Właśnie nie mam trawnika w jednym kawałku, ale teraz są roboty bez kabla ograniczającego, które przy pierwszym koszeniu teren i mogą wjechać na kolejny trawnik po kostce.
Cały czas badam temat.
Chociaż mój m. usilnie próbuje znaleźć kosz, bo szkoda mu wyrzucić dobrą kosiarkę.
Zobaczymy, czy znajdzie. Ja próbowałam i nie znalazłam.
Chyba, że bardzo starałam się nie znaleźć
Nie pomyślałam o opcji mycia wodą. Dobry pomysł.
Dziękuję ♥️
Tak, wszędzie się ulewa
Nie umiem zrobić minimalistycznej rabaty.
Już tyle razy próbowałam i nic. Nie umiem pozostawić pustego skrawka ziemi
Zawsze coś wepchnę.
Zastanawiam sie, czy mam miejsce na tulipany.
Aga, ja też się zastanawiam
Co prawda byliny zawsze znajdą miejsce, ale kupiłam miniaturową budleję i jasminowca i nie mam pojęcia, gdzie je wcisnąć. Chyba zimę spędzą w warzywniku.
Może wiosną mi cos przyjdzie do głowy.
Dzisiaj mimo, że miałam totalnego lenia (chyba mnie coś pobiera), poszłam w ogród.
Zrobiłam małe przeróbki na tej rabacie cytowanej przez Juzię. Nie robiłam zdjęć przed i po,. bo na pierwszy rzut oka nic nie widać.
Poprzesadzałam, tu dodałam, tu ujęłam. Posadziłam w końcu parocję. Podzieliłam też olbrzymiego liliowca, który zajmował juz za dużo miejsca.
Zrobiło się lżej. Na razie
Oprócz jesiennych porządków, w tym roku planuję tylko sadzenie tulipanów.
W tym roku już nic więcej nie wymyślę.
Ale mam plan na przyszły rok, o ile mój m. zechce go zrealizować
U ciebie ogród jeszcze prawie letni u nas już w kolory jesienne leci. Ze sprzętem ogrodowym tak bywa, psuje się jak jest potrzebny. Trafionego zakupu życzę.
Zepsuty kosz w sprawnej kosiarce, to rzeczywiście problem. Może spróbujcie poszukać na al..go lub OLX. Szkoda wyrzucać sprawną kosiarkę.
Rabaty wyglądają przepięknie
Ja mam stara elektryczna kosiarke za niecale 450 zl. Z 16-17 lat juz ma na pewno. Luby wymienil tylko jakies sprzegielko do wlaczania. I nie chce zmiany na nowa. A chetnie bym sobie i jemu sprawila robota. Nawet jak on nieobecny to trawnik bylby skoszony. Moj z trawnikiem obrabia sie w 1.5 godziny