Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » 30 arów wietrznej pustyni

30 arów wietrznej pustyni

JoanNa 10:37, 13 sie 2024

Przyszły jeżówki z Zielonego Ex..

Nie wiem czy mogę je podzielić?takie są niby spore kępki, ale nie wszystkie będą wowczas z kwiatkiem, część beda same liscie.
JoanNa 10:41, 13 sie 2024

I jeszcze skusił mnie ostrożeń łąkowy...zobaczymy co z niego urośnie.
LIDKA 11:29, 13 sie 2024

Może dziewczyny sie wypowiedzą bo ja nie dzieliłam jeszxze jeżówek. Bede dopiero na wiosnę.

Wyglądają dobrze. Musiałabyś wyjąć jedną i zobaczyc czy oba kawałki miałyby korzonki.
Że same liście to nic . Byle sie przyjeły.
Narsilia 13:43, 13 sie 2024

Ooo ładne zakupki to co misiaku lubią najbardziej hihi
anuska2507 13:51, 13 sie 2024

Asia, ja "dzieliłam" małe sadzonki jeżówek, bo trafiały się 2-3 siewki w jednej doniczce. Możesz sprawdzić, czy też tak masz. Ale nawet jeśli są jedną sadzonką, to też możesz podzielić. W tym roku i tak nie będą już spektakularnie kwitnąć. Niektórzy przecież ścinają byliny po posadzeniu, żeby nie traciły energii na kwitnienie, a później na zawiązywanie nasion.
JoanNa 18:27, 16 sie 2024

Jeżówki podzielone i posadzone.

Jeszcze stipę muszę tu wpleść żeby jakaś dynamika była na tym rondzie, bo póki co to jest dynamicznie wokół ronda-dzieci codziennie szaleją na hulajkach i biegówce
Mąż przywiózł dziś zrębki, więc podlewanko i ściólkowanko będzie. I niech rośnie.
Za to przesadzona i trochę podzielona perovskia chyba uśmierconaNie wiem czy ją przyciąc i czekać aż ruszą listki czy to juz materiał na kompostownik..

LIDKA 20:28, 16 sie 2024

Przytnij te perowskie. Byle korzeń przeżył to za rok bedzie ładna.
Narsilia 22:53, 16 sie 2024

No rabata na rondzie się już pięknie wypełniła , szybciutko sciolujcie jak jest czym bo przy tych upałach dobrze zrobi roślina i ucieszy oczy ogrodnika bo już wszystko będzie pięknie podkreślone no i oczywiście foty, foty ,foty poprosimy .

Periowska przytnij a nóż ruszy no czasem się zdarzy że coś nie pójdzie ale nie myli się ten kto nic nie robi .
JoanNa 23:25, 16 sie 2024

Fotki będą jutro-ściółkowanie skończyłam już po 21, przy oświetleniu,więc kiepsko do zdjęć, ale chcialam miec juz rondo skończone.
Wsadziłam derenia pod kotłownię-i już sie boję wykopywania tych pozostalych, ktore muszą ustąpic miejsca cisowemu żywopłotowi..nie mogłam go wytargać z tej rabaty, tak dziad siedział w ziemi. Zobaczymy jak mu tu będzie pasować na nowej miejscówce. I tym samym ta rabatka też jutro do zrębkowania.
W planach na jutro mam skonczyć jeszcze tą łezkę naprzeciw ronda. Dosadzić tam rzutowo seslerię i rozchodniki. Choć korci mnie tu rozplenica Little Bunny-nawiązanie do tej spod kotłowni i rozplenice generalnie fajnie wyglądają z rozchodnikiem..ale nie wiem czy to nie wyjdzie małpi gaj- 3x budleja Little Ruby+2 kulki cisowe+ sesleria jesienna +rozchodniki Briliant+ ta rozplenica Little Bunny...muszę to przetrawić i jutro poustawiać.
JoanNa 23:28, 16 sie 2024

Ale wiecie co, wczoraj wyprawialiśmy urodziny córce i miło było mi słyszeć od gości, że fajnie sobie ogarniamy to podwórko, że bardzo ładnie to wygląda i rośnie. Ja wiem że to nie finalny obrazek i dużo tetrisów przede mną, ale i tak było mi baardzo miło