Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Joku 21:19, 12 paź 2025

Ja również bardzo współczuję. Smutne.
Co to za drobne owocki w pierwszej serii zdjęć na tej stronie? Jabłka ozdobne czy coś innego?
Margo2 22:09, 12 paź 2025

Basieksp napisał(a)

Podoba mi się to ujęcie Fajnie wyglądają te trawy, na tle tej bramy Ja też ostatnio mało robię w ogrodzie, ciągle mokro u nas. Chciałam dziś kosić trawę, ale za mokro. Za to, kret rozgościł się u mnie na całego. Jakoś nawet nie chce mi się go przeganiać, nie mam pomysłu, tak jakoś mi się nie chce

Czyli jedziemy na tych samych taczkach
Ciągle pada. Sporo roślin leży pod ciężarem wody. Ja bym chętnie popracowała. Już nie mogę doczekać się wiosny. Chyba dlatego, że za mało w tym roku się wygrzałam. Lato nie sprzyjało spotkaniom, siedzeniu na tarasie. I dlatego już bym chciała wiosnę.

Agatorek napisał(a)
Przykro mi Gosia.

Ogród wygląda cudownie na tych wrześniowych fotkach ❤️

Dziękuję ♥️

vita napisał(a)

Crocus sativus? Jak u Ciebie rośnie? Wytrzymuje zimy, przyrasta?
Widzę, że masz też trójsklepki, pytanie jak wyżej
Ogród u Ciebie jeszcze wczesnojesienny, służą mu opady. Pozbywasz się różowych zawilców japońskich? He he, całkiem jak Tamaryszek, kilkanaście lat temu
U mnie różowe też zachowują się bardziej witalnie niż białe. Właśnie dokupiłam dwa.

Trzymaj się

Nie, to nie crocus. To zimowit.
Tam mam trójsklepkę, ale dopiero od niedawna. Jeszcze u mnie nie zimowała. Miałam kiedyś dawno temu i wtedy 2 lata ładnie przetrwała zimę. Zobaczymy jak będzie teraz.
Nie kojarzę, żeby Iza pozbywała się zawilców. To musiało być bardzo dawno temu. Teraz chce je ode mnie zabrać.
Ja staram się wymieniać na Honorine Jobert, bo podobno mniej się rozłażą. Na pewno u mnie te niższe też siedzą w miejscu. Tylko te zwykłe szaleją. Nie mogę nad nimi zapanować.
Staram się ♥️

mirkaka napisał(a)

Śliczne ujęcie
Gosiu bardzo mi przykro,

Mireczko ♥️

Joku napisał(a)
Ja również bardzo współczuję. Smutne.
Co to za drobne owocki w pierwszej serii zdjęć na tej stronie? Jabłka ozdobne czy coś innego?

Jolu ♥️
Te owocki, to rajskie jabłuszka.

Dzisiaj znowu padało. Ale zrobiłam wianek na drzwi i posadziłam chryzantemy w doniczkach przy drzwiach.
Jutro mam urlop i ma nie padać, więc może uda mi się dokończyć sadzenie cebul. I siedziałam pół wieczoru i zastanawiałam się, czy nie kupić kolejne.
W zeszłym roku praktycznie nie sadziłam cebulowych i brakowało mi tulipanów wiosną. Chyba się jednak skuszę.

Margo2 22:10, 12 paź 2025

Margo2 22:11, 12 paź 2025

TAR 22:33, 12 paź 2025

Małgosiu, bardzo mi przykro Wspolczuje straty.
Ewa777 13:38, 13 paź 2025

Gosiu, przykro bardzo. Współczuję straty brata. To musi bardzo boleć.

Kupiłam cebulki tulipanów już ponad miesiąc temu, ale jeszcze nie posadziłam. Ciągle brakuje czasu. Nigdy nie wykopuję cebulek jesienią, więc co roku jest sadzenie. Zastanawiam się, czy są jeszcze cebulki w sprzedaży w dyskontach?
anabuko1 17:59, 13 paź 2025

Margo2 napisał(a)

Połączenia traw z hortensjami wyglądają przepiękne. Co to za trawy na 1 zdjęciu ?
Zawilce różowe też bardzo ładne.
I marcinki.
Uwielbiam je. I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.