Te berberysy to odm. Green Carpet, bardzo ciekawa, rośnie jak duży pająk. Jestem nimi zauroczona. A z tą ziemią to jest tak - nie jest zupełnie goła, wręcz przeciwnie, została ubrana Po plewieniu pościeliłyśmy z mamą kartki i gazety i na to poszło dużo skoszonej trawy. Super się to sprawdza. Tam, gdzie wysypaliśmy tylko trawę chwasty rosną, a tu naprawdę pojedyncze, a był kłopot z opanowaniem tego terenu. W pewnym momencie M nawalił za dużo trawy i zrobił się z tego niemiły widok i zapach, ale już się rozeszło.
Pozdrawiam. Ja u Ciebie też jeszcze nie byłam (ostatnio mało gdzie jestem ), ale spotkałam Cię już na kilku wątkach, więc uważam Cię za znajomą .
Posłuchajcie ludziska mojego wywodu i doradźcie. Dziś w Aldiku kupiłam 6-paki lawendy po 12,99 zł. Przyniosłam na rabatkę i postawiłam obok kupionej wiosną Hidcote Blue (to ta srebrna po środku). Widzę teraz, że się dużo różnią. Która to jest ta lepsza? Wg tego co pamiętam, to ta srebrna, tak? Czy ktoś uprawiał Hidcote Blue i wie jak ona startuje na wiosnę? Mam okazję dokupić jednej albo drugiej. Inwestować w którąś czy czekać na wiosnę na te co macie z Auchan czy Obi?
Agnieszka ja u ciebie wieki nie byłam.. wiec nie przejmuj się 2 tygodniami...
Ależ Ci porosło.. rewelacyjnie zaczyna ogród wyglądać.....
Obiedka jeżówkami też mi sie spodobała
I to morze....... czyta woda, ciepełko.....
Przetacznik w ciekawym kolorze też mi przypadł do gusty (chyba na foto pod takie tam)
Oj uciekam do pracy...... czas jakoś mi za szybko ucieka... masakra jakaś..
Aniu, to przetacznik Rotfuchs, ładny niewysoki różowy. Załapał się na zdjęcie taki ochłapek. Kawałek dalej rośnie większy egzemplarz. Pozdrawiam. Czas zwariował.
Moja identycznie wygląda mimo podlewania i nawożenia. Rośnie w pełnym słońcu i dlatego się wybarwia.
O doczytałam, że zidentyfikowalaś słońce na tej rabacie...
Wielki dzieki za pamięć przy donicach
Ps. Lwenda zdecydowanie srebrna , będzie ładna zimą i wiosną