Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 10:53, 12 maj 2013

Rench, milion bells to wg mnie też surfinia.

Ania DS, nie mieszkam tam gdzie myślisz. Koło mnie też są Pisarzowice, ale to nie te z ogrodami pokazowymi.
AniaDS 10:59, 12 maj 2013

Aaaa.. i wszystko jasne . A szkoda
Bogdzia 11:00, 12 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, czy to możliwe, że myszołowy przeganiały bieliki ze swojego terytorium. Szkoda, że nie chodziłam akurat z aparatem po ogrodzie, bo ta akcja działa się dość nisko nad naszym polem. Niesamowite manewry na niebie były. M widziął więcej, bo ja po aparat poleciałam.

Jest to możliwe , chronią swoje gniazda , nawet wsród mniejszych ptaków czesto się zdarza ze atakują wieksze od siebie ptaki by chronic gniazdo i młode.
agniecha973 11:05, 12 maj 2013

Bogdziu, po głębszych analizach z M doszliśmy do wniosku, że to nie były myszołowy, tylko te kraczące krukowate, które u nas przebywają. Najbardziej pasuje nam czarnowron (po głosie, który wydają lecąc).

Czytam w swojej książce, że miejsca rozrodu bielików są objęte ochroną w promieniu 500 m od gniazda. Czy to jest wydzielona strefa? Skąd mam wiedzieć dokąd mogę dojść w lesie, żeby nie wejść w ten rewir?
butterfly 15:39, 12 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

A w tamtym roku tak chciałaś białe!

A no widzisz Aguś - ty pamiętałaś a ja już dawno zapomniałam.... a rzeczywiście tak było - pod wpływem właśnie Million Bells, których w tym roku niestety nie dostałam.... to tak na usprawiedliwienie
agniecha973 16:30, 12 maj 2013

Wstawiam zdjęcia moich niby azalii japońskich, które Bogdzia wstępnie ochrzciła rh impeditum i chyba ma po raz nie wiem który rację. Wstawiam do wglądu i w celu rozwiania wątpliwości. Trochę mi podmarzły, gdy w marcu przyszły lodowate wiatry.

Olasta 20:02, 12 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Tam niestety wg mnie nie traktują klienta uprzejmie. Mam wrażenie, że nie należy o nic pytać tylko kupować.

Tak, Panie są specyficzne . Ja już przywykłam, zresztą rozpoznają mnie już tam, bo często tam kupuje i trochę lepiej mnie traktują, ale dowiedzieć się czegoś faktycznie nie jest łatwo.
Ja się własnie musze się zaopatrzyć w jakieś ogóki, cukinie i takie tam, a u miłych Pań bardzo zdechłe były. Więc jutro pojade pod namioty. Najlepiej chyba na targu, ale nie ma jak, ciągle w pracy do południa.
agniecha973 20:24, 12 maj 2013

Ola, nie zawsze na rynku najlepiej, bo często coś zamieszają. Ja często kupowałam paprykę słodką, która później okazywała się ostra itp. Będzie pani zadowolona z namiotów
agniecha973 20:30, 12 maj 2013

Macie siłę na oglądanie zdjęć? Narobiłam znowu dużo. Coś powklejam.
Zacznę od paproci, które ruszyły z kopyta ostatnimi dniami.

Wystawiły radary z bodziszka, rozdglądają się czy im tu będzie dane w tym roku rosnąć

W innym miejscu

agniecha973 20:32, 12 maj 2013

Jeszcze kilka nosów paprociowych, zauroczyły mnie dziś