Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

MagdaLenka 23:02, 27 maj 2024

Jaka piękna różanka!
Jak jeszcze rozkwitnie ostróżka, to już w ogóle będzie szał.
Queen of Sweden prześliczna. Faktycznie ma kształt jak porcelanowa filiżanka. Kolor też idealny.
Lady of Shalott też bardzo mi się podoba. Obie planuję u siebie.
Pokazuj więcej tej różanki...
Ichigo 23:08, 27 maj 2024

Gentle Hermione

Ichigo 23:13, 27 maj 2024

MagdaLenka napisał(a)
Jaka piękna różanka!
Jak jeszcze rozkwitnie ostróżka, to już w ogóle będzie szał.
Queen of Sweden prześliczna. Faktycznie ma kształt jak porcelanowa filiżanka. Kolor też idealny.
Lady of Shalott też bardzo mi się podoba. Obie planuję u siebie.
Pokazuj więcej tej różanki...

Dziękuję

W najbliższym czasie na pewno będzie więcej róż. Jak tylko rozkwitną pozostałe - zdam fotorelację
Narsilia 06:32, 28 maj 2024

Róże pięknie te z biedronki jakie zdrowiutkie,zielone liście i dużo kwiatów , no ja też uwielbiam kwitnące róże więc chętnie pooglądam zdjęciu u Ciebie .
Edenka 07:07, 28 maj 2024

Weszłam po cichutku do pięknego, wiejskiego ogrodu, gdzie rosną moje ukochane róże i klony oraz dalie i powojniki
Róża Eden była jedną z pierwszych, która wywołała u mnie bicie serca.Rosły u mnie dwa egzemplarze na działce RODOS Teraz mam róże u siebie w przydomowym ogródku. Tutaj nie mam swojej Edenki, ale zamierzam ją jeszcze kupić i znów posadzić u siebie. Czy swoją masz posadzoną przy podporze?
Klony masz piękne i u Ciebie mają gdzie się rozrastać. U mnie dobrze rosną, więc z roku na rok je dosadzam.

Pozdrawiam miło
Ichigo 20:33, 28 maj 2024

Narsilia napisał(a)
Róże pięknie te z biedronki jakie zdrowiutkie,zielone liście i dużo kwiatów , no ja też uwielbiam kwitnące róże więc chętnie pooglądam zdjęciu u Ciebie .

Fakt, te róże z Biedronki to może nie są jakieś wyfikane odmiany, ale bardzo zdrowe. Kupowałam je na samym początku mojej przygody z ogrodem i na nich się uczyłam, co to róża jest i jak do niej podejść. Zostały mi cztery takie krzaczki z Biedry, oczywiście były przesadzone z pierwszego ogrodu z Przemyśla.
Ichigo 21:01, 28 maj 2024

Edenka napisał(a)
Weszłam po cichutku do pięknego, wiejskiego ogrodu, gdzie rosną moje ukochane róże i klony oraz dalie i powojniki
Róża Eden była jedną z pierwszych, która wywołała u mnie bicie serca.Rosły u mnie dwa egzemplarze na działce RODOS Teraz mam róże u siebie w przydomowym ogródku. Tutaj nie mam swojej Edenki, ale zamierzam ją jeszcze kupić i znów posadzić u siebie. Czy swoją masz posadzoną przy podporze?
Klony masz piękne i u Ciebie mają gdzie się rozrastać. U mnie dobrze rosną, więc z roku na rok je dosadzam.

Pozdrawiam miło

Witaj

Cieszę się, że do mnie zajrzałaś i spodobał Ci się mój ogród. Bardzo mi miło z tego powodu. Uwielbiam klony japońskie, choć zdaję sobie sprawę, że nieszczególnie pasują do takich sielsko-wiejskich klimatów. Ale nie zamierzam z nich rezygnować, tym bardziej że dobrze się u mnie czują. Lubię ich lekkość i delikatność, i to, jak poruszają się na wietrze. Chciałabym mieć w ogrodzie też klona jakiejś "zwykłej" odmiany, o jak najbardziej naturalnym pokroju.
Eden Rose rosną u mnie przy metalowej pergoli. Posadziłam je w zeszłym roku, więc dopiero w tym sezonie pokażą, na co je stać. Mam nadzieję, bo są całe w pąkach. Ciekawa jestem tych róż, wszyscy je chwalą.

Pozdrawiam serdecznie

Urszulla 22:02, 28 maj 2024

Ślicznie Ci kwitną róże
Taki filmik oglądałam i mi się Twoje brzozy przypomniały może wykorzystssz jakieś inspiracje.
https://youtu.be/lCh0TkaDGj8?si=hq707LFVGcsMQA4D
Ichigo 17:27, 30 maj 2024

Dziękuję, Urszulla

Filmik obejrzałam. Świetne są te rabaty przy brzozach i drewniana ścieżka wijąca się wśród drzew. W ogóle bardzo ładny ogród i ciekawie opowiedziany przez właścicielkę. Obejrzałam też więcej video z tego kanału.
Ostatnio wymyśliłam sobie, żeby pod brzozami posadzić pęcherznicę kalinolistną Red Baron. Widziałam ją gdzieś przy ulicy i mi się spodobała. Szukam czegoś prawie bezobsługowego w to miejsce, co mnie trochę osłoni od pola.
Ichigo 17:41, 30 maj 2024

Więcej róż:

Queen od Sweden (znowu)

Nautica (Korcharblu) - w rzeczywistości jest bardziej "niebieskawa"