Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

UrsaMaior 14:53, 10 cze 2025

A który Ci tak nie kwitł???
anabuko1 20:45, 10 cze 2025

tulucy napisał(a)

Proszę nie patrzeć na lilie (odchorowują przesadzanie kwietbiowe). Ale naparstnica mi się jakaś zabłąkała, z czego się bardzo cieszę, bo już się będzie siać. Piwonia itoh zakwitła jednym kwiatem, pozostałe zaschły niestety po przesadzeniu. Na łubinie niestety ślady ślimakowe, ale winowajcy nie znalazłam.

Piękna ta piwonia drzewiasta.
Ja w tym m roku ponownie sobie kupiłam jedną ale mi nie zakwitła jeszcze. A poprzedniczka kiedyś mi padła.mam nadzieję , że ta się zadomowi.
Lilie już tuż tuż.
tulucy 21:37, 10 cze 2025

quote=UrsaMaior napisał(a)]A który Ci tak nie kwitł???

Zdziwiłabyś się, ile tak nie kwitło

anabuko1 napisał(a)

Piękna ta piwonia drzewiasta.
Ja w tym m roku ponownie sobie kupiłam jedną ale mi nie zakwitła jeszcze. A poprzedniczka kiedyś mi padła.mam nadzieję , że ta się zadomowi.
Lilie już tuż tuż.

Aniu, ta pierwsza to Itoh Bartzella. Nie mam drzewiastych, póki co, nie weszłam na ten level .
tulucy 21:38, 10 cze 2025

Zakwitły kolejne

I jeszcze raz to cudo.
tulucy 21:41, 10 cze 2025

Kolejny łubin.

I przesadzony jesienią powojnik Fujimusume.

I zakwitł kolejny bródkowy, cudnisty jest. Dostał sesję .
ajka 23:32, 10 cze 2025

Ty tam jesteś codziennie? Podziwiam, zasuwasz jak mały motorek Ja nic nie chudnę pracując w ogrodzie, w ogóle mam wrażenie, że im więcej ćwiczę tym bardziej grubnę.
Magara 23:59, 10 cze 2025

Lucy, śliczny kolorek tego bródkowego I w tych rumiankach (?) mu ładnie Jak Książe Pan
Kojarzysz nazwę?
tulucy 09:44, 11 cze 2025

Ania, nie, nie jestem codziennie. W tygodniu po pracy to gorzej, zanim dojadę, to trzeba wracać. Ale wczoraj miałam umówionego pana od ogrodzenia i dlatego pojechałam.
Przy okazji podlałam wszystko. Jak wsiadałam do samochodu, to oczywiście zaczęło padać.

Daga, nie, u mnie wszystko poza rózami bezimienne. Chociaz teraz to i z różami będę miała zagwozdkę, bo po przekopaniu już część mam niepodpisaną. Będzie rozpoznawanie.
tulucy 23:21, 11 cze 2025

Wzięłam sobie urlop na piątek, będę działać. Po tych deszczach chwasty lepiej wychodzą.

Ale też jutro przyjdzie jedna paczka z krzewami, a pojutrze 10 serbów na żywopłot. Tak sobie po trochę różnych roślin wsadzam, żywopłot będzie mocno mieszany.
Paczki przyjdą do mamy, rodzice też od piątku będą na działce, tata coś koło domu chcę zrobić, chyba oczyścić folię kubełkową. A mama będzie mi pomagać pielić.

Czekam jeszcze na dwie przesyłki, na razie nie mam sygnału, kiedy będą. Jedna to dwie azalie, a druga to lilak perski (u Izy tak mi się podoba, że jak znalazłam,to musiałam) i przy okazji dwie kaliny wonne. No bo dla jednego lilaka to wiadomo.
Kasya 03:35, 12 cze 2025

Przeciez jest tyle szkolek….wolisz wszystko zamawiac ?
Jaki to lilak perski ? Jeśliten o ktorym mysle to kupowany kolo mnie