Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Juzia 08:13, 27 wrz 2025

Margo2 napisał(a)

Najlepsze rabaty.... jak się wszystko aż ulewa
Uwielbiam takie
Agatorek 09:27, 27 wrz 2025

Też lubię busz na rabatach ❤️

Ja nie wiem, gdzie Gosia wciska te wszystkie nowe rośliny
Margo2 22:15, 28 wrz 2025

LIDKA napisał(a)
Gosia przy robocie koszącym roboty mniej znacznie. Jeśli masz trawnik w jednym kawałku to kup robota.
Jednak zwykła kosiarka czasem też się przydaje. Ale wtedy chyba starczy jakaś niedroga nawet na kabel.
Raz na jakiś czas m kosi zwykłą kosiarką brzegi trawnika przy kostce.

Przy robocie zwróć uwagę czy można go myć wodą pod ciśnieniem od dołu.

Zdjęcia ogrodu hipnotyzujące.♥️♥️♥️

Właśnie nie mam trawnika w jednym kawałku, ale teraz są roboty bez kabla ograniczającego, które przy pierwszym koszeniu teren i mogą wjechać na kolejny trawnik po kostce.
Cały czas badam temat.
Chociaż mój m. usilnie próbuje znaleźć kosz, bo szkoda mu wyrzucić dobrą kosiarkę.
Zobaczymy, czy znajdzie. Ja próbowałam i nie znalazłam.
Chyba, że bardzo starałam się nie znaleźć
Nie pomyślałam o opcji mycia wodą. Dobry pomysł.

Dziękuję ♥️

Juzia napisał(a)

Najlepsze rabaty.... jak się wszystko aż ulewa
Uwielbiam takie

Tak, wszędzie się ulewa
Nie umiem zrobić minimalistycznej rabaty.
Już tyle razy próbowałam i nic. Nie umiem pozostawić pustego skrawka ziemi
Zawsze coś wepchnę.
Zastanawiam sie, czy mam miejsce na tulipany.

Agatorek napisał(a)
Też lubię busz na rabatach ❤️

Ja nie wiem, gdzie Gosia wciska te wszystkie nowe rośliny

Aga, ja też się zastanawiam
Co prawda byliny zawsze znajdą miejsce, ale kupiłam miniaturową budleję i jasminowca i nie mam pojęcia, gdzie je wcisnąć. Chyba zimę spędzą w warzywniku.
Może wiosną mi cos przyjdzie do głowy.

Dzisiaj mimo, że miałam totalnego lenia (chyba mnie coś pobiera), poszłam w ogród.
Zrobiłam małe przeróbki na tej rabacie cytowanej przez Juzię. Nie robiłam zdjęć przed i po,. bo na pierwszy rzut oka nic nie widać.
Poprzesadzałam, tu dodałam, tu ujęłam. Posadziłam w końcu parocję. Podzieliłam też olbrzymiego liliowca, który zajmował juz za dużo miejsca.
Zrobiło się lżej. Na razie
Oprócz jesiennych porządków, w tym roku planuję tylko sadzenie tulipanów.
W tym roku już nic więcej nie wymyślę.
Ale mam plan na przyszły rok, o ile mój m. zechce go zrealizować

Margo2 22:16, 28 wrz 2025

Kordina 23:52, 28 wrz 2025

Gosia, jakiekolwiek zdjęcie nie zrobisz, to wszystko wygląda ciekawie, bogato
sylwia_slomc... 11:51, 29 wrz 2025

U ciebie ogród jeszcze prawie letni u nas już w kolory jesienne leci. Ze sprzętem ogrodowym tak bywa, psuje się jak jest potrzebny. Trafionego zakupu życzę.
Ewa777 13:13, 29 wrz 2025

Zepsuty kosz w sprawnej kosiarce, to rzeczywiście problem. Może spróbujcie poszukać na al..go lub OLX. Szkoda wyrzucać sprawną kosiarkę.
Rabaty wyglądają przepięknie
TAR 16:17, 29 wrz 2025

Ja mam stara elektryczna kosiarke za niecale 450 zl. Z 16-17 lat juz ma na pewno. Luby wymienil tylko jakies sprzegielko do wlaczania. I nie chce zmiany na nowa. A chetnie bym sobie i jemu sprawila robota. Nawet jak on nieobecny to trawnik bylby skoszony. Moj z trawnikiem obrabia sie w 1.5 godziny
ElzbietaFranka 20:01, 29 wrz 2025

Margo2 napisał(a)
To chyba był ostatni weekend wyjazdowy.
Mam nadzieje, że przyszły spędzę cały w ogrodzie.
Mam w planach poprzesadzanie roślin, porządki. Muszę koniecznie zrobić oprysk na grzyba.
Ale zbyt dużych prac nie planuję.

Piękne są. Kolorek jaki lubię. Szukam i nie znajduje. Bardzo ładnie zielono u ciebie.

Ten brak czasu to też mój problem.
Margo2 22:35, 30 wrz 2025

Kordina napisał(a)
Gosia, jakiekolwiek zdjęcie nie zrobisz, to wszystko wygląda ciekawie, bogato

Bożenko, ale czy nie za bogato?
Jak przyjeżdżają Mrokasia z Aprilką to widzę miny "ile tu jest upchnięte?"
No, ale nie potrafię inaczej. Nie umiem zostawić pustego miejsca.

sylwia_slomczewska napisał(a)
U ciebie ogród jeszcze prawie letni u nas już w kolory jesienne leci. Ze sprzętem ogrodowym tak bywa, psuje się jak jest potrzebny. Trafionego zakupu życzę.

Sylwia, zdjęcia są z początku września, ale musze przyznac, że nadal mam zielono.
M. Nie chce słyszec o nowej kosiarce. Uparł się, że znajdzie kosz, albo naprawi stary.
Tylko ciekawe ile będe czekać

Ewa777 napisał(a)
Zepsuty kosz w sprawnej kosiarce, to rzeczywiście problem. Może spróbujcie poszukać na al..go lub OLX. Szkoda wyrzucać sprawną kosiarkę.
Rabaty wyglądają przepięknie

Ewa, szukałam. Moja kosiarka jest sprzed 20 lat. Na razie nie znalazłam. Może m. znajdzie.

TAR napisał(a)
Ja mam stara elektryczna kosiarke za niecale 450 zl. Z 16-17 lat juz ma na pewno. Luby wymienil tylko jakies sprzegielko do wlaczania. I nie chce zmiany na nowa. A chetnie bym sobie i jemu sprawila robota. Nawet jak on nieobecny to trawnik bylby skoszony. Moj z trawnikiem obrabia sie w 1.5 godziny

Moja spalinowa kosztowała tez coś koło tego, ale ja kupowałam od faceta, który remontował i odsprzedawał sprzęt ogrodniczy. Służyłam nam ponad 15 lat, a podejrzewam, że swoje lata tez już miała jak ją kupowaliśmy. Głupia sprawa z tym koszem. Jak by padła sama kosiarka, to bym się nawet nie zastanawiała. Ale żal wyrzucić sprawny sprzęt, szczególnie, że te stare najlepiej i najdłużej chodzą. Nowy to wiadomo, do gwarancji i do wyrzucenia.
Ty masz bardzo duzo trawnika do obrobienia. Ja kosze w pół godziny. Ale tez mi sie marzy robot, bo mimo, że lubię kosić, czasem brak czasu. No i w to miejsce można coś innego zrobić.

ElzbietaFranka napisał(a)

Chcesz takiego zawilca? Bo ja wyrzucam. Dla mnie zbyt ekspansywny.

Dzisiaj popadało. Podlało troszeczkę to co poprzesadzałam. Mimo wszystko czekam na cieplejsze dni. Jakoś jeszcze nie mogę się przyzwyczaić do takiego zimna.