Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

nicol21 22:27, 20 lut 2026

no i super! grunt to dobra energia i zdrówko jest! Brawo Ty!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:01, 20 lut 2026

Gosia, i ja trzymam kciuki żeby udało Ci się kości przy robocie ogrodowej rozprostować
U nas dziś ptaki już ćwierkały wiosennie, przynajmniej ja tak sobie te trele zinterpretowałam
Agatorek 19:56, 21 lut 2026

TAR napisał(a)
Ja dzis stwierdzilam, ze przy 2 dniach deszczu i co najmniej 10 stopniach to sniegu by nie było u mnie w dwa dni. Jest mi wszystko jedno czy bedzie padac czy nie i tak popłyniemy w blocie. Ale niech choc juz tego bialego g. nie beda widzialy moje oczy.

Niestety prognozy pokazują deszcz. Wolałabym żeby to spokojnie się roztapiało …

Dziś byłam w Toruniu, w drodze powrotnej miałam deszcz, deszcz ze śniegiem i na końcu śnieg… ❄️
Margo2 22:52, 21 lut 2026

Agatorek napisał(a)
Oby się sprawdziła Twoja . Wystarczy mi dosłownie kilka stopni powyżej 0 przez kilka dni, żeby ten śnieg w końcu się rozpuścił

Aga, ja już czuję wiosnę. Nagle nabrałam takiej ochoty na prace ogrodowe, jakich jeszcze nie miałam tej zimy.
Gdyby nie to, że jeszcze leży śnieg już bym wybiegła do ogrodu.
Czyli juz wiosna za pasem

TAR napisał(a)
Ja dzis stwierdzilam, ze przy 2 dniach deszczu i co najmniej 10 stopniach to sniegu by nie było u mnie w dwa dni. Jest mi wszystko jedno czy bedzie padac czy nie i tak popłyniemy w blocie. Ale niech choc juz tego bialego g. nie beda widzialy moje oczy.

No nie. To ja zdecydowanie wolę białe g. niż błoto.
Miałam nadzieje, na łagodne przejście, ale chyba czeka nas własnie błoto.
Trudno. I tak sie cieszę, że bedzie na plusie.
Może coś podziałam w ogrodzie?

Gosialuk napisał(a)
Gosia u mnie temperaturę dziś w nocy zapowiadają na -9. Potem już do końca lutego ma być na plusie i w dzień i w nocy. Liczę, że może choć pod blokiem coś podziałam w przyszłym tygodniu, bo mam w planie przycięcie jałowców. A potem to już czekam na wiosnę w marcu. Pod blokiem cebulowe zielone już wystawiło kły, mimo że śnieg jeszcze placami leży. Mam nadzieję, że i tobie pogoda będzie sprzyjać.

Gosia, u mnie jeszcze większość to resztki sniegu, Wystają tylko co większe rośliny.
Na pewno nie widac żadnych cebulowych.
Prognozy sa obiecujące. Może podziałam, ale na następny weekend zapowiadają akurat deszcz. A potem idę do szpitala. Nie wiem kiedy będe mogła cos robić. Ale najważniejsze, że będzie cieplej.
Czy w tym roku wybierasz się do siostry?

nicol21 napisał(a)
no i super! grunt to dobra energia i zdrówko jest! Brawo Ty!!!

Od zawsze raczej byłam optymistką.
Dopiero od jakiegos czasu dopadła mnie jaks zgryzota.
Ale mam nadzieję, że mimo wszystko wyjde z tego.
A nawet wiem o tym na pewno.
Niech tylko zrobi się cieplej i zaświeci więcej słonka

Magara napisał(a)
Gosia, i ja trzymam kciuki żeby udało Ci się kości przy robocie ogrodowej rozprostować
U nas dziś ptaki już ćwierkały wiosennie, przynajmniej ja tak sobie te trele zinterpretowałam

Oj, żeby mi się tylko udało choć trochę popracować w ogrodzie to bym była najszczęśliwsza na świecie.
Liczę, że kolejny zabieg nie bedzie mnie az tak ograniczał.
Akurat jak zaczyna się robić fajnie na dworze ja będe na jakiś czas miała szlaban
Ale już przezyłam takie chwile więc przeżyję i to.
Ja jakoś nie słyszałam treli. Może dlatego, że u sąsiadów trwa rozbiórka starego domu. Pracował ciężki sprzęt. Ptaki pouciekały. Nawet w karmniku nikogo nie było.

