 2026

TAR napisał(a)

Lu, te krokusy sa przywleczone z tej dzikiej dzialki rok temu. Pani starsza, wlascicielka pozwolila mi to wszystko wykopac. Przebisniegi i to co tam rosnie. Zabralam 8 reklamowek dobra. A to nawet nie polowa co roslo. I tak sie zastanawiam czy nie pojsc po reszte. Pijaki tam straszny syf zostawiaja a mnie kwiatkow szkoda. Ta pani taka wdzieczna byla ze chce je zabrac i odratowac.

Pewnie że ratuj i resztę! Dasz im szanse na dobre dalsze życie
Eupraksja 13:50, 19 kwi 2026

TAR napisał(a)

Pięknie kwitnąco u Ciebie, tej jednej rośliny nie rozpoznaję, co to takiego?
TAR 14:27, 19 kwi 2026

Ewa, to chyba szachownica kostkowata, ale nie jestem pewna. Zabralam rok temu od Mamy jak likwidowala dzialke
mirkaka 07:10, 20 kwi 2026

TAR napisał(a)
Ewa, to chyba szachownica kostkowata, ale nie jestem pewna. Zabralam rok temu od Mamy jak likwidowala dzialke

Tak, szachownica kostkowa, kupiłam sobie jesienią i tak samo startowała, Ty masz chyba białą, ja kupiłam mieszankę bordowej i białej. Piękną masz kępkę u mnie tylko pojedyncze kwiatki
TAR 07:24, 20 kwi 2026

Wiesz Mirko, wysadzalam od mamy kępkowo. Tulipany, szafirki, narcyze itp. I sadzilam je w takich wykopanych kępach zeby bryla byla ta sama, w ktorej rosly. Inaczej nic by z nich nie bylo. Z czasem zaadaptuja sie do mojej gleby. Wszystkie cebulowe przetrwaly dzieki temu.

Podobnie zrobilam z tymi przebisniegami wykopanymi z zaniedbanej dzialki. I jest efekt. Doczekalam sie dywanikow. Z czasem z tych duzych bede odsadzac kepkami w inne miejsca. Juz nigdy pojedynczo cebulek. One jak groszki w straczku chyba lubia byc wspolnie.

TAR 07:25, 20 kwi 2026

Przy okazji. Oddam 3 kepki tojadu ciemnego niebieskiego. Bardzo ladny. Zal mi wywalic.
Bee 07:34, 20 kwi 2026

O to ja chętnie