Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Magara 22:55, 20 lip 2023

Polowanie bardzo udane
Bardzo mi TAM nie po drodze, muszę chyba nawyki i trasę zmienić jeżeli chodzi o wjazd do 3citi
Makao 23:08, 20 lip 2023

Znowu nakupowałaś? A to co ostatnio pokazywałaś (cały ten skład zakupowy) już posadziłaś?
Kasya 05:31, 21 lip 2023

Ok, muszę sprawdzić czy szkolka od 7 czy od 8 i jadę kupić paproć chociaż
Anda 07:35, 21 lip 2023

Cudne zakupy i te, i poprzednie. Niesamowite tempo rozwoju ogrodu. Podziwiam i tempo, i ogród, bo bardzo mi się podoba co tworzysz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 09:26, 21 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić, że w drodze do mojej apteki nie ma żadnych sklepów ogrodniczych.
Twoje zakupy mają z pewnością lecznicze właściwości.

ooo to na pewno, wyleczyly niejeden smuteczek

Magleska napisał(a)
Fajne zakupy co to to wysokie kwitnące na czerwono? ładne bardzo-nie widziałam u mnie w szkółce
ja dziś jednak nie dotarłam do ogrodnika -plewiłam ,kosiłam i plony warzywne przerabiałam -padam na pysk

Madziu, ja tez na pychol padam, notorycznie nie dosypiam a ostanio mialam za duzo stresu. Po prostu oczy mi sie za kółkiem zamykaja. A nie chce wspomagac sie zadnymi redbulami czy innym swinstwem. Dzis porobie w ogrodzie, posiedze dluzej na tarasie z moja "ekipa" i potem pojde spac a wstane jak sie obudze a nie jak piknie budzik. Potrzebny mi taki reset. Moge przespac caly dzien zeby troche dojsc do siebie.

Te czerwone to żurawki, chyba krwiste, nie mialy metki ale juz je kiedys mialam i pasuja. Bardzo je lubie. Kupilam 3 sadzonki ale tak napakowane, ze z kazdej doniczki podziele na 5-8 mniejszych. One szybko przyrastaja. W nastepnym sezonie jak juz sie znowu rozrosna moge Ci kilka sprezentowac Te kwiatostany sa energetyczne i wysokie. Dosc długo kwitna.

W tym sezonie nic nie przerabiam, pomroziłam tylko truskawki. Ale mam z ubiegłego ogoreczki, konfitury, buraczki, kompoty wisniowe, śliwkowe, jagody i syrop z bzu. Na te zime starczy. Wszystko zjemy. Chociaz buraczkow moze dorobie, bo u nas schodza w hurtowych ilosciach a mamunia dorobi mi ogoraskow miodowo-musztardowych Jej dam powidel śliwkowych i buraczkow.
Z przetworow robie tylko to co lubimy i co jestesmy w stanie przejsc. Spiżarnia i tak pęka w szwach
Agatorek 21:18, 21 lip 2023

A do apteki kiedy pojedziesz?

Świetne zakupy, żurawki mają cudny kolor kwiatów .
Żałuję, że nie mam więcej cienia, a marzą mi się paprocie

Magara 23:02, 21 lip 2023

Apteka już niepotrzebna

Aga, u Ciebie paprocie za chwilę też będą Czas tak popyla, że nie da się nadążyć (nie mogę uwierzyć, że znów jest piątek...), a rośliny sobie w tym czasie spokojnie rosną i zaraz cień będziesz miała
Agatorek 00:22, 22 lip 2023

Tia .
U mnie już sobota
Kasya 03:46, 22 lip 2023

Agatorek napisał(a)
A do apteki kiedy pojedziesz?

Świetne zakupy, żurawki mają cudny kolor kwiatów .
Żałuję, że nie mam więcej cienia, a marzą mi się paprocie

A mi się juz odechciało
Co kontakt z paprocią to kleszcz
Agatorek 07:22, 22 lip 2023

Kasia, spać nie możesz?