Gosia, tego zawilca i mnie mozesz uszczknac, piekny jest
Ja mam duzo trawnika? Wydawalo mi sie ze az tyle tego nie jest. Trawska zamawialam ok. 250 m2
Dzis bede wywalac spod judaszowca jezowki, jakies potwory porosły wyzsze ode mnie, posadze w innym miejscu, niech łake robia a w zamian upcham hortke kosmata, bedzie tam jej bardzo dobrze, przytulnie i wystarczajaco wilgotno i cieniscie.
Nie liczysz tych kawałków po bokach? Czy tego m. nie kosi?
Ja mam chyba koło 400 m2, może więcej. Koszenie zajmuje mi 30 minut, a jeśli jest krótka trawa, to nawet 20.
No widzisz, u Ciebie jeżówki szaleją, a u mnie zawilce. Ok. Odkopię.
Kasia, nawet nie wiesz jak mi miło ♥️
Aga, nie ma sprawy. Wiosną będę wywalać, więc albo Ty przyjedziesz, albo ja Ci zawiozę.
Basiu, miło czytać takie słowa. Niby ogród robię dla siebie, ale zawsze fajnie jak komuś się podoba. ♥️
Piszac boki masz na mysli czesc dzika? Czy te wzdłuz domu od strony garazu? Dzikie boki kosi raz na miesiac albo nawet 1.5 miesiaca, nie ma potrzeby czesciej. Kiedys lecial podkaszarka ale teraz kosiarka szybciej i wygodniej, mniej sie nameczy i mniej nahalasuje i nasmrodzi. Tam jest albo mech albo igly a teraz zoledzie. Na dzikiej czesci nie ma po co czesciej kosic. Wzdluz domu i trawiaste ściezki kosi raz w tygodniu.
I tyle mu to zajmuje?
Może faktycznie przy ścieżkach jest więcej kluczenia. Ja mam proste trawniki, więc idę jak burza
Ok, będziemy się umawiały.
Dzisiaj był pierwszy przymrozek. Ciekawe, czy sprawdzą się prognozy, że grudzień będzie najzimniejszym miesiącem tej zimy.
Nic w ogrodzie nie robię oprócz podlewania, bo susza straszna. Podobno ma padać w poniedziałek i wtorek, ale zobaczymy.
U mnie liście mają małe szanse na przebarwienie, bo od razu sa brązowe, suche.
A tak lubię kolorowe liście na trawniku.
Te suszki wyglądają strasznie.