Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Makao 19:19, 27 gru 2024

Bosz faktycznie masz talent. Niesamowite i piękne ozdoby. Gratuluję pomysłowości i cierpliwości.
Margo2 19:54, 27 gru 2024

Aniu dzięki
Basieksp 21:03, 27 gru 2024

Poświątecznie dziś w ogrodzie się pokręciłam jakieś tam badylki powycinałam, całkiem przyjemnie się pracowało dziś w ogrodzie, nie za dużo, tak na luzie Zaczynają wychodzić przebiśniegi, narcyze i kwitną pierwiosnki, ale one chyba już tak mają, że zimą kwitną
Magara 23:54, 27 gru 2024

Ja melduję, że obżarta jestem bardzo umiarkowanie
Lodówka zasadniczo pusta, ze świątecznego żarełka została jakaś marna resztka śledzików, nadmiarowy sernik i piernik zamrożony w kawałkach "do kawy", chyba to dobry wynik, bo marnacji zero Do wyniku niewątpliwie przyczyniła się nasza Sfochowana, która pożarła nadmiarowe ryby
Margo2 00:54, 28 gru 2024

Basieksp napisał(a)
Poświątecznie dziś w ogrodzie się pokręciłam jakieś tam badylki powycinałam, całkiem przyjemnie się pracowało dziś w ogrodzie, nie za dużo, tak na luzie Zaczynają wychodzić przebiśniegi, narcyze i kwitną pierwiosnki, ale one chyba już tak mają, że zimą kwitną

Ja dzisiaj pracowałam, więc nawet nie zajrzałam do ogrodu. Jakoś jak tak wilgotno to mi się nie chce wychodzić. Czekam na mróz, żeby obciąć czereśnię. Poza tym chyba czekam z pracami do wiosny.

Magara napisał(a)
Ja melduję, że obżarta jestem bardzo umiarkowanie
Lodówka zasadniczo pusta, ze świątecznego żarełka została jakaś marna resztka śledzików, nadmiarowy sernik i piernik zamrożony w kawałkach "do kawy", chyba to dobry wynik, bo marnacji zero Do wyniku niewątpliwie przyczyniła się nasza Sfochowana, która pożarła nadmiarowe ryby

O jak ja Ci zazdroszczę tej pustej lodówki. Z jednej strony. Z drugiej cieszę się, że nie muszę nic gotować. To nie jest moje ulubione zajęcie. Ale na święta nagotowałam tyle, że teraz musimy wyjadać i to sporo. Więc odwód przyrasta. A juz tak było fajnie.
Także podziwiam Cię za doskonałe planowanie.
sylwia_slomc... 20:33, 28 gru 2024

Śliczne te obrazki z suszonych kwiatów za szkłem. Masz talent do kompozycji.
Rumianka 13:13, 29 gru 2024

Ze świątecznym żarełkiem wstrzeliłam się idealnie...nic się nie zmarnowało, zamroziłam jedynie jeden makowiec...na Sylwestra mam jak znalazł...
April 10:12, 30 gru 2024

Cześć Gosiu, pozdrawiam poświątecznie
Podziwiałam ozdoby jakie zrobiłyście z koleżankami, kilka pewnie sama bym kupiła, bardzo twórcze jesteście.
Bombki mam od ciebie, są piękne, dzięki wielkie Chociaż w tym roku nawet choinki nie ubrałam
Obżarstwo też było, ale na wadze na szczęście bez wyższych wartości
Ogrodu od września nie odwiedziłam... nawet doniczki gdzieś tam jeszcze stoją po kątach. Może koniec stycznia będzie łatwiej
Sonka 13:08, 30 gru 2024

Margo2 napisał(a)

Zajrzałam do Twego wątku i zapragnęłam wiosny, bardzo.W dużej mierze mogę się z Tobą zgodzić. Ja też takie błędy popełniłam, wszystko mi się podobało i wszystko chciałam mieć. U mnie był z kolei pęd rododendronowy, ponieważ te rośliny zachwycały mnie od dzieciństwa, kosmicznie piękne, tak je oceniałam i kupowałam bez umiaru. Innych też mam sporo, ale teraz kiedy rośliny, drzewa krzewy podrosły, stałam i stoję przed dylematem , które wyciąc, bo na wykopywanie i przesadzanie już nie mam siły, za duże są, więc wycinam różne oprócz różaneczników i mój ogród stał się rododendronowy. Taki jest wiosną, potem zaczynają różne inne wychodzić z ziemii i latem też jest ładnie.
Margo2 23:34, 01 sty 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne te obrazki z suszonych kwiatów za szkłem. Masz talent do kompozycji.

Dziękuję. Lubię robić różne rękodzieła. Ale czy mam talent? To sprawa dyskusyjna

Rumianka napisał(a)
Ze świątecznym żarełkiem wstrzeliłam się idealnie...nic się nie zmarnowało, zamroziłam jedynie jeden makowiec...na Sylwestra mam jak znalazł...

Ja w tym roku popłynęłam. Jeszcze nigdy aż tak dużo nie przygotowałam. A może jedzenia było zbyt duzo, bo nie było 3 osób tak jak zwykle?
Musze powoli ograniczać szykowanie, bo na razie osób ubywa, nie tylko, bo ktos odchodzi, ale też ze względu na dzieci, które staja się dorosłe i zaczynają życie z innymi osobami. Także trzeba sie nauczyć szykowania na różne ilości osób, bo czasem będzie nas więcej, czasem mniej.

April napisał(a)
Cześć Gosiu, pozdrawiam poświątecznie
Podziwiałam ozdoby jakie zrobiłyście z koleżankami, kilka pewnie sama bym kupiła, bardzo twórcze jesteście.
Bombki mam od ciebie, są piękne, dzięki wielkie Chociaż w tym roku nawet choinki nie ubrałam
Obżarstwo też było, ale na wadze na szczęście bez wyższych wartości
Ogrodu od września nie odwiedziłam... nawet doniczki gdzieś tam jeszcze stoją po kątach. Może koniec stycznia będzie łatwiej

A co Ci wpadło w oko?
B. mówił, że chyba nawet nie rozstawicie choinki. Ja ubieram swoja jeszcze przed świętami i trzymam do końca stycznia. Lubie atmosferę świąt, światełka. Dlatego chyba bym ubrała choinkę mimo, że nie byłoby mnie w domu.
Niestety jem do tej pory.
Wyjadam resztki, szykuję nowe jedzenie, jem na imprezach, bo styczeń to całe pasmo spotkań. Ale potem mam nadzieje, że w końcu odpocznę