Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

vita 16:14, 09 mar 2025

Kordina napisał(a)

Ciekawa jestem jak Ci się sprawdził taki pojemnik po roku użytkowania? Czy zwinęłaś go na zimę, czy zostawiłaś?

Zwinęłam na zimę opróżniając z wody, bałam się uszkodzeń mrozowych.
W sezonie dobrze się sprawdza chociaż nie jest jeszcze ustawiony pod rynną, jak powinien.
Ale do podlewania pomidorów w szklarni ciepłą deszczówką sprawdza się idealnie
vita 16:41, 09 mar 2025

mirkaka napisał(a)
Pobudka, wiosna u mnie już na całego dziś zawitała Ranniki od Ciebie przepięknie rozkwitły
Przebiśniegi podwójne na razie mają tylko listki, czy one są późniejsze?

Nie są późniejsze, hm nie wiem co Ci odpowiedzieć, pomyłki raczej nie zrobiłam, trzeba poczekać
vita 16:45, 09 mar 2025

Joku napisał(a)
Moje ranniki też pięknie kwitną. Jedna kępka nawet rozsiała się na bogato.

Bardzo się cieszę Jolu Nadmiar ranników łatwo usunąć, chociaż z przylaszczek to już może być problem
vita 16:46, 09 mar 2025

mirkaka napisał(a)
U mnie Twoja przylaszczka ta z pofalowanym liśćmi ma 2 kwiatki
Jola zobacz u siebie

Cramera czy transylwańska? U mnie maleńkie pączusie, ale są Ciekawe jak u Joli?
Wafel 17:46, 09 mar 2025

Wrzuciłam u siebie zdjęcia moich mikołajków
Joku 18:46, 09 mar 2025

Jutro sprawdzę moje przylaszczki. Muszę paść na kolana, przedtem przynieść nakolanniki, stołeczek . Dzisiaj leniuchowałam, miałam wolne od ogrodu.
Po raz kolejny patrzę na twoją firankę i dziwię się że ona tak równo wisi. Zazwyczaj szydełkowe opadają ku ziemi . Masz jakiś sposób?
vita 08:53, 10 mar 2025

Wafel napisał(a)
Wrzuciłam u siebie zdjęcia moich mikołajków

Dziękuję Asiu
vita 08:58, 10 mar 2025

Joku napisał(a)
Jutro sprawdzę moje przylaszczki. Muszę paść na kolana, przedtem przynieść nakolanniki, stołeczek . Dzisiaj leniuchowałam, miałam wolne od ogrodu.
Po raz kolejny patrzę na twoją firankę i dziwię się że ona tak równo wisi. Zazwyczaj szydełkowe opadają ku ziemi . Masz jakiś sposób?

Czekam na efekty padnięcia na kolana Oby owocne
Firankę po upraniu krochmalę i rozpinam używając szpilek na grubym arkuszu styropianu. Po wyschnięciu zachowuje kształt. Można to pewnie zrobić precyzyjniej, ale tak też jest do zaakceptowania
Joku 18:32, 10 mar 2025

Padłam, przyjrzałam się z bliska. Pączki zobaczyłam tylko na twojej różowej, moje niebieskie jeszcze śpią. Przy Cramerze grzebnęłam tylko nie wiem czy we właściwym miejscu. Niestety, nic nie znalazłam. Może później wystartuje ?. Siedmiogrodzkiej nie widzę, ona straciła listki jesienią. Nie bardzo wiem w którym miejscu jej szukać. Pozostaje czekać cierpliwie i modlić się żeby ożyły.
Kordina 23:41, 10 mar 2025

vita napisał(a)

Czekam na efekty padnięcia na kolana Oby owocne
Firankę po upraniu krochmalę i rozpinam używając szpilek na grubym arkuszu styropianu. Po wyschnięciu zachowuje kształt. Można to pewnie zrobić precyzyjniej, ale tak też jest do zaakceptowania

Pomysł ze styropianem świetny
Moje przylaszczki chyba zabiłam ...
Jolu chciałabym Ciebie taką klęczącą przed roślinami zobaczyć