Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Ichigo 22:48, 01 maj 2026

MagdaLenka napisał(a)
Jabłonki jak w raju! No cudo po prostu.

Moje grujeczniki podobnie, jak Twoje. Dosłownie kilka listków zamrożonych, reszta ok. W zeszłym roku przemroziło wszystkie pierwsze listki.

Odpoczynek to zawsze dobry pomysł. Ogrodnictwo to jest jednak ciężka praca fizyczna. Nie ma co nadwyrężać zdrowia, bo z każdym rokiem człowiek co raz słabszy.

U mnie w zeszłym roku też zmroziło wszystkie listki na grujeczniku. W ogóle zeszłoroczny maj był bardzo zimny, dziwny to był miesiąc...

Niestety, z roku na rok coraz trudniej mi pracować w ogrodzie. Czas mam, tylko sił brakuje.
Ichigo 22:54, 01 maj 2026

Wafel napisał(a)
Piękne te narcyzy ❤️

Nie wiem co się stało z moimi białymi narcyzami, też miałam Winston Churchil, nawet dokupiłam jesienią i nie wyszły, same żółte mam...

Słuszna decyzja z odpoczynkiem.
Co do obsadzenia wanny, to może fajnie by wyglądały karłowe pęcherznice Little Joker, ładnie się "przelewają" pod ciężarem kwiatów i tworzą takie jakby kaskady drobnych kwiatów. Wrzucam zdjęcie u siebie.
Rzeczywiście dziwna sprawa z tymi narcyzami. Mam nadzieję, że nic ich nie zjadło... A sprawdzałaś cebule?

Te pęcherznice u Ciebie są śliczne . Nie znałam tej odmiany. Może sobie sprawię choć jedną.
Do obsadzenia wanny kupiłam już tawuły japońskie Goldflame. Nie wiem tylko, czy nie za mało, bo tylko cztery sztuki.
Wafel 23:28, 01 maj 2026

Goldflame pięknie się przebarwiają, mam je na osiedlowej, wcześniej miałam u siebie w ogrodzie Little Joker bezproblemowa i lubi powtórzyć kwitnienie
Kordina 01:14, 02 maj 2026

U mnie też zmroziło, chyba aktinidia dostała największy strzał mrozowy