Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

barbara_kraj... 18:12, 18 cze 2012

Elu, a za ogrodzeniem nie można jakiegoś zielonego ekraniku posadzić?
Mala_Mi 19:23, 18 cze 2012

Napewno nie kupuj winobluszczu trójklapowego..bo on po siatce nie pójdzie
Chciałąm kupić pięcioklapowy, a pani w szkółce poweidziała, że Veitchi jest szlachetniejszy i ładniejszy....płoży się po ziemi i zagłusza wszystko..... on musi mieć do czego się przyssać, a nie złapać... o tym wiem to pisze Na innych się nie znam...
bociek 22:06, 18 cze 2012

Tylko dzikie wino Szybko zrobi zielona sciane i jesienia sie pieknie przebarwia. Mialam w starym domu caly plot zarosniety dzikim winem Wygladalo to super

Buziale Elus
Elfik 22:56, 18 cze 2012

Basiu - za ogrodzeniem nie można. To jest droga sąsiada-rolnika...
Aniu - kupować nie muszę, zrobiłam sobie sadzonki, z jednego i drugiego. Nie wiedziałam, że 3klapowy po siatce nie pójdzie, a mnie się tak strasznie on podoba! Jest taki błyszczący i dachówkowato się układa. A po słupie elektrycznym betonowym pójdzie?
Boćku - dzikie wino jest zbyt ekspansywne, a ja chcę zasłonić tylko tę część między dwoma słupkami. No, to pewnie hedera mi zostanie na siatkę... tylko kiedy ona urośnie???
EPODLAS 23:17, 18 cze 2012

Też widzę pierwszy raz tawułkę Bullata. Jak tylko gdzieś zobaczę to kupię. Kiedyś nie przepadałam za tawułkami. A teraz dopiero doceniłam ich urodę. Kwitną jak przekwitają wiosenne krzewy. No i są obsypane różowym kwieciem. Mam cztery tawułki. Najbardziej intensywny kolor ma Tawuła japońska "Crispa"
Gardenarium 23:19, 18 cze 2012

Hedera urośnie tylko lej florovit.

Instagram Ogrodowiska
Elfik 23:23, 18 cze 2012

Witaj Danusiu! To co... dać hederę?
Celina 10:13, 19 cze 2012

Witaj Elu
Zrobie fotkę swoim pnączom i Ci wrzucę ok? zobaczysz z bliska jak to "działa" i ja zdecydujesz to podeślę .bo mam dużo
Wieczorkiempa
Sebek 10:21, 19 cze 2012

Elfik napisał(a)
Witaj Danusiu! To co... dać hederę?

TAAAAAK
Elfik 11:39, 19 cze 2012

No, dobra, Rzeczniku... Dam hederę. A jak gęsto posadzić sadzonki?

Celinko - chętnie zobaczę, ale ja u Ciebie oglądam fotki, masz cudowne i powojniki, i róże. A ten mój rozpaczliwy post do AniDS, to tylko załączone fotki, bo szczegóły wyjaśniłam jej na PW. Bo proszę o radę w sprawie róż - jeśli się pozbędę tej Symphatii, to chciałabym po obu stronach pergoli jakieś 2 inne, ale delikatniejsze niż Symphatia. A może po jednej stronie błękitnego Anioła, a po drugiej różyczkę? No sama nie wiem. Ale muszę szybko coś zdecydować, bo szału dostaje na ten widok.

Bożenko - ja mam 8 gatunków tawułek japońskich, ale najbardziej kocham Golden Princess, Little Princess i Bullata

I jeszcze mnie takie nieszczęście dopadło. Dopiero wczoraj to zauważyłam. Usycha większa część ślicznego ligustra. Zawsze był jak zielona kula. W tym roku dziwnie ogołocony był w środku, a teraz całe gałęzie zasychają. A dwie po bokach żyją, nawet zawiązały kwiaty. Podejrzewam nornice, bo on był na trasie tego mojego wiosennego kataklizmu nornicowo-kreciego............. No i znowu klęska... I to jaka DUŻA!!!