Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Pszczelarnia 10:47, 09 lip 2013

Agnieszko,
dziękuję za Bernsteina - ta róża za mną chodzi i woła o zakup (nawet już zamówiłam katalog róż w donicach z oferty letniej). Jak myślę o Bernsteinie to mi zawsze Golden Celebration się przypomina - niezwykłe te róże w kolorze i zapachu.

A jak r. Hume (dla tej postaci warto mieć tę różę) i du Pre - czy myślisz, że one nadawałyby się na obsadzenie schodów do strumienia, czyli skarpy? Są niskie prawda?

grupa_trzyma... 10:48, 09 lip 2013

agniecha973 napisał(a)

Pewnie, że na pokuszenie. Mnie też skusili!

O, żesz Ty!
A czemu róże to śmieciuchy?
agniecha973 10:51, 09 lip 2013

Gabriela napisał(a)

Chyba nie ma tak być, na odmianę Variegata na pewno nie wygląda, runianka to roślina do półcienia i cienia a Twoja rośnie w pełnym słońcu i może mieć za sucho, dlatego się przebarwia. . Albo ma czegoś za mało, więc podlej ją może czymś na zielone liście, albo podsyp.

Pocieszyłaś mnie Gabrysiu. Ona nie ma dużo słońca, do 11 i po południu kilka godzin przed zachodem słońca. Rośnie od północno-wschodniej strony domu, ale część jest wystawiona bardziej na zachód. Może rzeczywiście czegoś jej brak.
agniecha973 10:53, 09 lip 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Agnieszko,
dziękuję za Bernsteina - ta róża za mną chodzi i woła o zakup (nawet już zamówiłam katalog róż w donicach z oferty letniej). Jak myślę o Bernsteinie to mi zawsze Golden Celebration się przypomina - niezwykłe te róże w kolorze i zapachu.

A jak r. Hume (dla tej postaci warto mieć tę różę) i du Pre - czy myślisz, że one nadawałyby się na obsadzenie schodów do strumienia, czyli skarpy? Są niskie prawda?

Na razie ciężko mi powiedzieć jakie są jeśli chodzi o wysokość. Na pewno nie rosną tak wściekle w górę jak Louis Odier - ten szaleje a nie kwitnie. Bernstein jest rzeczywiście urocza.
agniecha973 10:54, 09 lip 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

O, żesz Ty!
A czemu róże to śmieciuchy?

Zobacz na ziemię na rabacie. Wstawiam jeszcze raz to samo zdjęcie

Kondzio 11:02, 09 lip 2013

agniecha973 napisał(a)

Zobacz na ziemię na rabacie. Wstawiam jeszcze raz to samo zdjęcie

ja zbieram i obcinam przekwitłe róże i nie mam naśmiecone hi hi hi
agniecha973 11:16, 09 lip 2013

Kondzio, taki stan zastałam po wczasach. Przedwczoraj obcięłam przekwitające, a dziś rano znów się sypią. Jestem skazana na śmieci, bo nie nadążę.
magnolia 11:25, 09 lip 2013

ale ładnie, dziewczyno!
Jak wszystko porosło, ech.

Różana cudna.

Runiance może być uwarzyła gnojówy pokrzywowej, co?
Tylko teraz juz trzeba ja przelewać przez sito żeby nie mieć potem łany siewek pokrzywowych. Śmierdzi jak cholera, ale niezłe jest. I róże tym chlapnąć można i pomidorki.
Ale też się nie przejmuj za bardzo, jak nie dasz jej nic, też będzie dobrze, młoda jest , to burzliwie okres dojrzewania przechodzi. tak naprawdę to nie wiem co jej jest, chyba nic poważnego.

Musze Ci pokazać moje pomidorki- kmicice miały coś dziwnego na owocach. Oberwałam i nowe są zdrowe, ale frapujące jest co to. Zdjęcie mam w aparacie.

Na koniec obiedka na zdrowie- w tym roku wypasiona wyrosła. rzeczywiście, mam do niej słabość:

Debra 11:31, 09 lip 2013

agniecha973 napisał(a)

Nie spodziewałam się, ze berberysy tak urosną. Są dwa razy większe niż sadziłam.

Jeszcze u Ciebie nie byłam. Berberysy mnie przyciągnęły. Pieknie wyglądają, do tego jak widzę masz gołą ziemię między nimi, a to bardzo lubię. Też tak mam.

Sardynia piękna.
agniecha973 14:41, 09 lip 2013

magnolia napisał(a)
ale ładnie, dziewczyno!
Jak wszystko porosło, ech.

Różana cudna.

Runiance może być uwarzyła gnojówy pokrzywowej, co?
Tylko teraz juz trzeba ja przelewać przez sito żeby nie mieć potem łany siewek pokrzywowych. Śmierdzi jak cholera, ale niezłe jest. I róże tym chlapnąć można i pomidorki.
Ale też się nie przejmuj za bardzo, jak nie dasz jej nic, też będzie dobrze, młoda jest , to burzliwie okres dojrzewania przechodzi. tak naprawdę to nie wiem co jej jest, chyba nic poważnego.

Musze Ci pokazać moje pomidorki- kmicice miały coś dziwnego na owocach. Oberwałam i nowe są zdrowe, ale frapujące jest co to. Zdjęcie mam w aparacie.

Na koniec obiedka na zdrowie- w tym roku wypasiona wyrosła. rzeczywiście, mam do niej słabość:

Też jestem zaskoczona jak to wszystko urosło. Różana przy odrobinie wyobraźni cudna .
Przyjrzałam się runiance i chyba Gabrysia ma rację. O tej porze roku ona ma dużo słońca, tylko część jest zacieniona, ale i ta część nie różni się od reszty. Pooglądam dokładnie wieczorem. Zawsze byłam przekonana, ze tu dom robi spory cień, ale teraz słońce jest jednak dość wysoko i cień nie dochodzi. Burzliwy okres przechodzi mówisz, niech tak będzie. Na pokrzywę mnie chyba nie namówisz. Kiedyś robiłam i opryskiwacz mi do dziś śmierdzi choć minęło ze 4 lata. OKROPIEŃSTWO!!! Wolę zapach zwykłego obornika
Czekam na zdjęcie Kmicica. Ciekawe.
Moja obiedka też w tym roku wypasiona, ale tak jak pisałam, kolejna mi samobójstwo popełniła od wiosny. Boję się je rozsadzać, a chcę więcej.