Czyli jedziemy na tych samych taczkach
Ciągle pada. Sporo roślin leży pod ciężarem wody. Ja bym chętnie popracowała. Już nie mogę doczekać się wiosny. Chyba dlatego, że za mało w tym roku się wygrzałam. Lato nie sprzyjało spotkaniom, siedzeniu na tarasie. I dlatego już bym chciała wiosnę.
Dziękuję ♥️
Nie, to nie crocus. To zimowit.
Tam mam trójsklepkę, ale dopiero od niedawna. Jeszcze u mnie nie zimowała. Miałam kiedyś dawno temu i wtedy 2 lata ładnie przetrwała zimę. Zobaczymy jak będzie teraz.
Nie kojarzę, żeby Iza pozbywała się zawilców. To musiało być bardzo dawno temu. Teraz chce je ode mnie zabrać.
Ja staram się wymieniać na Honorine Jobert, bo podobno mniej się rozłażą. Na pewno u mnie te niższe też siedzą w miejscu. Tylko te zwykłe szaleją. Nie mogę nad nimi zapanować.
Staram się ♥️
Mireczko ♥️
Jolu ♥️
Te owocki, to rajskie jabłuszka.
Dzisiaj znowu padało. Ale zrobiłam wianek na drzwi i posadziłam chryzantemy w doniczkach przy drzwiach.
Jutro mam urlop i ma nie padać, więc może uda mi się dokończyć sadzenie cebul. I siedziałam pół wieczoru i zastanawiałam się, czy nie kupić kolejne.
W zeszłym roku praktycznie nie sadziłam cebulowych i brakowało mi tulipanów wiosną. Chyba się jednak skuszę.
Gosiu, przykro bardzo. Współczuję straty brata. To musi bardzo boleć.
Kupiłam cebulki tulipanów już ponad miesiąc temu, ale jeszcze nie posadziłam. Ciągle brakuje czasu. Nigdy nie wykopuję cebulek jesienią, więc co roku jest sadzenie. Zastanawiam się, czy są jeszcze cebulki w sprzedaży w dyskontach?
Połączenia traw z hortensjami wyglądają przepiękne. Co to za trawy na 1 zdjęciu ?
Zawilce różowe też bardzo ładne.
I marcinki.
Uwielbiam je. I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.