Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

vita 08:48, 14 mar 2025

Ewa777 napisał(a)
Mi też bardzo podoba się ta rabata z rannikami. Ślicznie świecą.

Ślicznie świecą Nie każdy lubi żółty wczesną wiosną, mnie wczoraj sąsiadka zaskoczyła: nie wiedziałam, że są żółte przylaszczki
vita 09:16, 14 mar 2025

Wafel napisał(a)
Pięknie rozjaśniają rabaty twoje wiosenne cudeńka, śliczne główki odmianowych przebiśniegów

I jedne i drugie to cenne rośliny przedwiośnia
vita 09:41, 14 mar 2025

Makao napisał(a)
A u Ciebie jak zwykle same perełki
Piękne wszystkie nie mogę się napatrzeć

Perełki bardzo cieszą Niestety sporo z nich odeszło u mnie w niebyt.
vita 09:58, 14 mar 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja na kwiaty magnolii z siewu kupioną (jak jedną z wielu u mnie) w markecie 20 cm wysokości jako pnącze( bo wstawioną w dział pnącza z powojnikami)najdłużej czekałam 10 lat. Reszta zakwitła tak mniej więcej po 4 latach, ale one były podpisane nazwą odmiany, a ta jedna nie i na nią czekałam tyle. Pokrój ma ładny. W tym roku zakwitnie. Mam wrażenie, że zmusiłam ją do tego przycinając w zeszłym sezonie dolne partie gałązek.

To miałaś więcej szczęścia ode mnie Ja swoją przesadzałam chyba trzy razy, a to nie służy magnoliom. Czy przycinanie magnolii dobrze wpływa na kwitnienie magnolii- nie wiem

vita 10:39, 14 mar 2025

Basieksp napisał(a)
Mi też wpadło w oko poletko z rannikami no i jestem ciekawa tej magnoli, podobnie jak Ty, magnolia będzie miała swoje małe święto

Może być niespodzianka, liczę na biało kwitnącą stellatę
vita 11:03, 14 mar 2025

Margo2 napisał(a)
Widać, że dereń będzie miała dużo kwiatów.
Ja tez czekałam na kwitnienie swojego kilka lat, ale żeby czekać 20. Podziwiam
Widaje sie, że nie za wcześnie sprzątałyśmy. Ja jeszcze nie skończyłam, bo się rozchorowałam, ale jakiś mrozów nie prognozują.

Czytałam o Twoich problemach chorobowych, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz?
U mnie we wtorek ma być -5 nocą (a u mnie w dolinie jest zawsze jeszcze niższa temperatura), co nieco odkryłam za wcześnie.
Długo czekałam na kwitnienie magnolii, siewki derenia kwiecistego nad podziw szybko chcą kwitnąć
vita 11:20, 14 mar 2025

Magara napisał(a)
Vita, bardzo Cię podziwiam za 20 lat czekania
Ogrody powinni zakładać ludzie młodzi

Racja! 20 lat czekania to chyba nie jakiś rekord?
Basieksp 20:48, 14 mar 2025

vita napisał(a)

Może być niespodzianka, liczę na biało kwitnącą stellatę

Ja u siebie też czekam na małą niespodziankę. Mój judaszowiec, chyba będzie miał trochę kwiatów, w zeszłym roku pierwszy raz kwitł i miał może trzy kwiatki. Teraz chyba będzie ich więcej, o ile są to pąki.
Magara 22:27, 14 mar 2025

vita napisał(a)

Racja! 20 lat czekania to chyba nie jakiś rekord?

Dla mnie rekord Mam za chwilę 50-kę, nie posadziłabym teraz rośliny, na którą trzeba będzie czekać 20 lat
Basieksp 23:03, 14 mar 2025

Magara napisał(a)

Dla mnie rekord Mam za chwilę 50-kę, nie posadziłabym teraz rośliny, na którą trzeba będzie czekać 20 lat

Wiesz jak fajnie jest mieć to 50 jestem tak na świeżo I wcale nie jest z górki, jak czasami się mówi, bo dla mnie z górki to teoretycznie powinno być łatwiej a jest tak samo