Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 21:04, 11 maj 2013

Bogdziu, czy to możliwe, że myszołowy przeganiały bieliki ze swojego terytorium. Szkoda, że nie chodziłam akurat z aparatem po ogrodzie, bo ta akcja działa się dość nisko nad naszym polem. Niesamowite manewry na niebie były. M widziął więcej, bo ja po aparat poleciałam.
Olasta 22:25, 11 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Bociusiu, bo surfinia surfinii nie równa. Trafiłam w piątek w ogrodnictwie na właścicielkę i producentkę kwiatów balkonowych w jednym. Ta pani podpowiadała mi, wśród których mam wybierać, a które omijać. Ona twierdzi, że niektóre brzydko rosną i brzydko kwitną, ale ma klientów którzy sobie ich życzą, więc produkuje. Te ciemnofioletowe podobno będą rewelacyjne. Zobaczymy. Ale gadała rozsądnie.

A gdzie to taka mądra Pani sprzedaje? Szukam ciągle miejsc na zakupy u nas, ale biednie z tym.
agniecha973 22:36, 11 maj 2013

Ola, jak jedziesz do Pisarzowic to po prawej stronie są dwa duże namioty foliowe i tam sprzedają swoje roślinki (kwiaty i rozsadę warzyw). Wybór dość duży, ceny jak wszędzie, ale obsługa miła. Nie wiem tylko czy trafisz akurat na tą panią (pani w średnim wieku, ale chłopak też się zna). Następne centrum (po lewej, już w samych Pisarzowicach) to pewnie znane Ci centrum ogrodnicze, bo jest tam od wielu lat. Ale tam mi podpadli, bo często panie są niemiłe (no, chyba że euroski zaszeleszczą ). Ostatnio pytałam tam o cenę smagliczki na balkon, bo nie było przy niej tabliczi z ceną, a bidulka już była, obsypana z kwiatków i nie prezentowałą się za bardzo. Liczyłam na przecenę, bo myślę, że już za normalną cenę tego nie sprzedadzą i zapytałam po ile ta trochę przywiędła smagliczka. Chyba mocno panią uraziłam, bo ruszyłą za mną z impetem i krzyknęła do mnie bardzo nieuprzejmie, że jak przywiędła, to sobie podleją i za normalną cenę sprzedadzą. Poszłam sobie stamtąd bez zakupów. Tam niestety wg mnie nie traktują klienta uprzejmie. Mam wrażenie, że nie należy o nic pytać tylko kupować.
Madzenka 22:43, 11 maj 2013

Hm to ciekawe jaką ja surfinię kupiłam.... Pierwszy raz w życiu białą.... Zawsze miałam fioletowe, niebieskie lub ciemnoróżowe... Wot zobaczymy ja się uda eksperyment...
Sebek 22:48, 11 maj 2013

Czyli w tym roku poluję na czarnookie surfinie Choć marzą się mi takie jasnoniebieskie i granatowe - może trafię
agniecha973 23:15, 11 maj 2013

Sebek, czarnookie ciemnofioletowe i różowe, ale nie jasnofioletowe. Tych pani nie polecała. A z białych polecała million bells i z seledynowym przebłyskiem, a nie same białe i powiem Wam, że w ub roku kupiłam seledynowe i brakło mi dwóch. Dokupiłam białe, bo seledynowych nie było i te białe były gorsze. Ciekawe jak to się sprawdzi.
agniecha973 23:21, 11 maj 2013

To jeszcze napiszę, że pełne surfinie wg tej pani nadają się tylko pod zadaszenie. Tu też bym się z nią zgodziła, bo miałam pełne różowe w dwóch skrzynkach i co na nie popadał deszcz, to kwiatki do wyrzucenia, bo robił się z kwiatka wielki posklejany glut. Na balkonie nie wyobrażam sobie tego, bo bym nie dała rady obrywać.
Rench 23:45, 11 maj 2013

Ciekawe rzeczy u Ciebie Agniecha
Million bells,to tez surfinia, ma inne listki ? Ja kupiłam ten million fioletowy pełny, do jednej skrzynki,szkoda że nie pachnie. Granatową surfinię uwielbiam za zapach.
Rench 23:46, 11 maj 2013

Miałam tez ochotę na pełną,ale jak twierdzisz ,że gluty to sobie daruję
AniaDS 10:44, 12 maj 2013

Aguś, byłaś już na dniach otwartych w Pisarzowicach? Wybieram się tam, tylko pogody brakło . Nie wiesz, czy mają w tym roku takie ładne róże angielskie, jak mieli w tamty roku? Jakoś umkło mi, że mieszkasz w tych okolicach .