Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 13:31, 04 lut 2026

Gosiu, co takiego robisz?
Ja przez te choroby nic nie robiłam. Nie miałam siły.
Podobno wiosna ma przyjśc szybko, ale czy wszystko spłynie?
Teraz część się rozpuści, potem ma jeszcze padać. Zobaczymy.
Czekam z utęsknienie jak nigdy na wiosnę.
Ogród by mnie całkiem uzdrowił
Gosialuk 18:18, 04 lut 2026

Gosia przenosimy się ze spaniem do dawnego pokoju dzieci, więc malowanie i przemeblowywanie wszystkiego po kolei. Teraz miałam trochę przerwy świąteczno-styczniowej. Zostały mi jeszcze przedpokoje, ale czekam na znośniejsze temperatury, żeby można było wietrzyć bez narażenia się na odmrożenia.
W marcu już myślę coś działać pod blokiem, jałowce przyciąć, przesadzić co nieco. Na działce to chyba dopiero w kwietniu się coś da porobić.
Margo2 22:41, 06 lut 2026

To trochę masz roboty
Faktycznie po tej zimie to na działkę pewnie dopiero w kwietniu ruszysz.
Chociaz podobno wiosna ma być wczesna i ładna.
Trzymam za to kciuki, bo bardzo bym już chciała wyjśc do ogrodu
Agatorek 19:48, 14 lut 2026

Słyszałam ostatnio niestety odmienne prognozy, że dopiero w drugiej połowie marca zrobi się trochę wiosennie.
Ale prognozy prognozami
magewa 19:58, 14 lut 2026

Cześć Gosiu

nadrabiam powoli .... smutne wieści o teściowej -ech trudny etap

zdróweczka życzę mocno
nicol21 10:17, 15 lut 2026

Zdrowia i szybkiej wiosny dającej dużo energii!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Margo2 10:30, 20 lut 2026

Agatorek napisał(a)
Słyszałam ostatnio niestety odmienne prognozy, że dopiero w drugiej połowie marca zrobi się trochę wiosennie.
Ale prognozy prognozami

No i chyba moja prognoza się sprawdzi

magewa napisał(a)
Cześć Gosiu

nadrabiam powoli .... smutne wieści o teściowej -ech trudny etap

zdróweczka życzę mocno

Ale się cieszę z Twoich odwiedzin.
Życzenia zdrowia się przydadzą.
Sama wiesz jak to jest.
Na przyszły weekend zaplanowałam już porządki w ogrodzie, bo potem przynajmniej 2 tygodnie będę znowu uziemiona.
Końcówka roku była straszna, bo wcześniej zmarł mi tez brat.

nicol21 napisał(a)
Zdrowia i szybkiej wiosny dającej dużo energii!!

No i życzenia się spełniły.
Niedługo ma być trochę cieplej. Na przyszły weekend zaplanowałam już rozpoczęcie porządków.
Energii już mi przybyło. Najważniejsze, że słoneczko świeci
Agatorek 16:06, 20 lut 2026

Oby się sprawdziła Twoja . Wystarczy mi dosłownie kilka stopni powyżej 0 przez kilka dni, żeby ten śnieg w końcu się rozpuścił
TAR 16:09, 20 lut 2026

Ja dzis stwierdzilam, ze przy 2 dniach deszczu i co najmniej 10 stopniach to sniegu by nie było u mnie w dwa dni. Jest mi wszystko jedno czy bedzie padac czy nie i tak popłyniemy w blocie. Ale niech choc juz tego bialego g. nie beda widzialy moje oczy.
Gosialuk 17:28, 20 lut 2026

Gosia u mnie temperaturę dziś w nocy zapowiadają na -9. Potem już do końca lutego ma być na plusie i w dzień i w nocy. Liczę, że może choć pod blokiem coś podziałam w przyszłym tygodniu, bo mam w planie przycięcie jałowców. A potem to już czekam na wiosnę w marcu. Pod blokiem cebulowe zielone już wystawiło kły, mimo że śnieg jeszcze placami leży. Mam nadzieję, że i tobie pogoda będzie sprzyjać.