Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Kordina 18:43, 25 sie 2023

Woda blisko domostwa jest super! Kajak można mieć, łódkę albo rower wodny, moja przyjaciółka ma nad Nogatem - świetna miejscówka. Twoja gdzieś w warmińsko-mazurskim?
Kontonaogrod 18:48, 25 sie 2023

Kaszuby, Bory Tucholskie. Okolice w których spedzalam wakacje cale dziecinstwo
Patrycja_KG_Lu 19:12, 25 sie 2023

Teraz większa konkurencja więc chyba ceny trochę spadły, musiałabyś się rozejrzeć. Chociaż z drugiej strony to inflacja pewnie zahamowała spadki cen.

Działka fajna. Tam z tyłu dom? Sąsiad? Duża ona? Te drzewa przy drodze pewnie zabytkowe. U mnie w okolicy jest aleja lipowa, niektórzy nie mogą korzystać ze swoich działek w 100%, bo zabraniają im lokalizacji wjazdu od głównej drogi z uwagi na ochronę tych starych lip. Muszą od tyłu prowadzić media, dojazd i dogadywać się z sąsiadami.
Kontonaogrod 19:26, 25 sie 2023

Droga z drzewami prowadzi do wioski.

Na dzialce 2 niespecjalnie wielkie jawory do wycięcia (1 suchy), gmina nie bedzie robila problemu (pytalam). Na sasiedniej dzialce rzad starych drzew wzdluz granicy z ta.

Dzialka ma 2200m2 czyli tyle co nasza na ktorej mieszkamy (w sumie, bo podzielilam ja na 2). Ale ksztalt do bani. 20m szerokosci przy asfalcie, linie elektryczna przez srodek i slup w rogu... I ksztalt litery L (polowa dzialki w drugiej linii zabudowy za domem sąsiada).

Wymyśliłam ze pojedziemy tam jeszcze raz jutro I zapukam do tych sasiadów, zobaczymy co za jedni. I zrobie wiecej zdjec zeby w domu latwiej bylo planowac
Kontonaogrod 19:32, 25 sie 2023

Miejsce na budowe ma 20x30 metrow wiec wystarczy. I widok na jezioro jak przymruzyc oczy I patrzec przez drzewa buahaha

I z racji wielkosci na starosc jakbysmy sie tam wybudowali mozna postawic dodatkowo nawet 4 domki 5x7 metrów na zgłoszenie I je wynajmowac letnikom.

I kanalizacja jest.
Patrycja_KG_Lu 19:58, 25 sie 2023

Intrygujący kształt.
Kontonaogrod 20:06, 25 sie 2023

Kształt do bani. Ale serio znalezc cokolwiek w normalnej cenie I bez zagwozdek to wyzwanie...

Przy ulicy dom z widokiem, z tylu ogrod I w perspektywie miejsce na 4 domki. I git, mysle...
Muszelka 21:36, 25 sie 2023

Wooow! Jestem za!
Kontonaogrod 05:54, 26 sie 2023

Mam jeden rejon ktory obserwuję od lat. Ceny sa kosmiczne i ciagle rosną. Ta dzialka I tak jest 12 km od miasteczka gdzie szukalam (ale które stalo sie bardzo zatloczone, drogie i po prostu przepelnione). Szukam zadupia z wodą jak najbliżej.
Ale nadal wsrod ludzi a nie w srodku lasu zeby nie bylo strach domku zostawic na pol roku... no I odglosy lasu mnie strasza, nie mowiac o mozliwosci pozaru...

I kosztuje wiecej niz placilam za swoja podkrakowska dzialke... I nad nia sa druty wiec trzeba zachowac odległości, ale to juz przerabialam I nie bylo zle.

Pojedziemy tam jeszcze raz ale poki co jezdzimy szlakiem zamkow krzyzackich w Polsce, dzisiaj Bytów
Kontonaogrod 15:00, 26 sie 2023

W drodze powrotnej zatrzymaliśmy się na działce jeszcze raz. Będę negocjować tę ich cenę bo 115tys. wydsje mi się nie jest ta działka warta

Sąsiedzi

Widok na pola na tyłach

Té nieudaną inwestycję trzeba będzie zasłonić

Od ulicy