Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

GabiK 12:28, 15 cze 2012

Elfiku, a ty byłaś u mnie ostatnio?
Milka 12:49, 15 cze 2012

ell napisał(a)
Elfiku nie wyrzucaj - ja marzę o tej dziewannie, ale jakoś nic mi z tego nie wychodzi. Chociaż u Ciebie sobie pooglądam.

A co do pini to z tego wielgachnego słoja wyszło 8 słoiczków po 200 ml. W sam raz - jeden już wyszedł.
A co do instrukcji co dalej : zlewam i dodaję tyci alko... i wstawiam słoiczki do lodówki - nie pasteryzuję.

Mnie do jakiś zakupów dali w gratisie dziewannę, były malutkie, a teraz po deszczach wyciągały się i mają po kilka pąków, oto ona; jest łososiowa a w środku fioletowe oczko
bociek 22:29, 15 cze 2012

Elfiku Najdrozszy

Melduje, ze moje horti po kilku kapielach i moczeniu nog w Topsinie dochodza do siebie.

A jak Twoja sie miewa???
an_tre 22:33, 15 cze 2012

ell napisał(a)
Elfiku nie wyrzucaj - ja marzę o tej dziewannie, ale jakoś nic mi z tego nie wychodzi. Chociaż u Ciebie sobie pooglądam.

A co do pini to z tego wielgachnego słoja wyszło 8 słoiczków po 200 ml. W sam raz - jeden już wyszedł.
A co do instrukcji co dalej : zlewam i dodaję tyci alko... i wstawiam słoiczki do lodówki - nie pasteryzuję.
Elu, gdybym o tym wiedziała to razem z dzwonkami bym ci przesłała, albo przez Joankę. a może przesłać nasionka?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Elfik 23:43, 15 cze 2012

Ell-ku – na drugi rok zrobię więcej, bo nawet bez alko... jest pyszny soczek

Gabiku – byłam , byłam... jakieś dwa dni temu, oczy mi zaczęły wychodzić z orbit i ...... utknęłam na tekście Danusi, że nie może się piątku doczekać. A ja dziś o zmroku dopełzłam do domu z ogrodu i – prosto w Ogrodowisko... Ciebie sobie na deser zostawiłam, bo wiedziałam, że przed północą nie skończę. Obecnie jesteś moją najdokładniej przeczytaną koleżanką... A na obrazkach skupiam się na szczegółach technicznych, dłużej zabawiłam przy przesadzaniu, bo robię to nagminnie i bardzo niefachowo. No, przyznam, że Twój ogródek podwyższył mi ciśnienie... Relacja zdjęciowa fantastyczna – nawet dziś o tym myślałam przy swoich robotach ziemnych... Bo ja ciągle ubabrana, albo nie mam czasu po aparat lecieć...
Powiedz mi lepiej, jak u Ciebie ze spaniem? A jak się budzisz to wierzysz, że to jawa – czy myślisz, że to jeszcze sen? Czym prędzej zmieniaj tytuł wątku, jak Juzia radziła: Ogród nie tylko żurawkowy... I miniaturowy przestał być..., teraz jest jakiś bardziej rozepchany... Jak Oni to robią??? Ale wiesz, Gabiku, trochę się o Ciebie martwię... Co Ty teraz bidulko będziesz robić?????????????????

Irenko – ta Twoja „rasowa” jest przecudna!

Boćku – mojej też jest jakby lepiej, przestało padać, więc jutro trzeci raz opryskam, mój ogrodnik mówił, że dobrze jest zmieniać środki... Pąki są już bardzo duże, nie wyglądają na porażone. Jakoś to będzie... Teraz się bardziej wkurzam na ogrodowe, co ledwo przy ziemi rozetki mają... Tyle ich mam, a radochy żadnej (w tym roku...)
monteverde 00:11, 16 cze 2012

Róża śliczna wysoka rośnie, a czyja ta piękna dziewanna?
noemi 22:58, 17 cze 2012

Elu pięknie i kolorowo u Ciebie ... agawowisko mi się bardzo podoba ... co z nimi robisz zimą ?
Elfik 14:44, 18 cze 2012

Magdusiu, te agawy wyhodowalam z maleńkich przyrostów rośliny matecznej. Mają już 4 rok i nabrały tempa w rośnięciu. Wiele już rozdałam, z ulgą, bo po co mi tyle - ale te zachowałam z myślą, że może kiedyś ozdobią mi taras. Najgorsze, że na zimę trzeba chować, teraz jeszcze się mieszczą w schowku, ale jak urosną...
Milka 14:51, 18 cze 2012

Witaj Elu
ja będą nasiona, to wyślę ci te dziewannę
agawy super, ale jak faktycznie urosną, to z przechowaniem kłopot
pozdrawiam
Elfik 14:52, 18 cze 2012

Witaj AniuDS! Tak oto wygląda ta bieda, o której Ci pisałam........

Zdjęcia są dzisiejsze (nawet jedyny kwiatek zapozował), więc w słońcu robione - ale problem widać. Nie mogę ścierpieć tej pustki, przedtem choć goła pergola stała, a teraz - widok na przestrzał! Tę siatkę też chcę obsadzić, ale czy winobluszcz 3-listkowy nie będzie zbyt agresywny przy róży? Ale o to, to już może Danusię pomęczę... Bo Danusia jest do kochania i ... męczenia...
No to poradź Aniu, proszę....