Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Pszczelarnia 15:42, 08 lip 2013

Zmysłowo. Zdjęcia piasku jak z najlepszej reklamy. To co, robimy sobie prywatne plaże w ogrodach? Zamiast żwirku - piasek?
agniecha973 15:45, 08 lip 2013

Chyba trzeba pomyśleć o plaży, bo przecież u siebie spędzamy najwięcej czasu. Marzy mi się staw kąpielowy, ale taki, w którym nie będzie glonów, pijawek itp. atrakcji. Nie wiem jak to ugryźć.
popcorn 16:33, 08 lip 2013

Aga, niesamowite zdjęcia!! Gzie byiście? Cudnie!! I flamini!! Bosko
I te łany lawendy,mmm Ostawiałabym Włochy po tym piasku, ale flamingi??
buziaki!
JulkAd 21:01, 08 lip 2013

Aga widzę, że wakacje udane, no to odpoczęłaś na następne prace w ogrodzie....a plaża w ogrodzie ze stawem kapielowym hmmm....chyba nie tylko Tobie się marzy
Olasta 21:58, 08 lip 2013

Ten łan lawendy boski po prostu, a piasek świetny. Ciekawi mnie bardzo skąd te zdjęcia, zdradzisz gdzie byłaś, bo ja zwykle zaraz po urlopie zaczynam szukać pomysłu na przyszłoroczny.
Gabriela 22:02, 08 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Chyba trzeba pomyśleć o plaży, bo przecież u siebie spędzamy najwięcej czasu. Marzy mi się staw kąpielowy, ale taki, w którym nie będzie glonów, pijawek itp. atrakcji. Nie wiem jak to ugryźć.

To tak jak ja, już mi trochę przeszło.
agniecha973 23:23, 08 lip 2013

Dziewczyny byliśmy na Sardynii. Piękne plaże i woda. Nie wierzyłam, że może być tak niebieska, ale jednak jest. Plaże przeróżne od spokojnych w zatoczkach do otwartego wzburzonego morza z falami.

agniecha973 10:08, 09 lip 2013

Czas na własne śmieci, trzeba w końcu się obudzić i sprostać rzeczywistości za oknem A ja mam po urlopie lenia. Myślałąm, że jak przyjadę, to rzucę się do roboty (tak mi jej brakowało ), a tu szału nie ma. Trochę przycięłam krzaczory, trochę poplewiłam i tyle. "Stróżujący" trochę poplewili i pokosili podczas naszej nieobecności, ale małe straty są, zwłąszcza w trawach ozdobnych. Najwyraźniej nie wyglądają wystarczająco ozdobnie, żeby mieć miejsce na rabatkach. Ale po pierwszych nerwach uspokoiłam się i doszłam do wniosku, że jednak jest więcej korzyści z tego plewienia niż strat. Najśmieszniejsze jest to, że nie każdy bałagan wynika z lenistwa czy braku czasu. Czasem ten bałagan jest celowy. Już mówię do czego piję: pod folią mam po wczasach idealny porządek, tzn. zniknęły mi wszystkie doniczki poustawiane obok każdego krzaczka pomidora i papryki z nazwą odmiany. Hmm... Nie będzie w tym roku prezentacji odmian
Pozdrawiam porannym bukiecikiem
agniecha973 10:13, 09 lip 2013

Rabata przed domem - rośliny pięknie się rozrosły. Jestem nimi zachwycona.

Nie spodziewałam się, ze berberysy tak urosną. Są dwa razy większe niż sadziłam.

Rzut oka na rabatę a la T.S-S. Brak kancików psuje bardzo widok. Bukszpany jeszcze ze 2-3 lata będą się zabudowywać (wczoraj podrównałam je trochę, ale nie mam aktualnego zdj.)

agniecha973 10:14, 09 lip 2013

Wyprowadziłam graby na przyszłe bonzaje. Mam nadzieję, że dobrze, bo mój M jak to zobaczył, to jęknął strasznie.