Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

AgaBoso 11:38, 04 mar 2024

Dużo zrobiliście, aż poczułam to w nogach.
Miło dostać kwiaty, a od teściowej to już wogóle.
Rumianka 13:43, 04 mar 2024

Tyle pracy wykonanej, az i mnie zabolały mięśnie... Efekt super..a mauzer wtopił się idealnie... woda nagrzeje się w nim jeszcze szybciej, bo czarny. Metamorfoza zdecydowanie na plus, a zobaczysz jak pięknie roślinki się odwdzięczą, za idealne ich usytuowanie... Tylko wyczekiwać ciepełka...Pozdrowionka.
LIDKA 20:32, 04 mar 2024

Zrobiliście bardzo dużo pracy. Efekty super.

Klona flamingo mam. Nisko szczepiony więc go tne. Ogławiam w zasadzie. Ma przyrosty po 1,5 m w sezonie.

Piękny jest. Natomiast inny jesionolistny taki limonkowy - choruje i chyba go wywalę.

Kordina 19:39, 19 mar 2024

Hej, hej Dario! Co tam "słychować"? Czy wszystko ok? Pozdrawianki zostawiam
sylwia_slomc... 21:49, 19 mar 2024

Kawał dobrej roboty Jak patrzysz na poprawione linie rabat czujesz satysfakcję i różnicę w wyglądzie? Ja bym czuła Na przedpłociu fajnie tylko mnie się rzuca w oczy, że z prawej rośnie chyba leszczyna i pod nią nie ma traki, narzuca mi się samo połaczenie tej rabatki kształtem z tą gołą ziemią pod leszczyną. Wzięłabym to chapnęła razem. Czyli rabatka nie zaczynałaby się od winkla ogrodzenia tylko od wybrzuszenia pod leszczyną. Chyba, ze tam już nie twoja działka i wchodzisz komuś z butami w paradę, ale jeśli nie to się nie namyślaj ani chwili
sylwia_slomc... 21:52, 19 mar 2024

Tu to bardzo dobrze widać, że ten ząb wgryzający się jest niepotrzebny.

pod leszczynę zawsze można rzucić np zawilce wiosenne albo konwalie, coś co sobie poradzi samo i potem jak leszczyna puści liście słońca już tak nie potrzebuje. Byłby od razu efekt na wczesną wiosnę I nie kolidował z późniejszymi nasadzeniami wokół brzózki.
Darecka 02:39, 23 mar 2024

DzieńDobryWieczór wszystkim pasjonatkom ogrodowym! Wychodzi na to, że spanie jest przereklamowane, więc oto się melduję po przedłużonej pauzie operacyjnej

Zacznę od podzieńkowań dla MagdaLenki, Bożenki, Agnieszki, Elizy, Lidki i Sylwi

Bożenko wszystko u mnie w porządku, tylko ostatnio żyję w wiecznym niedoczasie i chcąc, nie chcąc, czasu i siły na forum nie było, nad czym ubolewam, ale już widać światełko w tunelu (a propos tunelu, to wyniosłam dzisiaj do niego rozsadę sałaty, dzisiaj będę ją wreszcie sadzić juhuu!).

Darecka 02:47, 23 mar 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kawał dobrej roboty Jak patrzysz na poprawione linie rabat czujesz satysfakcję i różnicę w wyglądzie? Ja bym czuła Na przedpłociu fajnie tylko mnie się rzuca w oczy, że z prawej rośnie chyba leszczyna i pod nią nie ma traki, narzuca mi się samo połaczenie tej rabatki kształtem z tą gołą ziemią pod leszczyną. Wzięłabym to chapnęła razem. Czyli rabatka nie zaczynałaby się od winkla ogrodzenia tylko od wybrzuszenia pod leszczyną. Chyba, ze tam już nie twoja działka i wchodzisz komuś z butami w paradę, ale jeśli nie to się nie namyślaj ani chwili
No pewnie! Czuję wielką radość z tego, co już się udało nam ogarnąć, choć lista rzeczy, które chciałabym jeszcze zrobić w najbliższym czasie jest nadal dość pękata Za to Szym rozszalał się na całego i kończy projekt za projektem ku mej bezbrzeżnej euforii .

Co do drugiej części, to mus powtórzyć jak zdarta płyta, że jesteście skarbnicą wiedzy i źródłem, które nieszablonowymi pomysłami tryska. Nie przyszłoby mi do głowy, że można jeszcze "powalczyć" z przedpłociem w taki sposób, na pewno pomysł do zrealizowania, kwestia czasu Dziękuję jak nie wiem co!
Darecka 02:59, 23 mar 2024

Ostatnio urwałam wpisy przed pokazaniem wykorowanej rabaty "na gotowo" ( no prawie na gotowo, bo brakowało jeszcze wtedy azalii, która już dojechała i została posadzona ).

4.03.2024 był ostatnim dniem mojego przedłużonego weekendu i przywitał nas niezbyt zachęcającą temperaturą. Dodatkowo wiało jak pieron (wiatry w łódzkim są jednak na tyle łaskawe, że nie mają zapędów do karczowania plomb z nierozważnie rozwartych jam ustnych- Eliza, buziole! ). Mimo to udało się dokończyć to i owo:

Czerwona strzałka znajduje się tu nieprzypadkowo, może nie widać tego zbyt dobrze na tym zdjęciu, ale kabel zasilający stodołę był bardzo profesjonalnie podpierany przez rosochate chojoki, które wkrótce miały się jednak zamienić w coś innego za sprawą magicznych łapek mojego eMa

Pokraczna klonowa aleja wjazdowa ostała się jeno we wspomnieniach, teraz to miejsce czeka na face lifting :

Darecka 03:02, 23 mar 2024

Zadołowałam resztę roślin w tymczasowej kwaterce w warzywniku, w końcu doczekają się swojego dnia chwały .

Przy okazji odwiedzin w warzywniku dojrzałam szykujące się do kwitnienia krokusiki- nieźle biją fioletem po oczach: