Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Sebek 18:45, 10 lip 2013

Aaaaaale Ty masz waaarzyw! A wg mnie lepsza będzie ta "zielona" lawenda - mi przynajmniej ta normalnie zimuje i pięknie kwitnie - tą szarą wyeksmitowałem do donicy za karę
agniecha973 18:58, 10 lip 2013

Sebek, bo dla nas ogród musi być też w dużej mierze "do jedzenia"
Zielona mówisz. Nie mam pojęcia zatem kogo słuchać.
Dasia 21:00, 10 lip 2013

Pięknie rozrastają się rabaty. Moja runianka też ma takie plamy. Wiecej ich tam, gdzie dłużej sięgają promienie słońca.
Ostatnio kosiłam jeden z nieco zaniedbanych zakątków ogrodu i za każdym ruchem kosiarki gromadę owadów przeganiałam, trochę im zostawiłam, niech mają swoje miejsce Zresztą miejsca z chwastem mogą mieć swój urok, chwilowy, bo chwilowy ale mają. Przecież nasze rabaty to naśladowanie natury.
Taką mam chwilowo łączkę we fragmencie ogrodu, to miejsce wkrótce do zagospodarowania, ale teraz podoba mi się ten widok:

Aga, jak zaśmiecam, to wyrzucę
malkul 21:15, 10 lip 2013

Aga warzywniak otwierasz?
Normalnie cudnie, ino roboty od groma
JulkAd 21:44, 10 lip 2013

Aga lawendę kupiłam taką samą, a ponoć powinna być ta srebrna, ale u mnie tej szerokolistnej nie ma niestety, więc zadowolę się tym co mam... u sąsiada pięknie kwitnie i ta zielona i co ciekawe nawet się nie pokłada, więc ja nie wiem od czego to zależy....pozdrówka zostawiam
agniecha973 22:20, 10 lip 2013

Dasia napisał(a)
Pięknie rozrastają się rabaty. Moja runianka też ma takie plamy. Wiecej ich tam, gdzie dłużej sięgają promienie słońca.
Ostatnio kosiłam jeden z nieco zaniedbanych zakątków ogrodu i za każdym ruchem kosiarki gromadę owadów przeganiałam, trochę im zostawiłam, niech mają swoje miejsce Zresztą miejsca z chwastem mogą mieć swój urok, chwilowy, bo chwilowy ale mają. Przecież nasze rabaty to naśladowanie natury.
Taką mam chwilowo łączkę we fragmencie ogrodu, to miejsce wkrótce do zagospodarowania, ale teraz podoba mi się ten widok:

Aga, jak zaśmiecam, to wyrzucę

I ja dziś czulej popatrzyłam na swoje chwasty
Dasia, Twoja łączka zupełnie inna od mojej. Inne chwasty mamy.
agniecha973 22:22, 10 lip 2013

malkul napisał(a)
Aga warzywniak otwierasz?
Normalnie cudnie, ino roboty od groma

Cudnie to jest teraz już. Na początku jak te marchewki wschodzą równo z chwastami, a siedzisz już nad tym ze 2 godziny, a końca rządka nie widać, to nie jest wesoło. Ale teraz fajnie się marchewki wyrywa.
Warzywniaka nie otwieram, jeszcze co! Ale na degustację serdecznie zapraszam.
agniecha973 22:23, 10 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Aga lawendę kupiłam taką samą, a ponoć powinna być ta srebrna, ale u mnie tej szerokolistnej nie ma niestety, więc zadowolę się tym co mam... u sąsiada pięknie kwitnie i ta zielona i co ciekawe nawet się nie pokłada, więc ja nie wiem od czego to zależy....pozdrówka zostawiam

Dziś ją sadziłam i muszę powiedzieć, że mi się podoba. Zobaczymy co z niej wyrośnie.
Madzenka 23:17, 10 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Sebek, bo dla nas ogród musi być też w dużej mierze "do jedzenia"
Zielona mówisz. Nie mam pojęcia zatem kogo słuchać.

Obie pieknie kwitną. Wg mnie srebrna jest sztywniejsza i Się tak nie pokłada. Zielona trzeba mocniej strzyc wiosną aby nie leżala i mi np. nie wszystkie po cięciu odźyly. Ale to u mnie. Niektorzy twierdzą, że zielona ntensywniej kwitnie ale to zależy od odmiany, kupuj srebrną, widzialm te hidcote wczoraj za 39,99 (wielkie krzaki) w ZC mialam ochotę kupić!
agniecha973 23:37, 10 lip 2013

Ja ostatnio tanio w Brico widziałam Hidcote. Może jeszcze dokupię. Ale będę miała lawendowy mix.