Agatorek napisał(a)

Niestety prognozy pokazują deszcz. Wolałabym żeby to spokojnie się roztapiało …

Dziś byłam w Toruniu, w drodze powrotnej miałam deszcz, deszcz ze śniegiem i na końcu śnieg… ❄️

Ja też nie własnie wolałabym spokojniejsze roztopy.
Nie mogłaś zboczyć po drodze?
TAR 23:06, 21 lut 2026

U mnie najblizszy tydzien na plusie i tak nie oprozni mi ogrodu ze sniegu Za duzo napadalo. Wiec sie nie nastawiam na jakies prace.
Zamowilam sobie kilka poprawiaczy humoru.
Margo2 00:15, 22 lut 2026

Ja też.
Kupiłam cyklameny.
I zamierzam kupić róże, bo podejrzewam, że po tej zimie mi kilka wypadnie. Nie zrobiłam kopczyków, a nie miałam za dużej pokrywy śnieżnej.
Dlatego licze, że w piatek, sobotę już będe mogła wyjśc do ogrodu.
Najpierw musze przesiać kompost, żeby zrobić miejsce na porządki ogrodowe.
Gosialuk 10:24, 22 lut 2026

Gosia nie wiem czy się wybiorę. Jak na razie to w czerwcu planuję spotkać się z dziewczynami w Nałęczowie na dniach otwartych ogrodów.
Wczoraj już mnie nosiło trochę, to poprzesadzałam domowe kwiatki i posiałam pelargonie, sadźca i wernonię. Na spacerze widziałam pod jednym blokiem przebiśniegi, którym już białe prześwitywało. Wiosna nadchodzi niezawodnie.
Agatorek 10:40, 22 lut 2026

Margo2 napisał(a)

Ja też nie własnie wolałabym spokojniejsze roztopy.
Nie mogłaś zboczyć po drodze?

Wstąpiłam do siostry pod Sierpcem i jak od niej wyjeżdżałam, to już późno było. I warunki na drodze straszne.

Jak będę miała kiedyś odrobinę więcej czasu, to się odezwę
Joku 12:13, 22 lut 2026

Gosiu, spróbuj cyklamenom znaleźć miejscówkę gdzieś w pobliżu krzewów liściastych bo one lubią półcień, wiosną trochę wiecej słońca. I zasadową glebę. Nie wiem jaką ziemie masz w ogrodzie. Ja sadząc sypię ciutek dolomitu (z wyczuciem ). Lubią też kompost liściowy. O tym żeby nie sadzić zbyt głęboko pewnie wiesz. Zresztą jak dostaniesz roślinki podhodowane w doniczkach to widać jak sadzić.
Kupowałaś w S?
Gruszka_na_w... 16:16, 22 lut 2026

Gosialuk napisał(a)
Gosia nie wiem czy się wybiorę. Jak na razie to w czerwcu planuję spotkać się z dziewczynami w Nałęczowie na dniach otwartych ogrodów.
Wczoraj już mnie nosiło trochę, to poprzesadzałam domowe kwiatki i posiałam pelargonie, sadźca i wernonię. Na spacerze widziałam pod jednym blokiem przebiśniegi, którym już białe prześwitywało. Wiosna nadchodzi niezawodnie.

Potwierdzam obserwacje Magarki, że ptaszarnia ćwierka już radośniej. Miło się tego słucha. U mnie też przebiśniegi pokazały białe na końcu kiełków.
Nosi chyba wszystkich.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies