Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 20:42, 04 mar 2014

No wiesz!
Ale tylko ode mnie, prawda?
Madzenka 21:58, 04 mar 2014

Aga czyli nuda ? czy Ty coś dzialasz w ogrodzie bo raportu z prac nie widzialam ?
Mala_Mi 22:10, 04 mar 2014

Moje biedronkowe i lidlowe pokazały się
agniecha973 22:43, 04 mar 2014

Madżen, z widocznych prac to cięcie, cięcie i cięcie... Hałdy gałęzi mam tylko do pokazania. Troszkę przeplewiłam, niektóre byliny i trawki ścięłam, no i małe manewry z przesadzaniem były, kolejne w sobotę. Nie mam co pokazywać. Jak będą konkrety, albo coś oprócz przebiśniegów i małych kupek krokusów zakwitnie to pokażę.

Ania, u mnie wyłażą krokusy - co raz więcej ich widać, irysy reticulata mają spore kły, ale kwitnąć nie chcą, tulipany idą w jednych miejscach lepiej w innych gorzej, ale idą, no i nawet przebiśniegi z janiny kiełkują, choć podobno te sklepowe kiepsko się przyjmują. No i narcyzów będą dwa gęste poletka. Ogród zaminowany jak po wojnie
ewalm 23:03, 04 mar 2014

agniecha973 napisał(a)

U mnie zaczynają wychodzić te z ub. sezonu. W nowych miejscach jeszcze nie widzę. Krokusom chyba bardziej szkodzi skoszenie liści niż nornice, bo krokus co roku buduje nowe cebulki. Ja tak załatwiłam jedną kępkę, niezauważyłam i skosiłam. Na drugi rok były już tylo dwie kępki z trzech i wtedy mój tato nie wiedząc o tym załatwił w ten sam sposób kolejne dwie. Już w tym miejscu nie mam krokusów. Jednak sadzenie w trawniku niepraktyczne jest, bo te liście są i są...

Ewa, a ten Twój ogródek trafił w czyjeś ręce?

Nie. Ale w końcu pewno trafi.
Madzenka 23:25, 04 mar 2014

agniecha973 napisał(a)
Madżen, z widocznych prac to cięcie, cięcie i cięcie... Hałdy gałęzi mam tylko do pokazania. Troszkę przeplewiłam, niektóre byliny i trawki ścięłam, no i małe manewry z przesadzaniem były, kolejne w sobotę. Nie mam co pokazywać. Jak będą konkrety, albo coś oprócz przebiśniegów i małych kupek krokusów zakwitnie to pokażę.

Ania, u mnie wyłażą krokusy - co raz więcej ich widać, irysy reticulata mają spore kły, ale kwitnąć nie chcą, tulipany idą w jednych miejscach lepiej w innych gorzej, ale idą, no i nawet przebiśniegi z janiny kiełkują, choć podobno te sklepowe kiepsko się przyjmują. No i narcyzów będą dwa gęste poletka. Ogród zaminowany jak po wojnie

U mnie tak samo z kwitnieniem, przydałby się deszcz
agniecha973 23:34, 04 mar 2014

ewalm napisał(a)

Nie. Ale w końcu pewno trafi.

A jak to się ogląda po tej chwili, która upłynęła? Jakiś sentyment czy tylko ciekawość?
agniecha973 23:36, 04 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

U mnie tak samo z kwitnieniem, przydałby się deszcz

Już można powiedzieć, że robi się sucho. U mnie prawie co dzień słońce. Pogoda piękna, ale deszczu trzeba. Ziemia ma zero zapasów - śniegu nie było, deszcz nie pamiętam kiedy padał
ewalm 23:53, 04 mar 2014

agniecha973 napisał(a)

A jak to się ogląda po tej chwili, która upłynęła? Jakiś sentyment czy tylko ciekawość?

Sentyment przez duże S
To bardzo dziwne uczucie- zobaczyć, że wszystko nie znikneło wraz z naszym wyjazdem
Normalnie wreszcie byłam z powrotem w swojej wsi i na swoim tarasie
Jak to kiedys napisałaś? "Ja, miastowa panienka"?
agniecha973 23:56, 04 mar 2014

Tak myślałam