JoanNa
21:10, 04 sie 2024

Wczorajsze ogarnianie rabatki przy kotłowni. Zimozielone- niezmiennie cisy w kulki (okazuje się, że takie w ogóle nie przycięte sadzonki są o 25zl tansze niż te ktore kupiłam na rondo, także jupii). Za nimi od lewej strony chcę dać perovskię + w jej nogach niskie pysznogłówki, które bedą z przemeblowania z rabaty wjazdowej. W prawym końcu chcemy coś wyższego co zaslaniałoby schody do kotłowni-najlepiej gdyby było zimozielone. Pierwszy wybor oczywiście padl na cis-moze ciety w stożek? Przewinąl sie też świerk biały Conica, bo mówię trochę inna faktura i inny odcień zieleni, bo może za dużo tych cisów-ale zanim świerk ùrośnie żeby to przysłonić, to pewnie z 5razy bym go przesadzila. Potem zaczęlismy mocno rozważać berberys Erecta, aż olśniło mnie że on zrzuci liście..choć na O.znalazłam piekne jesienne zdjecia tej Erecty. W akcie desperacji moje myśli powędrowały w kierunku ostrokrzewu Meservy, ale tu ekspozycja poludniowa, więc pewnie by się tu nie udał, choćbym mu glebę wymościła najlepiej jak się da...eh, i utknelam.
A między cisami a tym czymś co ma zaslonić wejście wymyśliłam że może dalabym jednego z dereni Sibirica, żeby trochę liści tu dać i zimą czerwone gałązki..takie luźne myśli.
A między cisami a tym czymś co ma zaslonić wejście wymyśliłam że może dalabym jednego z dereni Sibirica, żeby trochę liści tu dać i zimą czerwone gałązki..takie luźne myśli.