Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:56, 01 kwi 2014

To wrzucę jeszcze coś, skoro da się to oglądać

Kwitnący grab z bliska

Gałązka ałyczy

Narcyzy, które za chwilę będą białe (w ub. roku myślałam, że mam pomyloną odmianę)

i zdjęcie, które mi się najbardziej podoba z ostatniej serii (wiem, mało widać, wszystko niewyraźne, ale mi się i tak podoba naj)

Dla Pszczółki jeszcze inne części ciała mam Ewa, co to dokładnie jest na odnóżach?

agniecha973 22:57, 01 kwi 2014

A tu jeszcze zagadka - łatwa, ale zawsze.
Co udahje dziób delfina?

Magda70 23:09, 01 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)

A co do urody warzywniaka. Miałam na myśli tylko i wyłącznie swój w porównaniu do wymuskanych warzywników w pięknie pomalowanych skrzyniach itd. U mnie jest wszystko tak po wiejsku, tak z grubsza, ma spełniać swoją rolę, a niekoniecznie zdobić. Ale jak oglądam taki odcinek programu ogrodniczego (o angielskich ogrodach) https://www.youtube.com/watch?v=JvZyMnlh6Hs i widzę na przykład furtkę od wybiegu dla kur podpartą kawałkiem drewna, to czuję się jak u nas na wsi

Aga....każdy warzywnik ma swój urok i skrzynie typu moje nie wszędzie pasują...a u Ciebie wręcz by chyba śmiesznie wyglądaly...
Ty jednak masz kawal ogrodu i gospodarstwa...moja dzialka ma tylko 1000m...u mnie to tylko zabawa w warzywa bo mam po prostu malo miejsca...

Magda70 23:10, 01 kwi 2014

Hiacynt? No bo chyba nie szafirek...liście z grube
bleebla 23:12, 01 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)
A tu jeszcze zagadka - łatwa, ale zawsze.
Co udahje dziób delfina?

No proszę ocean w ogrodzie
agniecha973 23:12, 01 kwi 2014

Zgadza się. Byłoby śmiesznie z takimi ślicznymi skrzyniami na polu na wsi przed foliakiem. He he he...

Zagadka odgadnięta. To hiacynt. Mówiłam, że będzie łatwo.
agniecha973 23:15, 01 kwi 2014

bleebla napisał(a)

No proszę ocean w ogrodzie

Jakby się udało zrobić zdjęcie z niebem w tle, jak na zdjęciach wyżej, to rzeczywiście można by się pokusić o takie porównanie. ALe hiacynty są tak blisko ziemi, że chyba musiałabym się wkopać głębiej, żeby takie ujęcie było realne.
grupa_trzyma... 07:04, 02 kwi 2014

Aga, lubię twoje zagadki.
Pięknieją nasze ogrody, my się wiele od siebie uczymy. Jak już nasze warzywniaki i namioty foliowe spełnią swoje praktyczne funkcje - przyjdzie czas na ich upiększanie. Ja mam właśnie kłopot z wielką foliową bryłą pomidożarni od frontu, ale nie mam zamiaru jej likwidować. Jest zbyt cenna i tego sie trzymam. Pozdrawiam frakcję praktycznych!
Madzenka 06:53, 03 kwi 2014

Aga u Ciebie warzywniak idelanie się wkomponował! Myślę nad moim i nijak nie mam koncepcji. M mi wymysla skrzynie rustykalne, jak żyć?
malkul 18:26, 03 kwi 2014

Kurcze babo-twoje fotki... brak słów