Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 21:57, 24 mar 2024

Anda napisał(a)
Współczuję Gosiu. Ale co się odwlecze, to nie uciecze. Kuruj się, to najważniejsze

Ewo, zazwyczaj nie choruję. Nawet w czasach covidowych przechodziłam wszystko łagodnie.
Dlatego dla mnie to nowość.
Ale idzie ku lepszemu. Już mnie kaszlę.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ta pogoda dla pracujących zawodowo jest bardzo niekorzystna, bo pozwala pracować jedynie z doskoku; tzn. wykorzystuje się króciutkie okienka pogodowe. Trudno zaplanować sobie cały dzień na prace ogrodowe. U nas dzisiaj rano świeciło słońce, a potem nagle przyszły chmury, wiatr, deszcz i ochłodziło się o 10 stopni.
Zdrowiej, to najważniejsze.

Haniu, u mnie było to samo, więc nawet nie było mi aż tak ciężko siedzieć w domu.
Ale dzisiaj mnie skręcało.
W tym roku własnie najgorsze są te zmiany pogody co chwila.

ElzbietaFranka napisał(a)
Ładne u ciebie te drobiazgi .
Też mnie kaszel męczy, aż niedosłuch mam. Idę jutro do lekarza nic nie słyszę.
Ale tyram bo co mam zrobić leżeć się nie da.

Rzeczywiście pogoda nie do pozazdroszczenia. Wczoraj przyjechałam aby coś zrobić przeszła burza z Krupa i obfitym deszczem i po robocie.
Dzisiaj może coś próbie jak nie będzie padało.
Ogólnie wszędzie bałagan nie uprzatniety. Trawy nie ścięte.

Trudno będę później ciąć może eM przyjedzie to spalinowa piła zetnie.

Elu, o tej porze roku te drobiażdżki są prawdziwą radością. Uwielbiam je. Fakt, że trzeba sie schylić, żeby je dokładnie zobaczyć, ale jak jeszcze nie ma większych roślin w masie robią robotę.
Ja chodziłam z kaszlem tez ze 2 miesiące, w końcu mnie taki dopadł, że z czwartku na piątek całą noc nie spałam. Od razu rano wzięłam antybiotyk. I on chyba uruchomił odblokowanie zatok. Teraz już coraz mniej kaszlę.
Koniecznie idź do lekarza.
Zawsze podziwiam osoby, które mają daleko ogrody od domu. Mi jest trudno cokolwiek zrobić, a co dopiero Tobie. W tym roku pogoda szczególnie nie sprzyja ogrodowaniu.
Ale po świętach ma się już poprawić

An_na napisał(a)
Zdrówka Gosiu,
może pogoda będzie bardziej sprzyjająca.
Zainteresowały mnie cyklameny w ogrodzie. Pięknie u Ciebie wyglądają

Aniu, dziękuję.
Cyklameny nadal stoją w doniczkach. Nawet nie mam kiedy ich posadzić. Może w czwartek, bo planuję urlop.
Polecam je jeśli masz zacienione miejsce. Wiosną ładnie wyglądają kiedy nie ma jeszcze większych roślin.

Rumianka napisał(a)
Gosia...zdrowiej, pogoda może wkrótce wyklaruje się i będziemy działać...To wciąż jeszcze marzec, więc zimno jest.

Eliso, dziękuję już jest dużo lepiej. Ale mimo to nie wyszłam do ogrodu, chociaż pogoda była przepiękna. Wolę poczekać.
Zazwyczaj w marcu miałam juz wszystko ogarnięte. Ale wtedy tak nie padało i nie wiało.
Coraz gorsze te pogody mamy. Albo głowę urywa, a przez to bardziej zimno, albo upał niemiłosierny.
Gdzie te dobre czasy, kiedy pogoda była bardziej stabilna i umiarkowana.

Magleska napisał(a)
Gosia zdróweczka życzę wykurujesz się, to pokończysz co zaplanowane

masz sporo tych wczesnych kwiatuszków - same piękności -D

Magda, najgorsze, że za chwilę święta, a ja musze jeszcze w domu ogarnąć i przygotować jedzenie, bo święta dla całej rodziny mojej i m. u nas.
Od czwartku ma być ładnie. Może zdąże przyciąć róże, bo czas najwyższy.

Dzisiaj przepiękne słońce do samego wieczora, a ja przed telewizorem. Jedyny plus, że już dawno nie miałam takiej spokojnej niedzieli. Zawsze w biegu.
Nawet nie wiem co więcej zakwitło w ogrodzie

Margo2 21:59, 24 mar 2024

Joku 23:23, 24 mar 2024

Pięknie odbijają się niebo i okoliczne rośliny w wodzie.
Agatorek 08:14, 25 mar 2024

Margo2 napisał(a)

Ostatnio zakupiłam sobie 3 cyklameny 2 wiosenne i jednego jesiennego

Jeszcze ich nie wysadziłam, bo boje się, że takie świeżynki mróz zniszczy.
]

Ale ślicznotki! ❤️

A miałam już nic nie kupować
Margo2 21:22, 25 mar 2024

Joku napisał(a)
Pięknie odbijają się niebo i okoliczne rośliny w wodzie.

Właśnie dlatego warto jest mieć oczka w ogrodzie.
Koleżanki odradzały mi to miejsce, bo jest pod sosną i czereśnią, która wiosną gubi płatki kwiatowe, a jesienią liście i oczko stale jest zaśmiecone, ale uparłam się. Chciałam właśnie takie leśne oczka. Musze teraz wyciągnąć wszystko z oczka, i wybrać te resztki roślinne z dna.
Sporo roboty, ale trudno. Na razie będe to robiła.

Agatorek napisał(a)

Ale ślicznotki! ❤️

A miałam już nic nie kupować

Aga, a gdzie chciałabyś je posadzić?
One sa maleńkie. Zanim sie rozrosną minie sporo czasu. Chyba, że kupisz od razu więcej, żeby nie zginęły. No i muszą mieć cień.
To chyba koło stawu byłoby najlepiej

Dzisiaj nadal nie wychodziłam do ogrodu. Czuje sie już dużo lepiej, ale wolę poczekać.
A pogoda dzisiaj nie sprzyjała siedzeniu w domu.

Ścieżka jeszcze pusta, ale za chwilę będzie tu gąszcz

Margo2 21:23, 25 mar 2024

Joku 21:44, 25 mar 2024

Ależ tajemniczo wije się ta ścieżka.
Basieksp 22:00, 25 mar 2024

Ścieżka niby jeszcze pusta, ale mi już teraz bardzo się podoba
Magleska 06:52, 26 mar 2024

Ta ścieżka to taki charakterystyczny punkt z Twojego ogrodu teraz niby pusto ,a wygląda obłędnie

już będzie cieplej ,więc każdy dzień będzie przynosił nowe niespodzianki w ogrodzie
April 13:07, 26 mar 2024

Pamiętam jak robiłaś ścieżkę i schody przy tarasie. A teraz to już wszystko zarosło i wtopiło się fajnie w krajobraz ogrodu