Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W zgodzie z lasem

W zgodzie z lasem

Eupraksja 21:29, 06 maj 2026

Bee to mnie ucieszyłaś z jaśminowcami! Za to miękka woda dla rodków to znowu poprzeczka o poziom w górę Wodociągową mamy mega twardą, dużo bardziej niż miałam w poprzednim domu. Hmm. To chyba czas zacząć zbierać deszczówkę, tylko co tu zbierać, jak nic nie pada
ajka 23:48, 06 maj 2026

U mnie właśnie kwitnie Cunningham White, twój Polonez Chopina jest naprawdę cudny, pierwszy raz takiego widzę. Przy twojej ziemi, aż żal nie sadzić rodków i azalii Zauważyłam u siebie, że azalie są dużo prostsze w uprawie. Nie wychodzi mi tylko z wielkokwiatowymi.

Ja w zeszłym roku sadziłam jesienią u siebie niebieskie niezapominajki, ale w tym roku nie ma po nich śladu. W szkółce obok siebie znalazłam za to różowe. Są przepiękne, kupiłam dwie sztuki i myślę czy nie kupić więcej. Całe życie myślałam, że niezapominajki są tylko niebieskie A może jeszcze raz spróbuję z niebieskimi?
Margo2 22:30, 07 maj 2026

Ania, a może wypieliłaś? One po przekwitnięciu się sieją i jesienią już wyrastają.
Kiedyś nie mogła się dorobić siewek naparstnic.
Okazało się właśnie, że wyrywam jesienią.
Od tej pory zostawiam przynajmniej jedną siewkę jeśli nie znam rośliny, żeby zobaczyć co z tego wyrośnie.
Kordina 20:45, 08 maj 2026

Ha, ha, ja właśnie w zeszłym roku odkryłam siewki, które poprzednio wyrywałam, teraz czekam