Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 18:04, 26 mar 2025

TAR napisał(a)
Kasia, zostaw bluszcz, moze troche tylko go ogranicz i bedzie gites. Z berberysami dobry pomysl.
Z kosiarka uskutecznialam tylko liscie, nie pomyslalam o trawie po wertylulacji.

Zostawiłam. Wywalić zawsze zdążę .
mrokasia 18:04, 26 mar 2025

JoanNa napisał(a)
Kasiu czy mogłabyś zerknąć do mojego wątku i doradzić jak tu ciąć budleje miniaturowe? Nie chcę Ci tu zaśmiecać moimi zdjęciami a mam zagwozdkę.

Byłam
mrokasia 18:07, 26 mar 2025

Wafel napisał(a)
Ja nie lubię koloru bluszczu, taka jakaś mroczna roślina wolałabym już berberysy zwłaszcza jeśli to był Green Carpet, bo ładnie się przebarwia, przewiesza i owocuje ale razem to faktycznie miszmasz był
Odchwaszczanie między berberysami to hardcor miałam przyjemność ha,ha!

Ja jednak wolę bluszcz . Mam jeszcze 3 te Green Carpety i raczej będę się ich pozbywać, przynajmniej jednego bo rośnie przy przejściu na cienistą i drapie po nogach oraz szarpie za ubranie.
mrokasia 18:11, 26 mar 2025

Magnolie pokazują kolor .

Trzecia, zeszłoroczny nabytek straciła pąki, nie wiem czemu. Chyba przemrożone, suche i czarne .
Świdośliwa w donicy ma już spore pąki
Wafel 18:33, 26 mar 2025

Berberys Green Carpet to generalnie potwór, na rabacie też bym się na niego nie zdecydowała, ale w masie gdzieś w miejskich nasadzeniach mi się podoba, na osiedlowej posadziłam właśnie po to, żeby kolcami odstraszał depczące osoby

A tak w ogóle, to fajne miejsce z tym murkiem, ładnie może się tam przewieszać wiele roślin
TAR 18:52, 26 mar 2025

Bardzo mi sie podoba material z ktorgo zbudowana jest donica. Chodzi o ksztalt cegielek. Ciezko teraz takie znalezc
magewa 19:37, 28 mar 2025

Cześć Kasia wróciłam ,nie nadrobię wszystkiego ,ale pomalutku
Margo2 00:10, 29 mar 2025

Chyba muszę poprawić cięcie róż.
Zawsze mi szkoda tak nisko ciąć. Ale może końcu raz trzeba?
Spróbuję.
Porządek masz nieziemski.
U mnie cały czas walają się resztki roslin.
Już zwertykulowałas trawnik?
Ja cały czas czekam. Boję sie uruchomić mojego potwora.
Chyba przesadziłam z tym spalinowym wertykulatorem. Ciekawe, czy dam mu radę?
mrokasia 19:21, 29 mar 2025

Wafel napisał(a)
Berberys Green Carpet to generalnie potwór, na rabacie też bym się na niego nie zdecydowała, ale w masie gdzieś w miejskich nasadzeniach mi się podoba, na osiedlowej posadziłam właśnie po to, żeby kolcami odstraszał depczące osoby

A tak w ogóle, to fajne miejsce z tym murkiem, ładnie może się tam przewieszać wiele roślin

Taaaak, kolce się czasem przydają .

Murek dziękuje. Dziś w puste miejsca dosadziłam dzwonki poszarskiego - białe i niebieskie.
mrokasia 19:23, 29 mar 2025

TAR napisał(a)
Bardzo mi sie podoba material z ktorgo zbudowana jest donica. Chodzi o ksztalt cegielek. Ciezko teraz takie znalezc

Nie pamiętam niestety co to za cegiełka. Oczywiście to beton . Pamiętam, że szukałam takich postarzanych.