Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

popcorn 08:36, 25 mar 2015

A skąd ja owies wytrzasnę?? Pomysł jest, to najważniejsze (derenie, rodki) a ze odlegle wykonawstwo.... ale najważniejsze ze plan jest! Ja mam w planie dokupienie kawałeczka za płotem buu jakbym wiedziała ze mi się spodoba, to bym z pół hektara chociaż kupiła, ech...
Milego dnia, Aga!
Bogdzia 22:39, 25 mar 2015

Zaglądam do Ciebie i jestem na bieżąco choc nie piszę , ciemierniki śliczne i pomysl na rodki za jeziorkiem bardzo mi sie podoba.Boję sie tylko czy derenie na podmokłym terenie będą do opanowania bo one potrafia urosnac ze trudno je poskromic.
agniecha973 22:48, 25 mar 2015

magnolia napisał(a)
dzięki Aga- w piątek muszę jakoś dotrzeć na targ po owies.
I po stokrotki świąteczne.
I po pół tony jabłek na mojej trzody, bo tam jeszcze jadalne.
I pół tony ziemniaków na weekend ( ostatnio chca wciąż pieczone, ale sami je obierają)

Marta, a jak robicie pieczone ziemniaki? W piekarniku?

popcorn napisał(a)
A skąd ja owies wytrzasnę?? Pomysł jest, to najważniejsze (derenie, rodki) a ze odlegle wykonawstwo.... ale najważniejsze ze plan jest! Ja mam w planie dokupienie kawałeczka za płotem buu jakbym wiedziała ze mi się spodoba, to bym z pół hektara chociaż kupiła, ech...
Milego dnia, Aga!

Miłego, Karolina, ale już następnego raczej
Owies na targu albo w ogrodniczym w maleńkiej paczuszce za 2 zł. Niezły biznes na tym robią. Rolnik tyle nie dostaje za zboże

Bogdzia napisał(a)
Zaglądam do Ciebie i jestem na bieżąco choc nie piszę , ciemierniki śliczne i pomysl na rodki za jeziorkiem bardzo mi sie podoba.Boję sie tylko czy derenie na podmokłym terenie będą do opanowania bo one potrafia urosnac ze trudno je poskromic.

Dobrze wiedzieć, że podglądacza mam stałego. Pewnie niejednego Ja też raczej podglądam niż piszę.
Na razie temat odległy, że ho ho! Zobaczymy co z tego wyjdzie.
magnolia 08:15, 26 mar 2015

obieramy ziemniaki ( młode nie- szorujemy), kroimy w ćwiartki albo szóstki ( tak żeby z grubsza były podobnej wielkości kawałki) i wrzucamy w pojemnik i polewamy marynatą- oliwa, sól, czosnek, zioła dobrze ze soba wymieszane. Njalepiej jest wrzucic ziemniaki do pojemnika który mozna zaknąc- wtedy mieszaja się z marynatą przez potrząsanie tym pojemnikiem.
Na papier do pieczenia na blache i pieczemy około godziny.
Tylko pieczonych zjada sie jakies 40% wiecej niestety.
Gabrysia_ 08:54, 26 mar 2015

Dziewczyny ja też mam fajny przepis na pieczone ziemniaki z piekarnika...pycha mówię wam,byliśmy kiedyś na imprezie i takie były podane i zrobiły furorę... dosłownie
Do teraz się śmiejemy,że było tyle pyszności na stole,a największym powodzeniem cieszyły się właśnie ziemniaki

Przepis od Marty skopiowałam
magnolia 09:12, 26 mar 2015

Gabrysia, podziel się przepisem.
agniecha973 09:50, 26 mar 2015

U nas ziemniaki są ważnym składnikiem diety. Bardzo je lubimy. Jak nie ma pomysłu na obiad, gotuję ziemniaki, studzę. Kroimy w plastry (ja lubię dość grube, M cienkie) i podsmażamy aż się zrumienią. Można posypać czym się podoba. Na drugiej patelni jajka sadzone lub jajecznica. Do tego korniszon lub ogórek kiszony, a w sezonie sałata i wychodzi delicja

Gabrysia podziel się posiłkiem

Marta, pieczesz z termoobiegiem? 180 stopni?
popcorn 09:53, 26 mar 2015

mm, jaki przepis, sprobuje! milego dnia!
Pszczelarnia 10:03, 26 mar 2015

agniecha973 napisał(a)
U nas ziemniaki są ważnym składnikiem diety. Bardzo je lubimy. Jak nie ma pomysłu na obiad, gotuję ziemniaki, studzę. Kroimy w plastry (ja lubię dość grube, M cienkie) i podsmażamy aż się zrumienią. Można posypać czym się podoba. Na drugiej patelni jajka sadzone lub jajecznica. Do tego korniszon lub ogórek kiszony, a w sezonie sałata i wychodzi delicja

Gabrysia podziel się posiłkiem

Marta, pieczesz z termoobiegiem? 180 stopni?

U nas tak samo z dawien dawna - pychota! I jeszcze maślanka albo kefirek zamiast kompotu. A na pierwsze danie szczawiowa.
popcorn 10:04, 26 mar 2015

no slinotok mam, normalnie!