Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

EPODLAS 17:59, 05 sty 2013

Agnieszko, kropelki okazały się bardzo fotogeniczne. Tematów do fotografowania nigdy nie brakuje. U nas deszczu dzisiaj nie było, nawet słońce nieśmiało wyzierało z poza chmur.
agniecha973 18:01, 05 sty 2013

Wiesz Jolu, jeśli inaczej spojrzysz na kałuże, to też mogą dodać trochę uroku Ładnie się w nich wiele rzeczy odbija, trochę jak w krzywym zwierciadle.
agniecha973 18:05, 05 sty 2013

Bożenko u nas niebo też było ciekawe i masz rację tematów do fotografowania wszędzie pełno.

Wszystko mi mówi ostatnio, że mnie ktoś pokochał Widzicie tą strzałę amora na niebie?

Zeta 18:07, 05 sty 2013

Ale pięknie u mnie dzisiaj wieje i sypie šnieg .....zima czy co
magnolia 19:49, 05 sty 2013

na tych mokrych zdjęciach jakby wiosna była. U Was tez wieje?- mój M mówi że przywieje nam zmianę pogody.
U Ciebie w ogrodzie rysują sie już mocno założenia z zeszłego sezonu- fajnie, fajnie!
agniecha973 19:58, 05 sty 2013

Nie, u nas już przewiało wczoraj i przedwczoraj łokropnie . No zima idzie ponoć od piątku.
Widzę te zmiany, bardzo mnie radują. I bardzo za nie dziękuję. Troszkę mi zarosło tam gdzie tawuły posadzone, ale aby do wiosny i ruszę z motyką
Pszczelarnia 20:54, 05 sty 2013

magnolia napisał(a)
na tych mokrych zdjęciach jakby wiosna była. U Was tez wieje?- mój M mówi że przywieje nam zmianę pogody.
U Ciebie w ogrodzie rysują sie już mocno założenia z zeszłego sezonu- fajnie, fajnie!

Przepraszam ale miałam to samo powiedzieć, że ja tu widzę założenie ogrodowe. Zarysowane mocno, zdecydowanie i w pięknej oprawie planów dalszych. Jeszcze na chwilę przyjdzie zima ale wiosna tuż, tuż. Kupiłam groszki pachnące.
Dasia 23:08, 05 sty 2013

magnolia napisał(a)

U mnie wieje już od paru dni, dziś już padało wszystko - śnieg, deszcz ze śniegiem, mżawka, a teraz w nocy lekki mróz, jutro pewnie niezła ślizgawka będzie.

Agniecha, Twoje zeszłoroczne nasadzenia w tym roku już całkiem bujne powinny być, powoli efekt zamierzony będzie widać
Mala_Mi 23:33, 05 sty 2013

Mają meteoryty spadać.. ale u nas nie zobaczy.. z nieba pada, sypie i wszystko jak u Dasi ....
agniecha973 11:27, 06 sty 2013

Pszczółko, zaskakuje mnie jak mocno zwracasz uwagę na słowa. Ja nawet nie wiem jak odróżnić "założenie ogrodowe" od "zaplanowanych rabatek". Wiosna tuż tuż, a ja mam lenia, aż czuć na odległość.

Dasiu, muszę wdepnąć do Ciebie i zaznaczyć, bo mi wątki skasowało i nie trafiłam do Ciebie ostatnio. Też liczę na tą bujność. Powiem szczerze, że jestem dobrej myśli, bo rośliny pokazały, że im dobrze. Runianka się ładnie rozrasta. Plewiłam jesienią i miała tyle odrostów pod ziemią, że byłam zaskoczona. Muszę koniecznie wkopać na wiosnę ogranicznik pomiędzy runianką a bluszczem, bo na jesień może być już za późno. Tawuły tez sporo urosły w ubiegłym sezonie. KOstrzewa też, będzie super!

Aniu asc, u mnie jeszcze wiosną pachnie. Cały czas plusowo i deszcz, ale już na wtorek zapowiedzieli śnieg. Szybciej niż zapowiadali.