Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Celina 09:49, 25 maj 2012

asc napisał(a)

Największą moją ozdobę, ogromną różę Symphatia - diabli wzięli! Już od 2 lat nie jest ozdobą, bo dogodziły jej nornice, mrozy, a w tym roku co odbije, to jakieś choróbsko niszczy przyrosty... W tym roku pusta pergola będzie stała. Okropność! Chyba ją wykopię i jakieś drzewo posadzę.... Jakie...?

Skąd ja to wszystko znam..... Jak nie sraczka, to psa urok... tak u mnie się kiedyś mówiło...
Człek na fotach pokazuje wypasione okazy... a ile okazów szlag trafił....... jak na razie to pocieszam sie szybko czymś w zamian i wtedy musi być coś fajnego..tak na otarcie łez...i przybywa tych pocieszaczy .... ..... ale czasami mam chwile bezsilności.... a teraz 5 minut rozrywki, by powalczyć z inną bezsilnością.

U mnie się mówi jak nie sraczka to przemarsz wojsk... trzy kępy cudnych piwoni poszły się gonić a tak czekałam na nie!!
posadzę w to miejsce jednoroczne ,może ciemierniki i czekam do jesieni.Co zrobić?
agniecha973 13:49, 25 maj 2012

Elu, dziękuję za buziaczki. Aleś mnie wyściskała
Nie zazdrość mi aż tak tej wilgotnej i ZWIĘZŁEJ gleby. Dziś wypożyczyliśmy glebogryzarkę i walczymy z nowymi rabatkami, tzn. walczy mój M, a ja ze sobą, bo jak widzę ile to ciężkiej roboty, to mi go żal i mam wyrzuty sumienia, że on to musi robić dla jakichś roślinek. Jestem rozdarta
Elfik 22:35, 25 maj 2012

D o p e ł z ł a m tu jakoś......... 20 wiader kompostu przydźwigałam i rozsypałam między rośliny, potem 3 godz podlewałam... No, przynajmniej teraz ziemia ma kolor ziemi, bo jak wyschnie na beton, to robi się biała, a mnie to doprowadza do szału!

Celinko – niektóre osoby poznałam już wcześniej, a pozostałe... Jakby to powiedzieć... Wszyscy padali sobie w objęcia jakby się znali od lat! My tu wszyscy jak bluszcz: wrośnięci korzeniami w Ogrodowisko, a oplatamy Danusię.... Ciebie Celinko też już nieźle znam, a jak się spotkamy – to jak stare kumpele... A z piwoniami w tym roku jest dziwnie. Bujan – ta czerwona najwcześniejsza, pięknie zawiązała duże pączki, po czym zwiędły i obwisły. Sterczy tylko jeden pączek, ale taki jakiś... Ogromna kępa późniejszej różowej prawie w ogóle nie wzeszła ( u znajomej od której ją dostałam – też), a inne piękne, całe w pączkach.

Bogdziu kochana – Tobie należą się wszelkie komplementacje, nie mnie! Oboje z mężem bez przerwy Cię wspominamy, a rodzina i znajomi, którym chwalimy się zdjęciami, nie mogą uwierzyć, że byliśmy w TAKIM ogrodzie, u TAKICH wspaniałych i szczodrych ludzi!!!

Basieńko – a toś mi sesję zdjęciową zrobiła!!! Twój aparat to wytrzymał? Dziękuję za stronkę – ale poczytam nadprogramowo, bo nie nadążam

Aniu – ja bym się zdziwiła, gdybyś Ty czegoś nie wiedziała. Ty masz net w małym paluszku.

Aniu asc – ja już nawet pocieszaczy nie chcę! Dziś byłam na targu i oddawałam doniczki mojej ogrodniczce, u której kupuję sadzonki. I mówię jej ze łzami w oczach: wszystko zmarzło... A ona mi na to: phi, żadna nowina...

Agnieszka – norrrmalnie się wzruszyłam, że takie LOVE przez Ciebie przemawia...
Ty się lepiej weź i pozszywaj jak najszybciej...
masz, żeby Ci nie zabrakło...

barbara_kraj... 22:48, 25 maj 2012

Elfik napisał(a)

(...) Dziś byłam na targu i oddawałam doniczki mojej ogrodniczce, u której kupuję sadzonki. I mówię jej ze łzami w oczach: wszystko zmarzło... A ona mi na to: phi, żadna nowina...

Agnieszka – norrrmalnie się wzruszyłam, że takie LOVE przez Ciebie przemawia...
Ty się lepiej weź i pozszywaj jak najszybciej...
masz, żeby Ci nie zabrakło...

!!!
agniecha973 22:55, 25 maj 2012

Elu, zawstydzasz mnie (tu potrzebna buźka pokrywająca się rumieńcem). Prace gryzące glebę skończone, znów jestem w jednym kawałku. Obeszło się bez szycia.
Elfik 21:37, 26 maj 2012

Dopiero mówiłam, że na te klęski ogrodowe to już nawet pocieszaczy nie chcę, ale dziś był u nas kiermasz, i jednak się troszkę pocieszyłam

Ta roślinka jest prześliczna, pani napisała mi jej nazwę - PILEA. Chciałam coś o niej poczytać, ale okazuje się, że pilea zupełnie inaczej wygląda! Czy ktoś wie, co to jest?

Moje gankowe przyhamowały po tym przymrozku, więc jeszcze nie rozparcelowane...

Ale nareszcie wiem, jak kwitnie scaewola

Celina 21:51, 26 maj 2012

Ale Elu cudnie na ganeczku ustawiłaś
Elfik 22:26, 26 maj 2012

Celinko, tak na kupie Ci się podoba? To tylko tak na razie, póki wiszące nie zaczną wisieć... A te schodeczki na skrzynki zrobił mi "niespodziankowo" mój pan Jureczek - zaprzyjaźniona złota rączka . Całusa za to tylko wziął, więc nie mogłam mu powiedzieć, że wolałabym bez "falbanek"...
Martek 22:27, 26 maj 2012

Nie każdy szczęśliwy tak ładnie i sympatycznie wygląda
Roslinki raczej wszędzie stanęły ,ale jakem wiedźma to powiadam wraz z przybywaniem księżyca włosy i rośliny znów rzucą się w wir chęci życia
Martek 22:30, 26 maj 2012

A ja bym te kwietniczki dała na biało ,może jakiś szlaczek na obrzeżu walła i byłoby z falbankami romantycznie jak ta kompozycja