Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Pszczelarnia 10:36, 10 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Najświeższe widoki z części warzywnej

Zazdroszczę, no po prostu zazdroszczę. Możliwości i przestrzeni. Też chcę.

Bardzo chciałabym mieć takie sąsiedztwo.
agniecha973 11:06, 10 lip 2013

Pszczółko, nie zazdrość w myśl zasady wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. To tylko wycinek naszej działki, poza tym jest dużo zaniedbanego terenu. Ale ostatnio dowiedziałam się, że dobrze służę w ten sposób przyrodzie. Musi być trochę kryjówek dla pożytecznych owadów i tym podobnych. To tak na pocieszenie i usprawiedliwienie tego co widzę.
popcorn 11:14, 10 lip 2013

Ale kawał pola masz Aga do obrobienia! Trochę zazdroszczę, ale chyba bym nie wyrobiła żeby to wszystko ogarnąć i utrzymać w takim stanie jak pokazujesz Pielenie takiego pola to dopiero wyzwanie.. ech

pozdrawiam!
Pszczelarnia 11:25, 10 lip 2013

Dużo zaniedbanego terenu oznacza duże możliwości i pożytek. Same plusy. I żywność zdrowszą troszkę. Jakąś równowagę.
Czy ja jestem idealistką? Realistką i to właśnie świadomie piszę.
grupa_trzyma... 13:42, 10 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Ale ostatnio dowiedziałam się, że dobrze służę w ten sposób przyrodzie. Musi być trochę kryjówek dla pożytecznych owadów i tym podobnych. To tak na pocieszenie i usprawiedliwienie tego co widzę.

Aga, masz tu rację. Mam w rodzinie biologiczkę, która twierdzi, że chwasty też są potrzebne w ogrodzie dla zachowania eko-równowagi.
agniecha973 15:41, 10 lip 2013

Karola, wyzwanie jak cholewka, ale moja teściowa to maszyna do plewienia. Gdyby nie ona, to w tym roku byłaby łąka chwastów.

Pszczółka realistka Pozdrawiam, miło się to czyta.

Aga, też się naczytałam, że moje marzenie o wymuskanym ogrodzie jest bez sensu. No i dobrze.
magnolia 15:50, 10 lip 2013

trzymaj się tego że chwasty są potrzebne.
Tylko czy musi być ich aż tyle?
AgnieszkaW 16:16, 10 lip 2013

Aga, dawno u ciebie nie byłam, a tak pięknie u Ciebie. Rabatka bukszpanowo-trawkowa będzie super. Berberysowo-tawułowa też, ale najbardziej urzekł mnie biały piasek i pole lawendy. Hmm, to drugie może dałoby się zrobić u mnie, tylko kto będzie śmigal po ostrej skarpie i to wszystko plewił? Na razie mam nieco mniejsze "pole lawendowe", ale mam.
Serdecznie pozdrawiam Agnieszko

Ps
Chwasty też u mnie rosną, ale cóż, niech rosną - ku pożytkowi wszelakiemu dla ekologii - byle nie za dużo i nie wszędzie.
agniecha973 18:37, 10 lip 2013

magnolia napisał(a)
trzymaj się tego że chwasty są potrzebne.
Tylko czy musi być ich aż tyle?

Tak mi wmawiajcie, dobrze mi z tym
agniecha973 18:39, 10 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Aga, dawno u ciebie nie byłam, a tak pięknie u Ciebie. Rabatka bukszpanowo-trawkowa będzie super. Berberysowo-tawułowa też, ale najbardziej urzekł mnie biały piasek i pole lawendy. Hmm, to drugie może dałoby się zrobić u mnie, tylko kto będzie śmigal po ostrej skarpie i to wszystko plewił? Na razie mam nieco mniejsze "pole lawendowe", ale mam.
Serdecznie pozdrawiam Agnieszko

Ps
Chwasty też u mnie rosną, ale cóż, niech rosną - ku pożytkowi wszelakiemu dla ekologii - byle nie za dużo i nie wszędzie.

Aga, ja u Ciebie też całe wieki nie byłam, ale ja już mało gdzie bywam Ostatnio jak kwitły skalniaki, czyli wczesną wiosną. Lawendę Twoją pamiętam. Robi wrażenie. No właśnie teraz przecież zaczyna kwitnąć, więc muszę zaglądnąć odświeżyć widok. Pozdrówka.