Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

DariaB 10:23, 13 cze 2025

mrokasia napisał(a)
I ładniejsze obrazki

Kasia a ta trawka na pierwszym zdjęciu to co za jedna? Czy ten carex Raurief rzeczywiście jest niski i nie bardzo szeroki? Przydałaby mi się taka niewielka trawka na obwódkę.
Czytam, że się dokształcasz, tylko pogratulować chęci rozwoju! Ogród szaleje, piękny jak zawsze. Ostrogowce od Ciebie i u mnie dają pokaz, nawet je już dzieliłam. Dziękuję
TAR 10:33, 13 cze 2025

No Kasia. Zapodalas widoczki. Ostrogowce to hicior ogrodowy. Pasuja wszedzie i rosna wszedzie. Bardzo je lubie. U mnie siewki zyja swoim zyciem. Pojawiaja sie w roznych czesciach ogrodu.
Judith 11:31, 13 cze 2025

Jaki busz, pani!
mrokasia 12:04, 13 cze 2025

olciamanolcia napisał(a)
A dlaczego ja dopiero zauwazyłam nowy wątek ???

Najważniejsze,że w końcu zauważyłaś i jesteś .

DariaB napisał(a)

Kasia a ta trawka na pierwszym zdjęciu to co za jedna? Czy ten carex Raurief rzeczywiście jest niski i nie bardzo szeroki? Przydałaby mi się taka niewielka trawka na obwódkę.
Czytam, że się dokształcasz, tylko pogratulować chęci rozwoju! Ogród szaleje, piękny jak zawsze. Ostrogowce od Ciebie i u mnie dają pokaz, nawet je już dzieliłam. Dziękuję

Daria, to Raureif . Tylko, że ona wcale nie jest taka mała. Może nie jest wysoka (ma jakieś 30cm) ale za to rozłożysta - niektóre kępy mają ponad 50cm średnicy.
Cieszę, że ostrogowce zadomowiły się u Ciebie po tej podróży z przygodami .

TAR napisał(a)
No Kasia. Zapodalas widoczki. Ostrogowce to hicior ogrodowy. Pasuja wszedzie i rosna wszedzie. Bardzo je lubie. U mnie siewki zyja swoim zyciem. Pojawiaja sie w roznych czesciach ogrodu.

Cmok!

Judith napisał(a)
Jaki busz, pani!

No trochę się spuchło temu ogrodu .
DariaB 12:23, 13 cze 2025

Kasiu a kojarzysz jakąś mniejszą trawkę? Coś co by się na obwódkę nadawało? Haha przygody z happy endem lubimy
mrokasia 12:27, 13 cze 2025

DariaB napisał(a)
Kasiu a kojarzysz jakąś mniejszą trawkę? Coś co by się na obwódkę nadawało? Haha przygody z happy endem lubimy

U mnie rośnie na brzegu rabaty
Dużo mniejszych trawek nie kojarzę. Niższa będzie sesleria skalna i w sumie też mniejsza.
DariaB 13:02, 13 cze 2025

mrokasia napisał(a)

U mnie rośnie na brzegu rabaty
Dużo mniejszych trawek nie kojarzę. Niższa będzie sesleria skalna i w sumie też mniejsza.

A widzisz zapomniałam o tej malutkiej seslerii Dzięki! A ten Raureif i tak chyba u mnie zagości.
MartaCho 13:15, 13 cze 2025

Czyli chcąc je posadzić w dwóch rzędach po trzy zachować co najmniej 50 cm między nimi, prawda?
mrokasia 16:25, 13 cze 2025

DariaB napisał(a)

A widzisz zapomniałam o tej malutkiej seslerii Dzięki! A ten Raureif i tak chyba u mnie zagości.

Raureif jest śliczny, warto go mieć .
mrokasia 16:26, 13 cze 2025

MartaCho napisał(a)
Czyli chcąc je posadzić w dwóch rzędach po trzy zachować co najmniej 50 cm między nimi, prawda?

Jeśli chcesz wyeksponować każdą kępę to tak.