Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Mala_Mi 23:04, 13 cze 2012

A ja chyba rozpoznaje żółtą gazanię o mega wielkich kwatach.... ale mogę siemylić..te żółte słoneczka są piękne
U siebie napisałam, że też stanowcze nie dla wysiewaniu roślin z nasion
Mala_Mi 23:11, 13 cze 2012

Dziewanna może jest dwuletnia.... moja kwitłą w jednym miescu przez 2 lata...a teraz siechyba przesunęła.... najchętnie jwogle bym ją wyrzuciła..ale swego czsu w rodzinie był problem z kurzajkami.... problemu kurzajek już nie ma...ale na wszelki wypadek... 100% lek na te dziadostwo na łapciach...
Elfik 23:27, 13 cze 2012

Martusiu - z bólem serca uszczykuję surfinii co dłuższe pędy, bo ona jest przed drzwiami wejściowymi, więc jeździ nam po głowie. No i od czasu do czasu ją trzepię, albo faktycznie "obieram" z suszek. Paskudna robota, bo te suszki są lepkie...
Justynko - a obiecywałam sobie: tylko róże i błękity... Ale widać zamiłowanie do kolorów mam po swojej "chrzestnej matce" - Marcie...
Boćku - a cóż Ty mi za androny próbujesz wcisnąć... !!! Ciebie coś (ktoś) może nie lubić???!!!! A surfinia lubi papu. Codziennie! I duuuużoooo picia! W upały nawet 2 razy dziennie!
Basiu - ja mam straszną awersję do smrodów. Kiedyś lałam te śmierdzące płyny na krety, efekt taki, że nawet następnego roku ziemia w tym miejscu przy kopaniu cuchnęła, a krety sobie ryły...
Aniu - ta mega wielka gazania to od córci na dzień matki... Na rabatkach mam jeszcze inne, będę focić... A dziewanna zaczyna wypuszczać kwiatostan. Też jest mega- .........
Bogdzia 21:25, 14 cze 2012

Elfik napisał(a)
Bożenko, ale ona już była w ub. roku! Tylko dużo mniejsza! Ale nie kwitła... Więc nie mogła się wysiać... Nic nie rozumiem...

No tak pomyliłam się . Jest dwuletnia a ponieważ będzie juz kwitnąc to na drugi rok jej nie bedzie.
Elfik 21:30, 14 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Jest dwuletnia a ponieważ będzie juz kwitnąc to na drugi rok jej nie bedzie.
...a jeśli się wysieje, to zostanie posadzona w przyzwoitym miejscu, nie na liliowcu biednym...
Krys 21:36, 14 cze 2012

Elu pozdrawiam
AniaDS 22:33, 14 cze 2012

asc napisał(a)
Dziewanna może jest dwuletnia.... moja kwitłą w jednym miescu przez 2 lata...a teraz siechyba przesunęła.... najchętnie jwogle bym ją wyrzuciła..

A ja ostatnio kupiłam trzy dziewanny..
Tak mi się podobają
Martek 22:41, 14 cze 2012

Elfi dziękuję serdecznie za pamięć
Elfik 22:55, 14 cze 2012

mmmm... ale mi się perfumeryjnie zrobiło od tego jaśminu... Dziękuję Martusiu...
Krysiu - chyba byłyśmy "na styku" ? Bo tutaj, to mamy do siebie rzut beretem, a w realu
Aniu - ale Ty kupiłaś chyba jakieś rasowe dziewanny, bo moja, to taka polna...
ell 12:22, 15 cze 2012

Elfiku nie wyrzucaj - ja marzę o tej dziewannie, ale jakoś nic mi z tego nie wychodzi. Chociaż u Ciebie sobie pooglądam.

A co do pini to z tego wielgachnego słoja wyszło 8 słoiczków po 200 ml. W sam raz - jeden już wyszedł.
A co do instrukcji co dalej : zlewam i dodaję tyci alko... i wstawiam słoiczki do lodówki - nie pasteryzuję.