Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

UrsaMaior 12:14, 07 cze 2025

Fajny ten ostatni irysek. Które są najpóźniejsze?
Gruszka_na_w... 15:25, 07 cze 2025

Ależ wyfikane masz te iryski. Tyle kwiecia już kwitnie, a to dopiero zaczątki ogrodu. Co to będzie, kiedy to wszystko się rozbuja.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 21:00, 07 cze 2025

Iryski bardzo cieszą. Nie mam pojęcia, które najpóźniejsze, bo w tym roku to wszystko na wariata raczej.

Okien w nowym jeszcze nie mogę myć, chociaż potwornie zakurzone. Ale nie było odbioru, ba nawet nie było jeszcze regulacji okien przed odbiorem. Nie dotykam.

Mama dziś też mi pomogła. Chociaż to była zabawa w ciuciubabkę z deszczem. Ale zawsze kawałek do przodu.

Posadziłam 3 choiny kanadyjskie, czwartą zadołowałam, bo jeszcze nie mam ogrodzenia na tym kawałku, gdzie będzie rosła. Posadzony dereń florida z teoretycznie różowymi kwiatkami. Co będzie, okaże się, jak kiedyś zakwitnie. Na razie mały zyzolek. Ma z pół metra. Tu jeszcze wczoraj na balkonie.
ewsyg 22:40, 07 cze 2025

Chyba mamy podobne irysy syberyjskie. Bardzo je lubię, nawet ich liście potem są ozdobą.